İyi günler arkadaşlar . Uzun zamandır başkaları tarafından yönetilen , bize ait bir websitesinin giriş id pw sini aldım . PHP ile yapılmış sonu .com uzantılı bir site . Arkadaş giriş için bana bir link verdi . Link aynen şöyle ;www.xxxxxxxxxx.com/administrator/ . Bu linkten giriş yaptığımda joomla ile giriş yapılıyor. Bu siteyi yılda 1 kez falan güncellemek gerekiyor. Güncelleme dediğimde makalelerin içeriğinde değişiklik vs yapmam gerekiyor. Bazen resimleri değiştirmem gerekiyor . Bunları bu joomla arayüzle girişten yapmam da bir sakınca varmıdır ? Varsa hangi arayüzle giriş yapmam gerekir? Not= ilk defa php site kullanıyorum .
Sorun olacağını zannetmiyorum fakat ben joomla gibi hazır templatesleri önermem en güzeli kod ile yapman ama dediğin şekilde yaparsan herhangi bir sıkıntı olcanı zannetmiyorum. Bunun için internette çok kaynak var hazır templates ler var onlarla güncelleyebilirsin.
KaptanVecihiK
kullanıcısına yanıt
Eğer .php dosyalarındaki kodlarda bir değişiklik yapmayacaksanız, joomla'nın admin panelinde zaten hali hazırda içerik ekleme,güncelleme,resim vs. gibi menüler mevcut.Saydığınız işler için, arkadaşınızın size verdiği giriş bilgileri yeterli.Ayriyeten hiçbir sakıncası yoktur, zaten o arayüz bu işler için var.
Öncelikle vermiş olduğunu cevaplar için teşekkürler . Siteyi aldığım arkadaşla tekrar konuştum . Güncellemeden kastı versiyon güncelleme vs imiş. İçerik güncelleme için joomlayı kullanabilirsin dedi . Bende denedim herhangi bir problem çıkmadı . Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler .