Şimdi Ara

PHP ile giriş sistemi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar şu anda kendimi geliştirmek için yaptığım blog tarzı site için yardımınıza ihtiyazım var. Sorun şöyle sisteme girerken kullanıcı adı/şifreyi doğru yazsam bile "Lutfen kullanici adi ya da sifreyi bos birakmayiniz..! Geri Don" değerini gösteriyor. Yardım ederseniz sevinirim. işe kodlar ;
    https://codepaste.net/aco1g2

• Hocam mobildeyim PC geçince kodları sana atarım İNŞALLAH. bu arada yönlendirmeleri disk üzerinden yapma yani C/appserver/... gibi bu sadece senin bilgisayarında çalışır sunucuya attığın zaman çalışmaz

Mesela index.php ile giris.php var ve aynı yerdeler direk giris.php yazmanız yeterli.

Eğer giris.php bir üst klasordeyse sallıyorum login klasöründe ise login/giris.php

Eğer giris.php bir alt klasörde ise ../giris.php yazmanız yeterlidir

İnsanlık hali kodları atmayı unutursam PM atın lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •     <td width="84%"><input id ="kadi" type="text"/></td>  

<td>Şifre : </td>
    <td><input id ="sifre" type="password"/></td>

Hocam giriş formunun bu kısmında hata var. Sen input alanlarına name özelliğini tanımlamamışsın. "id=" kısımlarını "name=" olarak değiştir tekrar test et.
  • oralunal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • Boş bırakmayın kontrolü için PHP den ziyade HTML kontrol var.

İnput'un sonuna required yazarsanız boş bırakmaz hata verir. JS gibi birşey

<input id ="sifre" type="password" required></input> derseniz boş bırakma ihtimali olmayacak. PHP ile kontrole gerek yok ama kalsın isterseniz.
  • Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Selam,

Cevabınız için teşekkür ederim ama hatayı daha önceden çözmüştüm.
  • Halaycekenkoala kullanıcısına yanıt
    Gördüm ama if ile kontrol boşuna kontrol edip kod karmaşıklığına sebep olur.

Birde id="" yazdığınızda stil dosyanızdaki # ile başlayan stil gelir.

Hatanızı çözdüğünüze sevindim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • php pdo ile örnekli kitap/döküman arıyorum

kendimce birşeyler yapıyorum ama artık basit 1 tabloya girişler yerine aynı anda 2-3 tablo ile çalışıp kayıt yapmak çekmek istiyorum

uygun bir döküman - video veya yardımcı olunacak örnek ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Ang3l

Boş bırakmayın kontrolü için PHP den ziyade HTML kontrol var.

<input id ="sifre" type="password" required></input> derseniz boş bırakma ihtimali olmayacak. PHP ile kontrole gerek yok ama kalsın isterseniz.

Html veya js e güvenip php ile kontrol yapmazsan bunlari desteklemeyen bir tarayici ile sitene giren tum databasene zarar verebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abuzerefendi A kullanıcısına yanıt
    hocam HTML'i hangi tarayıcı desteklemiyor :)

Tamam hadi gönlün olsun ama başka bir dosyada fonksiyon olarak yaptırda kod kalabalığı olmasın. Şahsen ben hiç dayanamam satır satır kod olacak yaparım fonksiyon temiz bir kodlama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Ang3l

Boş bırakmayın kontrolü için PHP den ziyade HTML kontrol var.

1) Kodlama biliyor musun?
    2) Konuştuklarının farkında mısın?
    3) <input></input> kullanmak son derece saçmalık. <input /> şeklinde kullanılırken günümüzde <input> tek başına yeterlidir.
    4) Senin required dediğin parametre HTML5 ile gelmiştir. Fakat Chrome da F12'ye tıkladığımda açılan geliştirici araçlarından bunu rahatlıkla bypass edebilirim. HTML ve JS ile koyacağınız tedbirler hiçbir zaman tam bir güvenlik imkanı veya input geçerliliği sağlamaz. UI'de yapacağınız kontroller sadece kullanıcı etkileşimini ve deneyimini iyileştirir. Her zaman backend geliştirirken her türlü olasılığı kontrol etmelisiniz.

Kısacası user tarafından gönderilen bütün verileri kontrol edip filtrelemelisin!

• Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    html değil java kontrolünden bahsetmiştim. bir de dinamik html desteklemeyen tarayıcılar dolu özellikle cep telefonu veya cep telefonu similatörleri gibi. hatta google chrome ile bile html kontrolünü devre dışı bırakmak 2 tıklama ile olabilir :)
    bak anlatmak istediğim bir üst mesajda anlatılmış. klavye tembelliği var bende uzun uzun yazamıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuzerefendi -- 30 Eylül 2018; 1:42:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.