Şimdi Ara

Photoshop ta 'font sorunu' nasıl çözülür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    word uygulamalarında türkçe karakterlerde problem yok ama
    photoshop 7.0 programında türkçe karakterler yerine ilginç ilginç harfler çıkıyor..

sistem
    p4 3.6
    1 gb ram
    120 gb hdd
    windows 2000 professional edition

• Bu sorun bazen bende de oluşuyor. Çözüm bulamadım
  • Hangi yazı tipini seçiyorsunuz.
  • ewt bilalcelik'in dediği gibi yazı tipinden olabilir. her yazı tipinde türkçe karakterler yok
  • Eger turkce font yüklediginden eminsen veya fontların sadece photoshop programında bu sorunu veriyor diger prgramarda calısmiyorsa.. ki ben aynısının Corel Draw da yaşadım yapman gereken yani benim çözüm buldugum yöntem sistemi tekrar kurup denetim masasından yazi tiplerini kullanarak Turkce fontlarını yükledikten sonra Photoshop u kur ben böyle yaptım oldu :) yazı tipi yüklemek için çeşitli programar var ama onlarla yaptıgımda hep hata verdi..
  • photoshop ı yüklemeden önce fontlar var mıydı...corel de boyle bir sorun var corelden önce fontlar yüklenmeli
  • photoshopta 5.5e kadar yoktu ama artık nurtopu gibi bir font sorunu var.
    Ben bir notepad açıp texti oraya giriyorum sonra kopyala yapıştırla photoshopa aktarıyorum, yani demokrasilerde çareler tükenmiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gargoyle 7.0 da denedin mi peki hiç bende corel draw da bu orunla cok bogustum ama 11 cıktıgından beri harbiden cok rahat calışıyorum photoshop ta senelerdir sorun cıkmadı ama bu günlerde bende de aynı olmaya başladı bende önce fontları yükleyip sonra progları kurdum simdi rahat calışıyorum photoshop 7 de hiç denemedim ama millet sorun kapatıyor adobe yeni sorunlar cıkarıyor galiba :))
  • şu an 7.0 kullanıyorum zaten, ama 6.0da da aynı sorun vardı...
  • Photoshop'ta Türkçe karakterler hep sorun ola gelmiştir. Türkçe karakterli metini word veya benzeri bir programda yazar ve kopyala/yapıştır ile photoshop'a yapıştırırsanız sorun kalmaz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by storm</i>
    <br />Photoshop'ta Türkçe karakterler hep sorun ola gelmiştir. Türkçe karakterli metini word veya benzeri bir programda yazar ve kopyala/yapıştır ile photoshop'a yapıştırırsanız sorun kalmaz.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

hocam hep değil işte 6 ve sonraki sürümlerde glenek haline geldi bu [clvr]
  • her yazi tipinin turkce karakter destegi yok. turkce karakter destegi olan bi tane istiyosan<font size='3'><font color='red'>times new roman tur </font id='red'></font id='size3'> u secmeni tavsiye ederim...[bandt]
  • Photoshop 6.0 derdinize derman [krl]
  • pardon 6.0 CE diycektim...
  • Fontpatcher i bir deneyin.
  • yada zor olan yöntemi deneyin.. metni girdikten sonra orasını burasını silerek veya ekleyerek fontları Türkçe yapabilirsiniz...
  • photoshop ta türkçe fontlar ekleyerek yapabilirsiniz.bunun için fontlar klasörüne türkçe karakter içeren fontları atarsan olur
  • bende baya bi uğraştım ama yapamadım umarım bulursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.