Şimdi Ara

Php-JQuery

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HTML-CSS'ten sonra ilk önce jquery mi öğrenmeliyim yoksa php mi?

• Sınırdasın tasarımcılar JQUERY & JS ile devam eder web yazılımcıları ise PHP
  • JQuery i html üzerinde uygulayacağın için öncelikle html css sonra Javascript jQuery ile devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web yazilimi uzerine kndimi gelistirmek istiyorum fakat tek basina php olir mu onu sormak istiyorum.Php ile kodlama tarafini halledersin fakat tasarim olmadigi surece bi ise yararmi?

• jQuery tasarıma pek bir şey katmaz yani sadece jQuery ile sıfırdan tasarım yapamazsın, yaparsın da CSS varken jQuery kullanmak gereksiz olur.
    PHP + jQuery ile sayfana dinamiklik katarsın, kolaylıklar sağlarsın.
    Sayfa yenilenmeden verileri çekmek, verileri yollamak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: overpSkpt

jQuery tasarıma pek bir şey katmaz yani sadece jQuery ile sıfırdan tasarım yapamazsın, yaparsın da CSS varken jQuery kullanmak gereksiz olur.

Ama hocam internette slider yapimi yazdigimda genelde jquery konulari cikiyo.Tasarim icin jquery onemli diyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nordeus

quote:

Orijinalden alıntı: overpSkpt

jQuery tasarıma pek bir şey katmaz yani sadece jQuery ile sıfırdan tasarım yapamazsın, yaparsın da CSS varken jQuery kullanmak gereksiz olur.

Ama hocam internette slider yapimi yazdigimda genelde jquery konulari cikiyo.Tasarim icin jquery onemli diyolar.

ama o jquery kodları html ve css ye göre hazırlanıyor. mesela slider a tıklıyorsun o tıkladığın yerdeki html elementten bilgi alıyor. jquery ile hesaplıyor html ya da css özelliğini değiştirip tekrar sayfada görüntülüyor. her şey jquery ile olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    12 yıl önce açıldı
    Json Api Php'ye çekme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jquery bilmek zorunda değilsiniz ama javascript zorundasınız.
  • Ne yapmak istediğinizle ilgili. Ben önyüz geliştiricisi olacağım diyorsanız jquery den önce javascript i öğrenin. Jquery işinizi kolaylaştırır sonrasında. Ben web sitesi yapacağım önyüz arkayüz farketmez diyorsanız php öğrenin, kalanı iş yaptıkça öğrenirsiniz. Ben şahsen javascript ve jquery i iş yaparken öğrendim. Html CSS ten sonra Php öğrenmiştim. Tabi Üniversitede C ve C++ eğitimi almış olmam epey hızlandırdı bu süreci. Öncelikle programlamaya dair genel bilgi sahibi olursanız sonrasında herhangi bir programlama dilin öğrenmek kolay olur. Güncel kaynaklardan öğrenmeye çalışın. Bugün başka bir ajansın yaptığı php site geldi mesela, kodları görünce ağlayacaktım. 10 sene öncesinin mantığıyla yazılmış. Tabi php ile birlikte mysql i de öğrenmeniz gerekecek en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theramma

Ne yapmak istediğinizle ilgili. Ben önyüz geliştiricisi olacağım diyorsanız jquery den önce javascript i öğrenin. Jquery işinizi kolaylaştırır sonrasında. Ben web sitesi yapacağım önyüz arkayüz farketmez diyorsanız php öğrenin, kalanı iş yaptıkça öğrenirsiniz. Ben şahsen javascript ve jquery i iş yaparken öğrendim. Html CSS ten sonra Php öğrenmiştim. Tabi Üniversitede C ve C++ eğitimi almış olmam epey hızlandırdı bu süreci. Öncelikle programlamaya dair genel bilgi sahibi olursanız sonrasında herhangi bir programlama dilin öğrenmek kolay olur. Güncel kaynaklardan öğrenmeye çalışın. Bugün başka bir ajansın yaptığı php site geldi mesela, kodları görünce ağlayacaktım. 10 sene öncesinin mantığıyla yazılmış. Tabi php ile birlikte mysql i de öğrenmeniz gerekecek en azından.

Cok sagol hocam

• PHP mi jQuery mi nasıl bir sorudur? İkisini de öğren ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagoral

PHP mi jQuery mi nasıl bir sorudur? İkisini de öğren ;)

Oncelik olarak sordum Hocam :)

• Bence php ogren

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.