Şimdi Ara

lcd tvde Çizgi şerit çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
116.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar bende samsung 88 ekran lcd tv var ekranın sağ tarafında iki tane ince siyah çizgi çıktı bi anda bu neden olmuş olabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV Ekranında Çizgi Çıkması: Nedenleri ve Çözümleri

Televizyon ekranınızda çizgi çıkması, yaygın bir sorundur ve izleme deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilir. Bu sorunun arkasında yatan çeşitli nedenler vardır ve bunları çözmek için uygulayabilecekleri adımlar mevcuttur.

Nedenler:

• TV de çizgi çıkması: Yanlış kablo bağlantısı, gevşek kablolar veya hasarlı kablolar gibi kablo sorunlarından kaynaklanabilir.
    • TV ekranında siyah çizgi: LCD ekranın arızalı piksellerinden kaynaklanabilir veya panelin kendisinde bir sorun olabilir.
    • Televizyonda dikey çizgi neden oluşur: Dikey çizgiler genellikle dikey senkronizasyon sorunlarına işaret eder ve ekran kartı sürücüleri veya TV'nin ana kartı ile ilgili olabilir.
    • Televizyon ekranında çizgi neden olur: Yatay çizgiler ise yatay senkronizasyon sorunlarına işaret edebilir ve yine ekran kartı sürücüleri veya TV'nin ana kartı ile ilgili olabilir.
    • Televizyonda cizgi cikmasi: Dışarıdan gelen darbeler veya baskı gibi fiziksel hasarlar da çizgi oluşumuna neden olabilir.
    • TV de siyah çizgi: Yetersiz güç kaynağı veya aşırı ısınma da çizgilere yol açabilir.
    • TV ekranında dikey siyah çizgi: Panelin hasarlı olması durumunda dikey siyah çizgiler görülebilir.

• Kabloları kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin.
    • Ekran kartı sürücülerini güncelleyin.
    • TV'nin ana kartını kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • TV'ye fiziksel olarak zarar vermemeye özen gösterin.
    • Güç kaynağını kontrol edin ve yeterli olduğundan emin olun.
    • TV'nin aşırı ısınmasını önlemek için iyi havalandırıldığından emin olun.
    • Panel hasarı ciddi bir sorundur ve genellikle panelin değiştirilmesini gerektirir.

Çizgi sorununu kendi kendine çözemediysen, bir profesyonelden yardım almanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dikine çizgi mi bunlar?

Ayrıca kontrol eder misin, tv ilk açıldığında soğukken var sonra mesela 15-20 dakika sonra ısındığında kayboluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Dikine çizgi mi bunlar?

Ayrıca kontrol eder misin, tv ilk açıldığında soğukken var sonra mesela 15-20 dakika sonra ısındığında kayboluyor mu?
    dikine çizgiler yukarıdan aşağıya kadar tv açıkken ortaya çıktı 3-4 saattir açıktı açıp kapattım bişey değişmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: seth_16

dikine çizgiler yukarıdan aşağıya kadar tv açıkken ortaya çıktı 3-4 saattir açıktı açıp kapattım bişey değişmedi

Alıntıları Göster
    Benim de başıma gelen "vertical line" diye geçen ön panel arızasına benziyor. Servis çağırmaktan başka çaresi gözükmüyor. İnşallah garantisi vardır...

Ama emin olmak için farklı kaynaklarla deneme yapabiliyorsan, yap. Hani az ihtimal ama belki kablodan, kaynak cihazdan kaynaklanan bir şey olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 14 Şubat 2010; 0:26:11 >
  • quote:

Benim de başıma gelen "vertical line" diye geçen ön panel arızasına benziyor. Servis çağırmaktan başka çaresi gözükmüyor. İnşallah garantisi vardır...

Ama emin olmak için farklı kaynaklarla deneme yapabiliyorsan, yap. Hani az ihtimal ama belki kablodan, kaynak cihazdan kaynaklanan bir şey olabilir...

Alıntıları Göster
    yeni ya tv 3-4 aylık garantisi var gelip alıcaklarmı tvyimi şimdi çok canımı sıktı ya neden olmuş olabilir acaba:S
  • quote:

yeni ya tv 3-4 aylık garantisi var gelip alıcaklarmı tvyimi şimdi çok canımı sıktı ya neden olmuş olabilir acaba:S

Açık kapı bırakarak konuşmaya çalışıyorum ama şayet dediğim arıza ise ön panelin komple değişmesi gerekiyor. Bu iş de zorlu ve yeni bir tv verme maliyetine nerdeyse eş olduğundan firmalar genelde yeni bir tv ile değiştirme yolunu tercih ediyorlar. Neden olduğuna gelince Samsung S-PVA modül( ön panel) kullanılan tv'lerde biraz sık rastlanan bir durum. Üretim hatası diyebiliriz...
  • quote:

quote:

Açık kapı bırakarak konuşmaya çalışıyorum ama şayet dediğim arıza ise ön panelin komple değişmesi gerekiyor. Bu iş de zorlu ve yeni bir tv verme maliyetine nerdeyse eş olduğundan firmalar genelde yeni bir tv ile değiştirme yolunu tercih ediyorlar. Neden olduğuna gelince Samsung S-PVA modül( ön panel) kullanılan tv'lerde biraz sık rastlanan bir durum. Üretim hatası diyebiliriz...

