|
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (150. sayfa)
-
-
Hocam çok sevindim. Açıkcası artık evdeki her elektronik alet için ilk önceliğim eğer garantisi bittiyse internetten çözüm önerisi bulup kendim denemek. Eğer olmuyorsa sonrasında servis ya da tamirciye vermek. Dişliler kırıldığında kahve makinesinde bu durumu yaşadım, sonrasında robot süpürgemde aynı sorunu yaşadım. Parçaları netten aldım ve kendim tamir ettim.
-
Hocam yardımcı olmaya çalıştığınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Size göstermek için bir video çektim. Belki durumu daha iyi anlarsınız. Video linkini aşağıya bırakacağım. Bunun dışında eğer arka kapağı sökersem cihaz garanti dışı kalır mı? Servise vermeden önce bi kontrol etmek isterim belki @snoppy arkadaşımızın ki gibi yerinden çıkmış bir parçadır? Ama cihaz garanti dışı kalacaksa tabi ki yapmam.
Bunun dışında İstanbul’da servis öneriniz var mıdır? Ben Bahçelievlerde ikamet etmekteyim, bahçelievler ve bakırköy servislerinin yorumları çok kötü. Bana yakın olanlar bunlar ama yorumları okuyunca korktum açıkçası. Daha sonra detaylı baktığım zaman neredeyse bütün servislerin yorumlarının kötü olduğunu gördüm, sadece bahçelievler ve bakırköye özel birşey değilmiş. Sadece kadıköy de aladağ elektronik isimli servisin yorumları iyi ama bilemedim. Dediğim gibi, korkum servisin makineye zarar vermesi. Yorumları okuyunca da korktum. Bundan dolayı sizin tavsiye ettiğiniz bir yer olursa oraya götürmek isterim. Gönül isterki evime yakın olan yere götüreyim ama yorumlar cidden beni korkuttu. Yorumları dikkate almayıp yakın olan servise mi gideyim? Bütün philips servislerinin yorumları genel olarak kötü dediğim gibi. Sizin tavsiyeniz benim için önemli olacak
Son olarak makineden akan suyun videosunu çekerken 7-8 kez üst üste kahve yaptım. Çünkü su bazen akmıyor bazen akıyor. Espresso yaparken akan su miktarı daha azken latte macchiato yaparken daha fazla. 7-8 kez üst üste kahve yaptıktan sonra demleme ünitesini çıkarınca makinenin içinin çok ıslak olduğunu farkettim. Belki her zaman böyleydi ama ben dikkat etmemiştim. Bu normal bir ıslaklık mı yoksa bir sorun olabilir mi? Videoyu ve ıslaklığın fotoğrafını ekliyorum. Yardımcı olmaya çalıştığınız için tekrardan çok teşekkür ederim.
Video:SalihyoutubePhilips 5547/90 Espresso Machine Leaking Problemhttps://www.youtube.com/shorts/YJP8AbiJTIg?si=ZHYvgIpS2Pb4a1tc
Fotoğraf:
-
Hocam iç nozuldaki oringlerde problem olması muhtemel ancak iç nozulun iç aksam kısmında da problem olabilir. Garanti devam olması sebebiyle bence servise veriniz. Servislerde sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorun. Garabti devam ettiği için en yakın servise bu görüntü ile birlikte başvurmanız benim açımdan daha mantıklı.
Grupta mavi conta ile ilgili birkaç paylaşım yapıldı. Firmaya geri bildirim açısından da olumlu olacağını düşünüyorum.
Makineyi önceden ince çekilmiş türk kahvesi benzeri kahve ile kullandınız mı?
Ek: conta yedeğiniz yoktur muhtemelen ancak sağlam conta bulursanız değiştirip deneyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Aralık 2024; 21:36:5 > -
Anladım hocam. O zaman servis yolu gözüktü kendim çözemicem heralde. Bakırköy servisine götürücem umarım sorun yaşamam. Daha 6-7 aylık cihaz da böyle bir problem olması normal mi sizce? İleride daha büyük sorun yaşamam umarım.
Açıkçası problem yaşayana kadar bu konuyu takip eden biri değildim. Problem yaşadıktan sonra konuya biraz göz gezdirdim. Mavi conta ile ilgili yazılanların hepsini göremedim bütün sayfaları okumadığım için. Bütün 5547/90 lar mavi conta ile gelmiyor mu? İki tane kırmızı conta olan modeller daha fazlalıkta evet ama o modellerin alt modeller olduğunu düşünmüştüm. 5547/90 da da iki tane kırmızı conta olan kullanıcılar var mı?
Arka kapak açımı garanti kapsamı dışına çıkarıyor mu cihazı? Bu konu hakkında bilginiz var mı hocam?
Evet daha önce filtre toz kahve ile makineyi kullandım ama 25-30 bardağı geçmemiştir kullanmam. Oda en fazla. %95 den fazla çoğunlukla çekirdek kahve ile kullandım.
Islaklık konusuna ne diyorsunuz hocam? Fotoğraftaki ıslaklık normal mi sizce?
Yedek contam yok elimde. Maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 29 Aralık 2024; 22:9:52 >
-
Hocam ıslaklık normal değil, conta kaçırıyor. 15-20 bar aralığında çalışan espresso makineleri için bu gibi durumlara sık rastlanır.
Toz kahve miktarını tam olarak ayarlayamış ve contadan sızıntıya sebep olmuş olabilirsiniz. Çekirdek kahvede de benzer problem varsa, contada problem vardır. Conta takımları internette satılıyor. Bu gibi makinelerde conta yıpranması normaldir. Ulka pompa 15-20 bar basıyor.
Eğer yedek conta bulabilirseniz, iç nozuldaki contayı değiştirirseniz muhtemelen sorun kalmayacaktır.
Contaları hem servisten hem online sitelerden temin etmek mümkün, ancak başka bir problem olabilmesi ihtimaline karşı hali hazırda garantiniz devam ediyorken servise vermeniz bana daha mantıklı geldi.
Mümkün olduğunca makinenin kendi değirmenini çekirdek kahve ile kullanınız. -
O hortum su çekiyor ama kesin bilemiyorum işlevini. Sadece süt haznesine buhar göndermek için su çeken hortum diye ufak bi tahminim var. Çünkü benim makinadaki damlama özellik süt köpüğü oluştururken meydana geliyordu.
Diğer hortumlar plastik kelepçeler ile tutturulmuşken bunda bir önlem yok. Mühendislerin bir bildikleri vardır herhalde diyerek son anda kelepçe atmaktan vazgeçtim açıkcası. Tekrarlarsa o zaman bir kelepçe atarım. Hortum ucunda bariz bir gevşeme hissetmedim, yerine çok güzel oturdu.
-
eyvallah ben de çok sevindim, depodan karton kutusunu bile çıkarmıştım kutuya koymadan son bir kez bakayım dedim. Ben de kendim tamir etmeyi çok severim ama biraz sakarlık olunca bazen çekindiğim zamanlar olabiliyor :)
-
Hocam o hortum muhtemelen tahliye hortumu, atık tepsisine gidiyor gibi geldi bana. -
6-7 aylık Lattego 5000 serie makinem ile ilgili bir yardıma ihtiyacım var. genelde americano içiyorum fakat bardağın kalan %30 luk kısmını okadar acı\ekşi yapıyorki içilmiyor. farklı espresso çekirdekleri denedim. ( kahve dunyası, lavazza oro, melita vs) demleme unitesini temizledim, kireç tableti kullandım ama yine de ilk günki tadını alamıyorum. kahve sertliğini low'a çektim. öğutme ayarını büyüttüm, küçülttüm yinede sonuç alamadım. araştırdım yinede işin içinden çıkamadım. bilenler yardımcı olabilirse çok sevinirim. -
americano aldıktan sonra çay kaşığı ile karıştırıyor musunuz?
americano, espresso üstüne sıcak su dur. karıştırmak lazım.
-
hayır karıştırmıyorum ama daha önce de karıştırmadığım halde sorun yoktu açıkçası -
Hocam kahveniz bayat değilse, makine contaları sağlamsa, yeterli basınç ve sıcaklık alıyorsanız, kahveniz taze kahve ise kahve sertliğini arttırıp espresso ml azaltmayı deneyebilirsiniz.
Espressoda ilk 25-30ml den sonra, ekstraksiyonun rengi açılmaya başladıkça daha fazla acı tanen ve kafein çözünmeye başlar. İlk 15-20ml, floral aromaların en yoğun çözündüğü kısımdır. Buna birde sulu sepken demleme ve düşük TDS değeri/çözünme eşlik ederse, oldukça keyifsiz bir içecek elde edersiniz.
Bu acılaşma sıcaklık, basınç, kahve miktarı, ideal öğütme derecesinden sapma, demleme süresi, son ürün sıcaklığı, kanallanma vb birçok unsura bağlı olabilir.
Bunların yanı sıra hocam, ithal kahvelerde kavrulma tarihleri fazla geçmiş olabiliyor. Yerli üreticilerden daha taze kavrulmuş kahve temin etmeyi deneyebilirsiniz.
Makineyi ve iç üniteyi hiç yağladınız mı hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Aralık 2024; 18:10:30 >
-
verdiğiniz önemli bilgiler için teşekkür ederim. alakası yoktur diye düşünerek hiç yağlama yapmadım bununla mı ilgilidir sizce ? -
mesela kahve dünyasının americanosunu çok beğeniyorum. sert kahve seviyorum ama kremasının bol olmasıda hoşuma gidiyor. bunları düşününce lattego da olması gereken ayarlar konusunda ne önerirsiniz ? (öğütme derecesi, su sıcaklığı, kahve ve su derecesi, kaç ml vs.) -
Hocam kahve dünyasına bayadır gitmedim, kendi kullandıkları blendi paketli satıyorlar mı bilmiyorum. Kahvecilerin geneli koyu kavrum, blend kahveleri standart gramajlarda, profesyonel makinelerini de kalibre ederek kullanır.
Benzer bir performans için kahve dünyası mağazasından alacağınız espresso çekirdeklerini, en ince çekim, en yoğun ayarda double shot espresso + keyfinize göre sıcak su ekleyerek deneyebilirsiniz. Kahve dünyasındaki barista arkadaşlara çekirdek konusunda danışabilirsiniz.
Size tavsiyem ortadan koyuya birkaç farklı kavrun derecesinde çekirdeği azar azar denemeniz olur.
Bende şu anda 3 çeşit moliendo espresso, mehmet efendi espresso yeşil paket, tchibo sicilya ve market kahvesi var. Makinede şu sıralar mehmet efendiyi tercih ediyorum.
Firmaların dükkanda kullandıkları çekirdekler, genelde paketli çekirdeklerinden farklıdır. Bunu denemedim hiç, belki düklandakinin aynısıdır. Bkz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Aralık 2024; 21:21:55 >
-
tamamdır hocam dediğiniz gibi deneyeceğim. çok teşekkür ederim ayrıntılı bilgiler için sağolun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X