Şimdi Ara

Philips TV yeşil çizgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Oturma odasında yaklaşık 1 aydır kullanmadığımız televizyonumuz bugün sabah açtığımızda böyle bir görüntü ile karşılaştık. En ufak bir darbe ve çizik yok; acaba neden olmuştur?
     Philips TV yeşil çizgi Philips TV yeşil çizgi Philips TV yeşil çizgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fener li edi selam

VSL hatası(veya T-Con Board hatası) teknik tanımıyla=defective-data-block

1-bu tip çizgi hataları zaten bir gün paneli açarsınız ve anidan çıkar!

2-ilk evresi şudur;panel soğuk iken açılır ve çizgiler belirir,panel ısındıktan sonra 15/25dk.içinde çizgiler kaybolur,panel açık kaldığı sürece tekrar çıkmaz!
    ikinci ve son evresi ise panel soğuk iken açılır ve çizgiler yine belirir ama bir daha hiç kaybolmaz!

3-Modül değişimi(panel) veya TCon B değişimi veya her ikisi de değişim,ancak ana sorun Modül ise ki genel de öyle oluyor o zaman sadece Modül değişecek
    ve TCon B değişmeyecektir!

Garantisi devam ediyorsa ne ala,ücretsiz tamir olacak veya duruma göre paneli değiştireceklerdir(TV değişimi)
    Garantisi bitmiş ise,geçmiş olsun;bir bardak soğuk su içilecektir

Sen hele Servisle bir görüş sonra bana ulaşırsın ok+

CAN

not;yaw bu aralar çok sık VSL hatası çıkmaya başladı ne iş diye merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Temmuz 2014; 12:16:22 >

• Garantisi var çok şükür Can abi, zaten bu tv yi de sen aldırmıştın. Öğleden sonra servis gelecek; haber veririm sonucu

• 5507 miydi o panel?

Bu seri de(Samsung Modül kullanılan modellerin de) VSL hatası tek tük çıkmıştı,40 olan ve Sharp Modül kullanılan panelin de ben hiç görmedim henüz
    bu kronik sorun daha çok Samy ler de çıkar/çıkıyor! (ancak aldığın panel da Samy Modül varsa yine çıkıyor tabiki,olay Modül ile ilgilidir panel markasıyla değil,TCon arızası hariç)

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

5507 miydi o panel?

Bu seri de(Samsung Modül kullanılan modellerin de) VSL hatası tek tük çıkmıştı,40 olan ve Sharp Modül kullanılan panelin de ben hiç görmedim henüz
    bu kronik sorun daha çok Samy ler de çıkar/çıkıyor! (ancak aldığın panel da Samy Modül varsa yine çıkıyor tabiki,olay Modül ile ilgilidir panel markasıyla değil,TCon arızası hariç)

++

Can abi servis şimdi geldi; bu panel kırılmış dedi. Ben de olamaz dedim, üzerinde en ufak çizik yok. Bir şey yapamayız dediler; kaldırıp çöpe atın dediler
     Philips TV yeşil çizgi

• Edi,senin yukarı da ilk gönderdiğin resimler de VSL hatası vardı gibi görünüyordu ve ben de o yukarıdaki siyah bölgeyi de buna dahil ederek zaten tipik VSL hatası olarak görülüyordu
    ve ben de senin yazdığına istinaden ilk etap da VSL olarak değerlendirdim çünkü sen en ufak darbe,çizik yok demiştin ama resmi makro yapınca çok net olarak oraya darbe geldiği
    ortada ve adamların dediği de aynen doğru bu durum da!

Modül gitmiş kısaca,yenisi takılabilir(ücretli tabiki)ama hiç tavsiye etmem!panel parası kadar masraf çıkarırlar,aynı tip/seviye Modül de ellerin de olmayabilir!

Bu kabil durumlar da zaten benim de her zaman yazdığım gibi kaldırın çöpe atın durumu olur maalesef(bu şekilde sakın kullanma panelini ayrıca!!!!)

Bu kullanıcı hataları Garantiye girmiyor hiç bir yer de!

Geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lcd tvde Çizgi şerit çıktı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.