Arkadaşlar bir script üzerinde çalışıyorum. Bu scriptte de üye yetkileri oluşturmak istiyorum. Bunun için üyelerin olduğu tabloda uyeyetki adında bir sutun açtım ve 1 = Admin, 2 = Editör olacak şekilde mantık kurdum.
Örnekle duyuru ekleme menüsünü yalnız admın görmesi için sidebar.php de if ile koşul oluşturdum. Şu şekilde;
Tabi duyuruyonetici.php sayfasını mysql kontrol fonksiyonu yazmak istedim.Bu fonksiyonu da duyuruyonetici.php sayfasında YetkiKontrol (); şeklinde girdim. Fonksiyon içeriği şu şekilde;
if ($uyesay == 0) { header('Location:yekisizislem.php'); }
}
Sonuç olarak menüden duyuruyonetici.php sayfası görünmüyor lakin, duyuruyonetici.php sayfasına manuel tarayıcıdan giriş yapdığımda sayfa içeriği görünmemekle beraber aşağıdaki hatayı alıyorum.
Fatal error: Call to a member function prepare() on null in C:\AppServ\www\demo1\panel\production\function.php on line 12
Fonksiyon içine aldığım kodları direk duyuruyonetici.php dosyasına yapıştırdığımda sorunsuz şekilde istediğim gibi çalışıyor. Fonksiyon eklerken bir hata yapıyorum sanırım. Konu hakkında yardımcı olabilirsiniz.
Cevap gelmedi ama çözümü denemeler sonunda buldum. fonksiyon içine veritabanı sql bağlantı dosyasını include etmek gerekiyor. Aksi halde datalara erişim sağlanamıyor.