Şimdi Ara

Photoshop'a 'Belgenin burasını yazı, şurasını resim diye okuyacaksın.' diyebilir miyiz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende yazıcıdan çıktısını almak istediğim bazı .jpg dosyaları var. Sayfanın ortasında çapraz yazılmış yazılar ve arka planda bir resim şeklinde. Ama yazıya denk gelen arka plan karışık değil, sade. Yazılar biraz küçük olduğu için çıktıda okunaklı görünmüyorlar. Hani bilgisayar oranın yazı olduğunu bilse :) sorun kalmayacak. Ama nasıl..?

Aslında sorumu tam olarak nereye soracağımı da bilemedim, bilse bilse grafikle uğraşan arkadaşlar bilir diye buraya sordum. Şimdiden teşekkürler..

Edit: Başlığın sonunda "diyebilir miyiz?" var; ama neden görünmüyor, anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekkocan -- 8 Ekim 2013; 0:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bekkocan

Arkadaşlar bende yazıcıdan çıktısını almak istediğim bazı .jpg dosyaları var. Sayfanın ortasında çapraz yazılmış yazılar ve arka planda bir resim şeklinde. Ama yazıya denk gelen arka plan karışık değil, sade. Yazılar biraz küçük olduğu için çıktıda okunaklı görünmüyorlar. Hani bilgisayar oranın yazı olduğunu bilse :) sorun kalmayacak. Ama nasıl..?

Aslında sorumu tam olarak nereye soracağımı da bilemedim, bilse bilse grafikle uğraşan arkadaşlar bilir diye buraya sordum. Şimdiden teşekkürler..

Edit: Başlığın sonunda "diyebilir miyiz?" var; ama neden görünmüyor, anlamadım.

bunlar watermark olarak isimlendiriliyor, amaç fotoğraf sahibinin izni olmadan kullanılmasını engellemek.
    jpeg içine gömüldüğünden bunları kaldıramazsınız. Photoshop altında türlü adımlarla yok edilebilir ama
    uğraştırıcıdır. Ama ihtiyaç varsa bunu kendiniz yavaş yavaş yapacaksınız. Çünkü resim/foto üzerinde
    deformeler oluşur ve görselliği bozulur.

Photoshop altında blur, sponge, content aware vs araçlarla bunlar yapılabilir. Aslında bir çok yöntem var.
    Youtube içinde "photoshop remove watermark" olarak ararsanız adım adım bir sürü video görürsünüz.
    Gerisi size kalıyor ancak çok vakit harcayacağınıza emin olabilirsiniz. Resim/Foto sayısı çok ise işiniz daha da zorlaşacaktır.

Photoshop'a 'Belgenin burasını yazı, şurasını resim diye okuyacaksın.' diyebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

bunlar watermark olarak isimlendiriliyor, amaç fotoğraf sahibinin izni olmadan kullanılmasını engellemek.
    jpeg içine gömüldüğünden bunları kaldıramazsınız. Photoshop altında türlü adımlarla yok edilebilir ama
    uğraştırıcıdır. Ama ihtiyaç varsa bunu kendiniz yavaş yavaş yapacaksınız. Çünkü resim/foto üzerinde
    deformeler oluşur ve görselliği bozulur.

Photoshop altında blur, sponge, content aware vs araçlarla bunlar yapılabilir. Aslında bir çok yöntem var.
    Youtube içinde "photoshop remove watermark" olarak ararsanız adım adım bir sürü video görürsünüz.
    Gerisi size kalıyor ancak çok vakit harcayacağınıza emin olabilirsiniz. Resim/Foto sayısı çok ise işiniz daha da zorlaşacaktır.

"çapraz yazılar" deyince galiba eksik anlatmış oldum. Bunlar "watermark" değil, ilk PC aldığım zamanlarda kendim taratmıştım. Tabi acemi olduğum için çok düşük çözünürlükte taratmışım. 5-6 punta büyüklüğünde yazılar, bir de resim dosyası üzerinde olduğu için çıktıda kötü çıkıyorlar. Ama galiba cevabımı aldım. Artık oturup elle yazacağım.. Teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.