Şimdi Ara

PHOTOSHOP İÇİN EKRAN KARTI TAVSİYESİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Haklısın artenis çok özür dilerim pusuya yatma veya saldırma değil okuduğumu yanlış anlamaya sebep olan yorgunluk söz konusu. Umarım kabul edersin özürümü. Bu arada iki üç özelliği kullanıp da ortaya ben PS biliyorum diye çıkıp yorum yapanlarada ders olur.

Diyeceğimi Tekrarlayayım, Photoshop Ekran kartını kullanır, ancak asıl işlemleri FPU'da (dolayısıyla CPU'da) bellek gereksiniminin çok büyük bölümünü ise HDD ile karsılar, sanılanın aksine RAM i sadece programı açmak ve undo için kullarıır.

quote:

Orjinalden alıntı: artenis

quote:

Orjinalden alıntı: DaVinci

quote:

davınci hocam arkadaslar photoshop hakında olebı sallayıp tutmusskı
    nese alan arkadasın kulandıktan sonrakı yorumlarını beklıorum

neden bır pusuya yatma-saldırma ıcgudusu war sende-
    bende photoshop kulanıcısıyım ondan anladınmı.
    senın tarafında olarak yorum yaptım*ozrunu beklıorum ukala lafın ıcın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaVinci -- 2 Temmuz 2008; 12:03:49 >

• Sadece photoshop dersen al x1950 ama arada oyun falanda oynarım dersen 8600gt al ama bnce 2. el 100YTL ye 8800gt bulursun malüm 4800 serisi
  • quote:

Haklısın artenis çok özür dilerim pusuya yatma veya saldırma değil okuduğumu yanlış anlamaya sebep olan yorgunluk söz konusu. Umarım kabul edersin özürümü. Bu arada iki üç özelliği kullanıp da ortaya ben PS biliyorum diye çıkıp yorum yapanlarada ders olur.

Diyeceğimi Tekrarlayayım, Photoshop Ekran kartını kullanır, ancak asıl işlemleri FPU'da (dolayısıyla CPU'da) bellek gereksiniminin çok büyük bölümünü ise HDD ile karsılar, sanılanın aksine RAM i sadece programı açmak ve undo için kullarıır.

quote:

quote:

quote:

davınci hocam arkadaslar photoshop hakında olebı sallayıp tutmusskı
    nese alan arkadasın kulandıktan sonrakı yorumlarını beklıorum

neden bır pusuya yatma-saldırma ıcgudusu war sende-
    bende photoshop kulanıcısıyım ondan anladınmı.
    senın tarafında olarak yorum yaptım*ozrunu beklıorum ukala lafın ıcın!

önemli degil hocam olur boyle
    elbette ki photoshop=ram+cpu+ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 2 Temmuz 2008; 15:06:49 >

• Hocam peki dediğin gibi olsun photoshop sadece ram değilde hdd kullansın. 10 gün içinde hazırlamış olduğum makinada 2 gb ram varken ve 8 gb ram varken işlem yapma süresi neden 6 dk dan 2 dk ya düşer. Ramların KÜÇÜK te olsa bir etkisi olmuş olabilirmi (Kullanılan işletim sistemi osx)

Parçalar :
    Gigabyte P35 DS4, Q9300 CPU, 8 GB ram(corsair 1066), 1,25 TB HDD (500+500+250) 8800GT 1GB
    Macosx 10.5.2 iatkos ve update 10.5.3
    Aynı makinada 3670 Ekran kartınıda denedim. Kayda değer bir performans artışı yada azalışı görmedim diyebilirim. CS4 den önceki photoshop sürümlerinde ekran kartının gerçekten çok iyi olmasının önemi yok. Ama mutlaka harici bir ekran kartı olsun. Sanıldığı gibi photoshop hdd ve ram canavarı bir program ve işlemcinin canına okuyor. Ne kadar hızlı işlemci o kadar hızlı photoshop. Ben yukarıdaki sistemle mac pro larla yarışıyorum

Bu arada bir dip not düşeyim. intelmac kullanmak isteyen arkadaşlara gigabyte p35ds3r ve p35ds4 serisi anakartların bütün driverları sorunsuz olarak kurulabilmekte. İsteyene yardımlı olabilirim...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.