Şimdi Ara

--Phoebus Mod Başlangıcı--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En sonunda mod işine ben de adam akıllı girmeye karar verdim. Kısa sürede bir şeyler becerebilirim umarım. Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden. Üstadlar umarım bana takıldığım konularda yardımcı olurlar

Öncelikle kasamız nedir ne değildir bir özelliklerini görelim.

Kasa: Siyah Feel II Hurricane -Siyah-
    Psu: Standart 460 watt Feel Psu. Kablolar veya molex uçlarda herhangi bir mod yok olduğu gibi
    Anakart: Gigabyte p 445 (önemli olan board rengi aslında) lacivert kart sarı ram yuvaları siyah pci ex yuvası beyaz renk pci yuvalar
    İşlemci Fanı: Cool Master mini AquaGate su soğutma sistemi -Siyah pompa (işlemci bloğu üstünde) Siyah cooler master yazılı borular siyah hızı ayarlanabilir 12 cm fan ve gri renkli radyotör
    Ekran Kartı: Siyah Sapphire X1300
    Geri kalan donanım: Standart görünümde bir pata bir sata hdd bir dvd writer
    Ekstralar: 14 cm Mavi ledli fan ön tarafta. Plexy kapakta 8 cm Mavi ledli Fan (kullanılmıyor) ve üç renkli sese duyarlı thermaltake marka soğuk katot tip floresan lamba
    Kablolar: Işık ve gerekli fan bağlantı kabloları -standart görünümde- ayrıca ön panel usb için gri kaplamalı örgü şeklinde sarılmış iki kablo sarı bir sata kablosu ve üstünde gigabyte logosu olan sırf bu yüzden yuvarlak ide ve floppy kablolarım yerine kullandığım bir floppy bir ide kablosu

Kısaca sistemi özetledik kuru kuru olmaması için resimleri ekleyelim.

Bence mod işinde sadece kasanın kendi içinde uyumu değil bulunduğu yere de uyumu önemli o yüzden önce uzaktan çekilen bir fotoğrafla başlayalım.

Biraz yakına girersek iyi olacak gibi :)

Detay çalışmaya çalıştım özellikle radyotör ve işlemci fanı üstünde

Son olarak kasanın önden görünümü

Fotoğraflar Manuel modda fujifilm finepix 9500 s ile çekildi kalitesizliği makine yüzünden değil benim fotoğraf yeteneğimden ötürü sanırım :) Eğer daha iyisini çekersem eklerim. Ayrıca gündüz gözüyle çekersem de eklemeye düşünüyorum. Plexy üzerinde gördüğünüz beyaz noktalar makineden mi kaynaklanıyor diye düşünmeyin iki saattir lens mi bozuldu derken şimdi farkettim onlar cam üzerinde olan tozlar. Kasayı bu ara çok açıp kapıyorum o yüzden biraz tozlandı kusura bakmayın

Yapmayı planladıklarım

- Kasanın içini boyamak (fakat özellikte kasanın tavanı nasıl sökülüyor birisi bana açıklasın) Ayrıca konu ile ilgilenen arkadaşlardan boyama yapan birine soracaklarım var.

- Elden geldiğinde kabloları gizlemek ve bir sleeve kitle sarmak ayrıca molex uçları değiştirmek.

- Becerebilirsem öne ya da şeffaf panele (mümkün olursa şeffaf panele) mavi zemin aydınlatmalı bir lcd mod yapabilmek

- Mavi alev desenli bir sticker yapıp kasaya asmak fakat nette aradım bulamadım elinde boyuna uzun yüksek çözünürlüklü alev deseni olan arkadaşlar ya da bunları bulabilceğim yerlerin adresini bilen arkadaşlar varsa bildirirse memnun olurum

- Artistik bir dokuyla zenginleştirilmiş Phoebus yazısını bir güneş logosunu kasaya sticker şeklinde eklemek.

- Radyotör çok karanlık olduğu için onu bir şekilde aydınlatmak bu konuda çok ısı üretmeyecek bir fikir verirseniz sevinirim.

- Son olarak yapanın imzası olarak ismimi küçük bir sticker halinde kasaya eklemek ve bir de küçük iühf logosu kondurabilmek (iühf--> İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Tavsiye isteklerim:

- Boyama nasıl yapılır bunun hakkında bir rehber :)
    - Şu 8 cmlik fan nasıl sökülür vidaları çok sıkı plexye zarar vermeden nasıl çıkarırım
    - Sizce kasaya neler yapmalıyım
    - Kasayı ne renge boyasam (Alternatifler: Şeker kırmızısı (ya bu lafı hep discovery'de duyar kullanmak isterdim kısmet bugüneymiş) Siyah veya sizin önerileriniz?
    - Ayrıca stickerlar için doku font ve bunun gibi konularda yardım edecek arkadaşların tavsiyelerini de dinleyebiliriö

Sizin de katılımınızla bir süre kaynak toplayıp daha sonra iyi bir plan dahilinde işe girişmeyi planlıyorum. Bu mesajı ve atacağım her mesajı toplu düzgün ve anlaşılır tutmaya çalışacağım. Katılan ve her ne şekilde olursa olsun yorum belirten her arkadaşa şimdiden teşekkürler

m.r.s. Phoebus

Akın Ömeroğlu

Düzenleme Sebebi : Unutulan tagler ve bazı imlâ hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zwandar -- 10 Ağustos 2006; 3:30:16 >

• Fakat kasayı boyayabilceğim bir yer bulamıyorum. Apartmanda oturmanın kötü tarafı işte :( Kasanın içine boyamadan önce astar atmak lazım mıdır?
  • iç iskeleti boyamadan astar atmasanda olur.güzelce yıka kurut.temiz yüzeye bas boyayı.
  • Bende bu sticker olayını merak ediyorum

Nerden bulunur bu sticker lar.Özellikle Yan pencere için Background u şeffaf sticker nereden bulunur acaba ?
  • valla ben kendi stickerımı yaptım ama bakground şeffaf değil maalesef bi ara yollarım resimleri
  • Kablolara el atsan daha bir hoş olur..kasanın üst tarafı karanlık.eline sağlık başlangıç diyorsun nede olsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Savage

Kablolara el atsan daha bir hoş olur..kasanın üst tarafı karanlık.eline sağlık başlangıç diyorsun nede olsa

saol abi sleeve kit için siparişi bu gün yarın veriyorum zaten. Evet bir katot daha koymak lazım ya yana ya üste bir de küçük üçlü ledlerden bulursam radyotörle plexi arasanı koymak istiyorum asıl orayı karatan o çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel çalışma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.