Youtube mobil tarafta reklamları videoların içinden gönderiyor. O yüzden artık engellemiyemiyor hepsini youtube televizyonlarında. |
Pi-Hole Kurulum Rehberi 2021 (Raspberry Pi Zero) (2. sayfa)
-
-
Youtube reklamlarını engelleyemiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O zaman vazgeçtim almamın pek bir anlamı yok. teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0FFAC63F0çok güzel olmuş emeğinize sağlık benimde basit görününen bir sorunum var. androidde telefonda yutup reklamını engellemenin kolay basit bir yolu varmıdır? eğer yoksa madem para verilecek, parasına göre fiyat/işlevlilik olarak hangi ücretli prgmı önerirsiniz? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
youtube vanced internetten bir bak senelerdir kullanıyorum tamamen reklamsız
-
Merhabalar. Pi deploy ile android OS içerisinde raspbian kurdum. Pihole çalışıyor raspbian üzerinde. DHCP sunucusunu pihole üzerinde etkinleştirmeme ve modem üzerindeki DHCP sunucusunu kapatmama karşın hiç bir cihaz IP alamıyor. Sizce çözümü nedir?
-
Dhpc ayarını tekrar kontrol edin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konsoldan
pihole -d
Komutunu çalıştırıp bir bakabilir misiniz? Özellikle DHCP kısmına bakın.
Eğer bir sorun görünmüyorsa ve yaptığınız DHCP ayarları tekrar kontrol ettiyseniz ve sorun devam ediyorsa tahminimce Androidlerde olan "Rastgele MAC adresi" atama sebebiyle sorun yaşıyor olabilirsiniz. MAC Randomization olarak geçer ingilizcesi. O özelliği kapatıp telefonun kendi MAC adresini almasını sağlamayı deneyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpinalTap -- 7 Mayıs 2023; 20:18:52 > -
ne kadar çok kara liste hazırlamışlar. internet o derece kara demek ki. buna karşın hataları önleyecek beyaz liste de hazırlamışlar. oisd'den eklemeler yapacağım. aslında deneme yapıyorum. tamamını eklemeyi düşünüyorum. router bakayım ne edecek.
adguardhome da iş yapıyor. pihole ile karşılaştırma yaparsak eğer, pihole de bir kaç kalem ayarı yapmak gerekiyor. adguardhome kur çalışsın misali ve listeleri sana sunuyor. istediğini seç yükle. ilave de yapabiliyorsun kendin. pihole için white list eklemek gerekebiliyor. forum.donanimhaber'i blokladı daha ilk kurulumdan sonra. aynı şekilde microsoft'un yapay zekası copilot'u da blokladı. beyaz listeye eklemem gerekti. adguardhome'un kurulumu ve kullanımı bence daha kolay ve kullanıcı dostu. işlevsellikleri de aynı gibi. bu arada ben x86 router'da, mikrotik os üzerine kurdum. gına geldi 2 gündür denemeler yapıyorum. pihole beyaz liste ile uğraştırır görünüyor. biraz kullanayım bakayım neler olacak..
-
evet, pihole'yi göçerttim.
DataTables warning: table id=domainsTable - Ajax error. For more information about this error, please see https://datatables.net/manual/tech-notes/7
kasıla kasıla da olsa web arayüzüne eriştim. backup'ı geri yükledim ama yukarıdaki hata iletisi ortadan kalksa bile, sanırım ayarlar kısmına girmeye çalıştığımda, sürekli olmasa bile çoğunlukla uzun beklemeler yaptırmaya başladı ve progrtam ıakldırıp tekrar adguardhome'a geri döndüm. geri döndüm çünkü; pihole de beyaz listeye ekleme yapma ihtiyacı çıkıyor. bu eklemeyle herkes uğraşamaz. uğraşamaz derken, birisine hazırladınız verdiniz ve size bu konuda muhtaç ise peşinden kurtulamazsınız. bakıcı gibi sürekli peşinde dolaşırsınız. hataya da gereksiz yere çok uzun listeler eklerken ulaştım. kesinlikle stabil çalışıyor ama rakam vermeyeceğim, binli rakamlarda satır eklerken, kilitlendi. fakat adlist ekleme konusunda kolaylık açısından bence iyi. https://www.cloudflare.com/en-gb/ssl/encrypted-sni/ adresindeki browser kontrolünü de geçiyor. ama dediğim gibi beyaz listeye ekleme konusu var ve bu hoşuma gitmedi. belki de sadece tr için adlist ekleme yapmalıydım bilemiyorum. bir pihole de web arayüzüne girişten sonra internete erişebilmek için ek yapılandırmalar yapmak gerekiyor görünüyor. zor değil ama zaten iki tane gibi bir şey. default olarak hazır karşılasaymış, güzel olurmuş. yine de kullanıcı dostu görünüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X