Gecen ay burada açmış oldugum bir forum ile deneyimli arkadasların bilgilerine dayanarak fotoğrafçılıkta kullanılmak üzere photoshop için en uygun konfigürasyonu yaklaşık olarak da olsa çıkarmıştık.
--Windows XP PRO TR SP2 Full Update --ABIT Guru yazılımı ile Turbo Mod da çalışıyor --NvTune ile en optimal VGA Hızı ayarlandı --BIOS optimal ayarlarda --Bios dahil donanımların en son güncellemeri yüklü --Monitor sürücüsü Varsayılan monitör olarak ..! --Photoshop CS 8 sadece Max. used By Photoshop ayarı %87 geri kalan bütün ayarlar standart ayarlarda Buradan sonrası ustalarımızın dikkatine................!!!!
1. 150 x 200 resim groplaması 23 sn. sürerken kaydetmesi 1.5 dk. ( ne kadar iyi) ? 2. 4 veya 5 resimden sonra rutüş yaparken stamp sonradan geliyor. (bu ne kadar normal) ? 3. Üstüste birkaç PSD dekopaj yaptıgımızda kasmaya başlıyor. (kasmaması sağlanabilirmi) ? 4. 150 x 200 groplanmış bir resmi JPG olarak kaydet dediğimizde (yetersiz RAM) hata veriyor ama PSD olarak aynı dosyayı kaydedebiliyoruz. (sebebi) ? 5. CD veya DVD ye kayıt yaparken kasıyor neredeyse Photoshop çalışamaz duruma geliyor. (çaresi) ?
1nci soruda çalıştığımız resim dosyası; (hepsi aynı dosya)
-BMP > 25 MB -PSD > 17 MB -JPG > 3.6MB
Photoshop CS 8 sadece (Max. used By Photoshop) ayarı %87 de geri kalan bütün ayarlar standart ayarlarda ve bütün bu resim işlemeleri ve çalışmalar tam ekran modunda yapılıyor.
Şimdi sevgili arkadaşlar, bu tip sorunlar ile daha önce karşılaşıp sorunları giderenlerden yardım istiyoruz
ilginize şimdiden teşekkür ederim
Sevgilerimle...
Sorunun photoshop ile alakası yok. Nede sistem ile olacağını zannetmiyorum. Hele hele 2 gb ram ile... Yazılımsal olarak sisteminizi gözden geçirin bence...
yazılımsal olarak hemen her şeyi kontrol ettim ancak RAM OPTIMIZER tarzı programlar var bunların faydasını kullanmadığım için tam bilmiyorum ne kadar faydası olur acaba ve hangisini kullanmalı böyle durumda
Sevgilerimle...
olaya photoshop olarak babakmamak lazım diğer uygulamarda performans nasıl ? işletim sisteminin çalışmasında bi sıkıntı varmı ? kasmaların olması bana normal gelmedi açıkcası.. hatalara bakarsak kabaca benim aklıma direk ramlerin kendi aralarındaki veya anakartınla olan uyum sorunu olabileceğini aklıma getirdi sonuç olarak burdan bişiy söylemek çok zor..
en azından photoshop kullanan arkadasların bu groplama ve kaydetme süreleri için bir şeyler söylemesi iyi olurdu yani kayıt süresi iyi groplama iyi yada kötü gibi
Sevgilerimle...
tek sorunun ram ve işlemcide.bendede aynı sorun vardı!!!
1_150x 200 ne cm mmi pixel mi ayrıca çözünürlük ne 300 mü 72 mi 100 mü ne yani
2_yine burda çalıştığın dosya boyutu ve çözünürlüğü önemli
3_cash ve satratup disk ayarlarını ne yaptın ayarladınmı önemli yoksa kasar
4_garip nasıl kaydediyorsun farklı kaydrt lemi eğer jpeg yapıyorsan okadar büyük dosyayı yapma zaten bozarsın j peg le tiff veye photoshop yap veya ufaltmak istiyorsan eps j peg e girme gereksiz hadi kolay kelsin scartch disk ayarlarını yap ozaman kasma sorunun hallolur ve unutma en boş diski scartch disk olarak seç ozaman hızlanır bile photoshopun
8-10 yıldır Yogun sekilde Photoshop kullanan biri olarak (poşotop demeyi daha çok seviyorum) tüm versiyonlarını kullanmakla birlikte favorim 7,01 bunun yanında 3 pc nin hiç biri seninki kadar yüksek konfigrasyonlu değil. Özel olarak verdiğin örnekleri, ölçekleri boyutları denemedim ama pek sorun yaşamıyorum. Ben kendimce yaptığım ayarları belirteyim sen bunları yorumla...
1 - poşotop/Preferences/plug-ın&strach disk First : D (genelde boş bir hd olsa iyi olur) Second : E (depo olarak kullandığım hd) Third : C (gerek poşotop için gerekse windoz için ne kadar çok boş yer varsa o kadar rahat çalışıyor) Bu HD lerin hepsi birbirinden bağımsız birleştirmesiz ayırmasız HD ler
2 - Max used by P.. %75 (toplam 1'er gb ram ile calışıyor pc ler)
3- Baskı öncesi hazırlık işi yaptığımızdan color settings /color managment of durumunda çalışırız (tercih meselesi)
tabi makinanın kasılmaması birazda poşotopu kullanmaya bağlı örn: bir resim açarsınız, lazımdır dekupe veya rötüş yapıyorsunuzdur ve kenarlarında ölü alan (gereksiz pixel) çoktur. bunlar bi güzel croplanır kayıt edilip dosya kapatılıp sonra tekrar açılır ki cache şişmesin bunun gibi kullandıkça öğrenilen bir iki püfte var tabi. Eninde sonunda bi süre sonra poşotopta winzortta pc de kasılmaya başlar... Tek çareniz kayıtlardan sonra bir resettir.. macintosh bu konuda daha istikrarlı diyebilirim... Ya hep kasık yada pek kasılmaz :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme