Şimdi Ara

Phpmyadmin'e giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben php ye yeni geçtim. Önceden java ile ilgileniyordum. MySQL'i java'da kullanıyordum. Php'ye geçince xamp server ve sublime text kurdum. Ama ben php'de farklı bir MySQL kullanmak istiyorum(java'da kullandığım veritabanını kullanmak istemiyorum). Xamp control panele girdim. Sonra mysql portu diğeriyle karıştığı için my.ini dosyasına girip bazı şeyleri değiştirdim. Sonra control panelde mysql bağlantısı oldu. Ama phpmyadmini açınca hata aldım. Lütfen yardım edin.

HATA :

Hata

MySQL çıktısı:

Bağlanamıyor: geçersiz ayarlar.

Yapılandırma dosyanız içinde tanımlanmış denetim kullanıcıları için bağlantı başarısız oldu.

phpMyAdmin MySQL sunucusuna bağlanmayı denedi ama sunucu bağlantıyı reddetti. Yapılandırma dosyanızdaki anamakine (host), kullanıcı adı ve parolayı kontrol edin ve MySQL sunucusu yöneticisi tarafından verilen bilgiye uyduğundan emin olun.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar ve günler dileğiyle.

• Yapay Zekanın Yanıtı

phpMyAdmin'e Bağlanma Sorunları

phpMyAdmin'e bağlanamadığınızı fark ederseniz, aşağıdaki sorunları gidermeyi denemelisiniz:

• Anamakine, Kullanıcı Adı ve Parola Kontrolu: Yapılandırma dosyanızdaki anamakine, kullanıcı adı ve parola bilgilerinin MySQL sunucusu yönetici tarafından verilen bilgilerle eşleştiğinden emin olun.

• Bağlantı Başarısızlığı: Yapılandırma dosyanızda belirtilen denetim kullanıcısı için bağlantı başarısız oluyorsa, "Bağlanamıyor: Geçersiz Ayarlar" hatasıyla karşılaşılabilir.

• MySQL Çıktısı: MySQL çıktısı "Belgeler bağlanamıyor: Geçersiz ayarlar" hatası veriyorsa, bağlantı sorununa neden olan yapılandırma ayarlarını kontrol etmelisiniz.

Yukarıdaki adımları izleyerek çoğu phpMyAdmin bağlantı sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, MySQL sunucusunun durumunu kontrol etmeli veya daha fazla yardım için MySQL sunucusu yöneticinize başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam yanlış anlamadıysam aynı bilsayara 2 tane mi Mysql Server kurdunuz? Eğer öyleyse buna hiç gerek yoktu ki? Mysql'de farklı bir kullanıcı ile farklı bir veritabanı açıp devam edebilirdiniz sanki.

Ama yok illa ki 2 farklı mysql server olsun diye diretecekseniz en temiz yöntem DOCKER üzerinden Mysql Container'ları kullanmak bana göre (kafanız karışabilir burada haklısınız). Ama yalnızca bu yöntem ile aynı makina üzerinde 5, 10, 20... vs farklı Mysql Server'ı birbirlerini etkilemeyecek şekilde aynı anda çalıştırabilirsiniz. Başka türlüsü çılgınlık olur.

https://hub.docker.com/r/mysql/mysql-server/
    https://www.youtube.com/watch?v=rTOfYLiz2Qk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 28 Nisan 2017; 22:40:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

Hocam yanlış anlamadıysam aynı bilsayara 2 tane mi Mysql Server kurdunuz? Eğer öyleyse buna hiç gerek yoktu ki? Mysql'de farklı bir kullanıcı ile farklı bir veritabanı açıp devam edebilirdiniz sanki.

Ama yok illa ki 2 farklı mysql server olsun diye diretecekseniz en temiz yöntem DOCKER üzerinden Mysql Container'ları kullanmak bana göre (kafanız karışabilir burada haklısınız). Ama yalnızca bu yöntem ile aynı makina üzerinde 5, 10, 20... vs farklı Mysql Server'ı birbirlerini etkilemeyecek şekilde aynı anda çalıştırabilirsiniz. Başka türlüsü çılgınlık olur.

https://hub.docker.com/r/mysql/mysql-server/
    https://www.youtube.com/watch?v=rTOfYLiz2Qk

Merhaba,

ilk önce cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Aslında haklısın 2 tane birden biraz saçma olur. Ama benim java'da kullandığım mysql bilgisayara kurdum. Php de phpmyadmin üzerinden istiyor. Bunu nasıl yapabilirim acaba?

Lütfen yardım edin.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar ve günler dileğiyle.

• Phpmyadmin gerekli değil hocam, hatta kullanmanızı tavsiye bile etmem. https://www.navicat.com/products/navicat-for-mysql sayfasından "Navicat" yazılımını indirin, 30 gün full deneme süresi var. Mysql'e bağlanmak ve veritabanını yönetmek için harikulade bir yazılımdır.
  • mysql'i kullanmak için phpMyAdmin gerekli veya şart değil ki? pMA sadece mysql'i daha konforlu ve web'ten kullanabilmek için iyi yoksa mysql'in default kullanım arayüzü komut satırıdır.

Öte yandan farklı Mysql kullanmak istiyorum ne demektir? Yani örneğin mysql-5.1.41 kullanıyordun da 5.5.40'a mı terfi etmek istiyorsun yoksa aynı sürümde yeni bir veritabanı mı oluşturmak istiyorsun orada belirsizlik var. İlki ise, Java ile kullandığın mysql Başlangıç klasöründen veya Windows Hizmetlere tanımlı olarak Windows açılırken otomatik başlıyor olabilir ve XAMP ondan farklı olarak kendi dizini içinde bir tane daha MySQL çalıştırıyor olabilir.En iyisi öncelikle Java'dan kalan mysql'i kaldırmak. pMA sonuçta çalıştığı bilgisayarda hangi mysql doğru düzgün calışıyorsa ona UN&PW ile girer. Sublime Text sadece bir edittör, konuyla ilgisi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

Phpmyadmin gerekli değil hocam, hatta kullanmanızı tavsiye bile etmem. https://www.navicat.com/products/navicat-for-mysql sayfasından "Navicat" yazılımını indirin, 30 gün full deneme süresi var. Mysql'e bağlanmak ve veritabanını yönetmek için harikulade bir yazılımdır.

Merhaba,

bende zaten navicat var. O zaman xamp control paneldeki my.ini dosyasını nasıl değiştirmem gerekiyor? Bu konularda pek iyi değilimde.

Not : Bende Navicat'ın full sürümü var. Lazımsa verebilirim.

Lütfen tardım edin.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

İyi hafta sonu ve günler dileğiyle.

• Navicat falan bunlar işleri otomatikleştirir fakat her otomatik işin yeteneği de sınırlıdır. mysql 'i kullanıyorsan "komut satırı" kullanacaksın. Benim Windows XP laptop'taki mysql'e istediğim gibi kullanabiliyorum; bak nasıl:

Phpmyadmin'e giremiyorum

PHP, MySQL ile başladıysan Laravel'e geçtiğinde ne yapacaksın, bu komut satırını kullanacaksın yine.

my.ini 'ye gelince, o mysql kurulumu ile default kurulan bir dosya içinde değişiklik gerektirmemeli, örneğin ben mysql-5.1.73'ü kurarken my.ini'yi değiştirmedim ve gördüğn gibi çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    google'a giremiyorum
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.