Merhaba, 120 GB Corsair Neutron GTX aldım. Fakat beklediğim performansın yanına bile yaklaşamadım. Bu yazıyı bile bekleyerek yazıyorum, donmalar oluyor. Bir türlü AHCI ayarı yapamadım, anakartım Foxconn G31MXP Chipset Intel® G31 + ICH7, bios phoenix-award bios . Bios üzerinde ahci ayarı ile ilgili hiçbir alan yok. Herşey yavaş çalışıyor, windows update hata veriyor. Anlayacağınız delirmek üzereyim, bana yardım ederseniz minnettar olurum.
Biosu güncelledin mi ? Belki güncellersen ahcı ayarı gelebilir.
Foxconn Live Update programında bios için güncel diyor, ama bios tarihi olarak da 2009 yılı gösteriyor. Foxconn ana sayfasında 2011 yılına ait bios var ama bu program ile güncellemeye kalktığımda mevcut bios daha yeni diye uyarı veriyor.
anakartın sata3 desteği olmaması yüzünden olabilir...
Anakartın sata 2 desteği var, ssd disklerde sata 2 olarak çalışabiliyor.
Anakartın için iyi şeyler yazamayacağım, vasat özelliklere sahip ve kaliteli sata çıkış yok. Ayarlardan sanki ilk çıkan sata portlar gibi görünüyor ve AHCI moda sahip değil "on chip ide devices sayfasından ayar yapılabilir ama sonuç yaşanan sorunları ortadan kaldırmayabilir. Ayarlamada SSD Sata 3. veya 4. porta takılması daha iyi olur.
Intel G41 chipset includes a ICH 7 South Bridge controller and that controller doesn't support AHCI mode.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme