Al bak php ile yaptın. gerisi başka türlü mümkünsüzdür, çünki php sunucu tarafında çalışır istemciye hükmedemezsin
hiç görmedim php ile pencereye boyutu ayarlayan javascript en uygunudur bu işlerin sana bunu yapmanı söyleyen biri varsa muhtemelen bu işlerle pek haşır neşir değildir. Javascriptden ekran çözünürlüğü fln alabilirsin css ler hazırlarsın farklı çözünürlükler için ordan değiştirirsin boyuta göre javascriptle ayarlama nedenide budur :) yoksa css en mantıklısıdır benim bildiğim budur :) php ile ayarlayabilen warsa paylaşırsa öğrenmiş oluruz
yukarıdaki kodu denedim ama olmadı??
Donanımhaber güvenlik için script tagının başına <!-- koyar <!--script> i <script> olarak değiştirirsen ve </script--> ide </script> olarak değiştirirsen çalışır, yani;
boyutlandırma komutları internet explorer dışındaki birçok browserda işlemiyor. dolayısıyla farklı çözümlere gitmeni tavsiye ederim
quote:
Orijinalden alıntı: orcnd
boyutlandırma komutları internet explorer dışındaki birçok browserda işlemiyor. dolayısıyla farklı çözümlere gitmeni tavsiye ederim
Yukarıdaki kodu ie ve ff de denedim gayet iyi çalışıyor, opera safari ve chrome a bakmadım ama chrome da sorun çıkıcağını sanmam opera ve safari ile ilgili fikrim yok.
internet explorer 7 ve safari 4'de birden fazla tab olduğunda çalışmadı ama tek tab ile sorunsuz çalıştı. bu noktada yeni pencerede açman faydalı olacaktır. operanın 10 ve 9.64 sürümünde çalışmadı chrome'da da çalışmadı. Stabil siteler yapmakda fayda var bence.
tamamdır teşekkürler..
bi de scriptin türünü ve dilini girmeyi dene. internet explorer bu. aynı ...un lacivertini illa başka yoldan yapma gereksinimi duyar
php ile bu tarz şeyleri yapamazsın php databese ile ilgili işlemleri yapar, ve diğer fonksiyonlar fakat bu şekilde pencere boyutu ne bileyim renk değiştiren yazı yapamazsın.php 1 sefer çalışır sayfayı acarsın o zaman yaparsa yapar ne yapacaksa başka turlu mahalesef yaamaz.. dinamik sayfalar pencereler ile uğraşmak istiyorsan javascript oğren arkadaş ornek vermiş php ile sadece echo ile yazdırırsın js kodunu