Şimdi Ara

JAVA GUI PROGRAMLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pencereye buton eklediğimizde o butonun işlev yapması için (mesela + butonu ekledim ve ben sayı girdiğimde toplama yapsın istiyorum) ne yapmam gerek o işlevi nerede kullanmam gerek ?

• JButton button = new JButton("button ismi");
    button.addActionListener(new ActionListener()
    {
    public.void actionPerformed(ActionEvent e)
    {
    //ne yapmak istiyorsan
    }
    });
  • eyvallah şimdi oldu
  • Usta bende bir soru sormak istiyorum :) ASP.Net ve eclipse ide sinde nasıl yapılıyor biliyorum ama netbeans ide sinde nasıl bir method kullanırım, sorum şu şekilde:
    Butona tıklayınca yeni aktivite sayfasına geçmesini istiyorum yada o sayfayı çağırmasını. asp.net te butonun içerisine Response.Redirect("mainpage.aspx"); methodunu yazarak
    yapabiliyorum mesela. Login.java sayfasından MainPage.java sayfasına geçmesini istiyorum mesela... Birde ilgili textleri grup olarak nasıl gruplayabilir ve loginbutonu ile ilişkilendirebilirim
    son olarak validation kontrollerini nasıl yapabilirim. Mesela login sayfasında local olarak belirlenen değerden farklı bir değer girilince (id: admin password: 123 ten farklı)
    veritabanı olmadan. validation kontolleri ile sunucuyu yormadan local olarak kontolü sağlayıp asp.net teki gibi. eğer değerler doğru ise Login butonuna basılınca 2. sayfaya
    yani MainPage.java sayfasına geçmesini nasıl sağlayabilirim. Biraz karışık ve uzun oldu ama cevaplarsan sevinirim. :'(
    Açıklamalarımı biraz asp.net kafasıyla yaptım ama umarım anlatabilmişimdir.

private void Loginbtn1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

-----------------------------------------------------------------------------------

private void Loginbtn1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

private void IdtxtActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

private void PasswordtxtActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

-------------------------------------------------------------------------------------

Usta birde son olarak :)

private void jComboBox1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

Bu combo box a mesela linux, weblogic, sharepoint opsiyonları olsun bunlardan birini seçip buton a tıklayınca ilgili .java sayfasına gitmesini nasıl sağlayabilirim...?
    Mesela linux u seçtim git butonuna tıkladım linux.java sayfasına gitmesini istiyorum.

private void jComboBox1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {

}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunner89 -- 9 Aralık 2015; 15:16:15 >

• gunner89 kullanıcısına yanıt
    Kısacası hiyerarcy şu şekilde lbl text ve password alanlarına girilen değerler butona basıldığında local kontroller doğrultusunda doğruysa mainpage.java ya git değilse error message göster... mainpage.java da combobox ta opsiyonlardan
    birini seçip butona basılınca ilgili sayfaya git mesela linux.java.
  • Linux java sayfasi dedigin nedir ? Ayri bir JFrame mi ? Panel mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    linux u seçince linux ile ilgili boş bir JFrame e gitmesini istiyorum.

asp.net te mesela button fonksiyonunun içine Response.Redirect("newpage.aspx"); nu yazarsan butona tıklayınca newpage.aspx sayfasına gider. tabi validation kontrollerini ekleyerek ilgili text leri de gruba dahil
    ederek local kontrolü de sağlayabilirsin.

bunun java daki methodunu oğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    12 yıl önce açıldı
    C programlama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gunner89 kullanıcısına yanıt
    Java da var olan JFrame uzerine yeni bir panel ekleyerek, ya da secim yaptigi JFrame 'i dispose() ederek yeni bir JFrame gostermek gerekiyor bu durumda.
    Frame old = new JFrame();
    ... //Islemler.
    Secim yapildiktan sonra,
    old.setVisible(false)
    old.dispose();
    JFrame new = new new JFrame();
    ...// islemler
    seklinde.
    ----
    C# ta oldugu gibi kolay degil, Java nin GUI gelistirmesi sancili bir surec : )
    O yuzden MVC patternine uyarak gelistirme yapmak gerek, mumkun oldugunca logic view katmanindan uzak tutulmali.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.