Alıntıları Göster
    söyle bir durum var.. temizlik sırasında herhangi bir damla vs sızıp böle bi sorun yapma ihtimali var mıdır ki acaba? bugün temizlikci vardı da evde o yüzden ihtimalleri sorguluyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth_16 -- 14 Şubat 2010; 0:40:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dostum bide şöyle bişi oldu oda biraz endişeleniyor temizlik yaparken camsil suyu önpanelden içeri girdi damlacık ondan sonrada açtım tvyi izlerken geldi bunun etkileme ihtimali varmıdır.

Senin çizgiler cetvelle çizilmiş gibi dümdüz inmiyor mu?
  • quote:

quote:

dostum bide şöyle bişi oldu oda biraz endişeleniyor temizlik yaparken camsil suyu önpanelden içeri girdi damlacık ondan sonrada açtım tvyi izlerken geldi bunun etkileme ihtimali varmıdır.

Senin çizgiler cetvelle çizilmiş gibi dümdüz inmiyor mu?

Alıntıları Göster
    aynen öyle..
  • quote:

aynen öyle..

Alıntıları Göster
    O zaman temizlik kaynaklı bir şey değildir dostum. Öyle denk gelmiş sadece. Servise de öyle bir şeyden bahsetme. Bakarsın kötü niyetli birine rast gelirsin suçu sana yıkmaya çalışır...
  • quote:

O zaman temizlik kaynaklı bir şey değildir dostum. Öyle denk gelmiş sadece. Servise de öyle bir şeyden bahsetme. Bakarsın kötü niyetli birine rast gelirsin suçu sana yıkmaya çalışır...

Alıntıları Göster
    eyw abi cok teşekkür ederim cok acayip canım sıkılmıştı anlatamam.. biraz su serpildi içime..
  • quote:

Alıntıları Göster
    tv %500 değişecek yenisi şimdiden hayırlı olsun.klasik samsung panel hatası.umarım fazla bekletmezler.geçmiş olsun.
  • quote:

eyw abi cok teşekkür ederim cok acayip canım sıkılmıştı anlatamam.. biraz su serpildi içime..

Bir müddet tv siz kalabilirsin yalnız...Çünkü evde yapılacak bir şey değil. Ön panelin komple değişmesi gerekiyor. Büyük ihtimal zaten ön paneli değiştirmektense tv'yi değiştiriler. Bu durumda da Türkiye'de biraz sallıyorlar. Neyse artık hayırlısı olsun. Başa gelen çekilir...

Ama tabii yine de ben bu dikey çizgi arızasını yaşadığım ve forumda yaşayan onlarca insan gördüğüm için senin arızayı da buna yorumladım. Ve ondan sonraki sürece değindim. Bakarsın az ihtimal olsa da başka bir şeydir. Ama sonuçta servisi arayacaksın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 14 Şubat 2010; 0:56:52 >
  • quote:

quote:

Bir müddet tv siz kalabilirsin yalnız...Çünkü evde yapılacak bir şey değil. Ön panelin komple değişmesi gerekiyor. Büyük ihtimal zaten ön paneli değiştirmektense tv'yi değiştiriler. Bu durumda da Türkiye'de biraz sallıyorlar. Neyse artık hayırlısı olsun. Başa gelen çekilir...

Ama tabii yine de ben bu dikey çizgi arızasını yaşadığım ve forumda yaşayan onlarca insan gördüğüm için senin arızayı da buna yorumladım. Ve ondan sonraki sürece değindim. Bakarsın az ihtimal olsa da başka bir şeydir. Ama sonuçta servisi arayacaksın...

Alıntıları Göster
    Lcd TV'de dikine çizgi demek (yani vertical line) LCD TV öldü demektir. Tamiri, onarımı mümkün değildir. Tek çaresi bire bir değişimdir. TV niz garanti kapsamındaysa ki 3-4 aylık diyorsunuz TV inizi değiştireceklerdi. Garanti kapsamında olmasaydı o şekilde izlemekten başka çaresi olmayacakdı malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: unpop

Lcd TV'de dikine çizgi demek (yani vertical line) LCD TV öldü demektir. Tamiri, onarımı mümkün değildir. Tek çaresi bire bir değişimdir. TV niz garanti kapsamındaysa ki 3-4 aylık diyorsunuz TV inizi değiştireceklerdi. Garanti kapsamında olmasaydı o şekilde izlemekten başka çaresi olmayacakdı malesef.

Alıntıları Göster
    Bu çizgilerin sayısı 4 e cıkmış arkadaslar ya..
  • quote:

Bu çizgilerin sayısı 4 e cıkmış arkadaslar ya..

Alıntıları Göster
    arkadaşım geçmiş olsun...
    arkadaşlar burdan da söylediğine göre değişim olabilir...
    sizden ricam modelini ve bir de bundan sonraki aşamaları an ve an yazar mısınız?
    servis gelince ne dediler ne yapmaya karar verdiler gibisinden..
    geçmiş olsun...
    umarım sorunsuz olarak değişim gerçekleşir
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    pekı aynı sorun farklı tvlerde var ıse bu kaıde gecerlımı bende seg var full hd 3 aylık felan sımdı bu cızgı cıktı ---------------------------------- kesık degıl tam bır cızgı
  • quote:

Orijinalden alıntı: L1paranes

pekı aynı sorun farklı tvlerde var ıse bu kaıde gecerlımı bende seg var full hd 3 aylık felan sımdı bu cızgı cıktı ---------------------------------- kesık degıl tam bır cızgı

hocam benimde 42lw 4500 tv de3 ekranın ortasından dikine ince çizgi çıktı ne yapmalıyım .16 aylık tv.
  • Hocam çağır servisi gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banzar

Hocam çağır servisi gelsin.

servis garantili değil .ithalat garantili gönderim yapacaz herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.