Şimdi Ara

PHP'de Link Verdiğim Sayfa Nasıl Çağırılır Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S. a. ben html bilgisi biliyorum kendi çapımda birşeylerde yapıyorum php'ye yeni başladım bir kaç olay öğrendim,

Mesela bu komut çok hoşuma gitti
    <?
    include "cağırılacak-sayfa.php";
    ?>

Bu kodun sayesinde, biz 1 kere yaptığımız sayfayı çağırıyoruz, her seferinde html'deki gibi tasarım yapmıyoruz, ve 1 değişiklik ile bütün siteyi değiştirebiliyoruz bu komut çok güzel şimdi sorunuma gelelim

ben menu.php diye bir menu sayfası yaptım index.php ye
    <?
    include "menu.php";
    ?>

komutunu girdim ve yaptığım menüyü çağırdım fakat şimdi istiyorumki bu menülere tıklayınca ziyaretçi üst kısım kalsın yani başka bir sayfa açılmasın alt kısım için yaptığım başka bir sayfa gelsin üstteki flash banner zırt pırt yüklendi yazısını vermesin istiyorum.
    Eğer böyle olmassa linklere tıklayınca her seferinde başka bir sayfa açılıyor üstteki banner yüklenip duruyor buna gerek yok üstteki banner 1 kez yüklensin alttaki sayfalar değişsin linke tıklayınca,

bunu nasıl yapabilirim şimdiden yardım edenlere teşekkürler.

Birde kodlar doğrumudur bilmiyorum mesela php sayfası kaydedince html arasınamı gömmek gerekiyor yoksa sadece
    <?
    include "cağırılacak-sayfa.php";
    ?>
    bu tagların arasına yazılanlar yetiyormu en doğru şekil nasıl olur onuda söylerseniz güzel olur...İyi forumlar

• sayfanın bir kısmının yüklenmesini istiyorsan ya iframe kullanacaksın ya da php-ajax ikilisini kullanacaksın.
  • Cevap için teşekkür ederim iframe olayını biliyorum fakat bunu o olayla yapmak yerine php de bir kodu bir yolu varmı diye merak etmiştim php-ajax olayını bir araştırayım sağolasın...
  • Sayfanın sadece bir yerinin yeniden yüklenmesi olayına ajax deniyor, onu araştırmalısınız.

PHP 'yi başlatmak ve bitirmek için

<?php
    ..............
    ?>

daha doğru bir kullanımdır. include komutunu ise include("dosya.php"); şeklinde kullanmak daha iyi olur.

Yaptığınız menu.php çağırma olayını ilk başlarda bende kullanıyordum yani php 'yi kullanmaya aynı sizin yaptığınız gibi başladım.
    Şimdilik bu şekilde kullanmanız yeterli. İlerleyen zamanlarda akış şeması (algoritma) ve mümkünse C veya c++ dillerinden birisini öğrenseniz daha iyi olur.
    Yani programcılık bilgisi ayrı bir şey. Dos tabanlı bir dil ile başlamanın öğrenme sürecini hızlandıracağını düşünüyorum.
  • Mavi Ateş dün gittim çok değerli bir kitap aldım
    PHP ve MySQL Uzmanlar için, Alfa Yayınları
    Yazarlar: Luke Welling, Laura Thomson

kitap harika senin dediğin şeyleri temelden yazmış örn.
    <?php
    ..............
    ?>
    xml e uygun bir yazım cinsiymiş onu tavsiye ediyolar 4 yazım şeklinden bundan sonra bu şekil yazacağım bende, kitabın 50. sayfalarındayım 900 sayfa inş. bittiği zaman tam anlamıyla php ye hakim olurum...netten bu iş zor olacak en iyisi kitap okumak uygulamak...
  • Linkine degisken atayip, degismesini istedigin bolumde kontrol ettirebilirsin.
    Ornegin soyle bir link veriyorsun : index.php?UstDep=1
    index.php sayfasinin, degismesini istedigin bolumunde de :
    <?
    if ($UstDep == 1) {
    include("ust1.php");
    } elseif ($UstDep == 2) {
    include("ust2.php");
    } else {
    include("varsayilanust.php");
    }
    ?>
    bu kodu kullanirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: theodore-b

Linkine degisken atayip, degismesini istedigin bolumde kontrol ettirebilirsin.
    Ornegin soyle bir link veriyorsun : index.php?UstDep=1
    index.php sayfasinin, degismesini istedigin bolumunde de :
    <?
    if ($UstDep == 1) {
    include("ust1.php");
    } elseif ($UstDep == 2) {
    include("ust2.php");
    } else {
    include("varsayilanust.php");
    }
    ?>
    bu kodu kullanirsin.

O zaman yine bütün sayfa yenilenmişl olur bi farkı olmaz ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ajax kullanacaksın veritabanı veyahut dışardan sayfa fark etmez. sana link vereyim.http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxtabscontent/
    ben bi iletişim formunu (php) böyle çağırmıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: larmral

ajax kullanacaksın veritabanı veyahut dışardan sayfa fark etmez. sana link vereyim.http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxtabscontent/
    ben bi iletişim formunu (php) böyle çağırmıştım.

teşekkürler bakıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.