Şimdi Ara

PiBoy XRS retro konsol Raspberry Pi 4 Model B barındırıyor ama içinden çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PiBoy XRS retro konsol Raspberry Pi 4 Model B barındırıyor ama içinden çıkmıyor

Son dönemde daha yetenekli taşınabilir retro konsollar görmeye başladık. İlk etapta sabit sayıda karma oyunlar ile piyasaya çıkan SUP tarzındaki konsolların yanında artık daha gelişmiş işlemcilere sahip emülatör barındıran konsollar ortaya çıkmaya başladı. PiBoy XRS ise ilginç bir yaklaşıma sahip. 

PiBoy XRS özellikleri ve fiyatı

PiBoy XRS retro oyun konsolu Raspberry Pi 4 Model B geliştirici kartı üzerinde yükseliyor. N64, PSP, Dreamcast gibi emülatörleri çalıştırabilen konsol 60fps performans vaadinde bulunuyor. 

Ayrıca Bkz.Anbernic RG503 oyun konsolu OLED ekran ve 4 çekirdekli işlemci ile geliyor

3.5 inçlik IPS ekrana sahip olan konsolda 4500mAh kapasiteli batarya yer alıyor ve USB Tip-C üzerinden şarj ediliyor. Güçlendirilmiş bir hoparlörü de olan konsolda tetik tuşları dahil pek çok tuş yer alıyor. HDMI ile harici ekranlara çıkış verilebiliyor. 

İlginç olan ise Raspberry Pi 4 Model B geliştirici kartını sizin temin edip takmanız gerektiği. Konsol içerisinde bir kart yer almıyor. Bu bakımdan biraz daha proje çalışmalarından hoşlananlara hitap ediyor. Ayrıca microSD kart ve USB Tip-C adaptörü de mevcut değil. Ürün bu haliyle 150$ fiyat etiketine sahip. 

Kaynak:https://www.notebookcheck.net/PiBoy-XRS-Retro-handheld-based-on-the-Raspberry-Pi-4-Model-B-arrives-for-US-149-95.616431.0.html

• Gereksiz kalın bence kasa.

PiBoy XRS retro konsol Raspberry Pi 4 Model B barındırıyor ama içinden çıkmıyor

• Tetik tuşları çok küçük kalır daha incelirse bide raspberry gömülü olmadığından fazla yer kaplıyodur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Barındırmıyor o halde.

• Kasaya 150$ veren enayi çıkar mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu alacağına PS VITA alıp kırdırırsın retro oyunları çatır çatır oynarsın. İlle sıfır olsun dersen Çinliler artık kendilerini aştı.

Adamlar 150$’a konsol satıyor ama aldığınız şeyden konsol çıkmıyor. Bu batacağı kesin fikirleri nereden buluyorlar? Hadi buldular projeyi hayata geçirecek nakit ihtiyacını hangi enayiler karşılıyor? Kimse de ‘durun yapmayın’ demiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi aldık diyelim rasperry pi 4 mü var piyasada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konsept çok uzun zamandır var. Retroflag firmasının kasalarını inceleyebilirsiniz.

• AirSupport kullanıcısına yanıt

150 lira veren çıkar mı diyorsun. Neden çıkmasın, 150 dolar para mı ya PiBoy XRS retro konsol Raspberry Pi 4 Model B barındırıyor ama içinden çıkmıyor 

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt

Amaç oyun oynamak değil, 90'lar ve 2005'e kadar olan süreçte herkes atari ve konsol oyunlarını cips fiyatına alıyordu hatırlarsan. Dünya hala aynı seviyede. Bir şeylerle uğraşmak isteyen teknoloji meraklıları alacaktır. Bizim ülkeyi geç, açlıktan ölmek üzere olan hint fakirleri bile kolaylıkla erişebiliyor bütün teknolojiye..

• psp 60fps yalan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nesi kalın kağıt gibide olmasın...

• Özür dilerim, ciddi anlamda söylüyorum: Ana motivasyonu hala anlamadım? Sırf uğraşmak için kendini kanıtlamamış (ve muhtemelen ölü doğmuş) bir kontrol aletine/kontrolcü almak, sadece maddi olarak değil genel anlamda da mantıksız geliyor, kaldı ki direkt maddi anlamda saçma olduğunu yazmadım.

Retro oyun dönemine dönmek isteyenler için PSP, PS VITA gibi aletlerin yanında ANBERNIC gibi kendini kanıtlamış, belirli bir kitleye sahip yığınla konsol var. Hepsi de bu aletten daha ince, hafif, kitlesi sebebiyle yazılım desteği olan, ‘muhtemelen’ pili daha uzun giden kısaca ucube olmayan aletler. Evet Raspberry Pi daha fazla esneklik sunacaktır bunu kabul ediyorum ancak belirli bir kitleye ulaşamadıktan sonra esnekliğin pek bir getirisi olacağını sanmam. Umarım ben yanılırım da ortalığı kasıp kavurur, niş bir kitle oturtur.

Dostum senin meslek nedir bilmiyorum da ben elektronik aşığıyım zaten bu nedenle gittim uzmanlaşmak için teknik servislerde 5 sene çalıştım, uygun fiyatlı olsa bütün rasperry ve arduino tarzı bütün kitleri sipariş eder kendime eğlence çıkartırdım. Microişlemci ve assembler programlama bildiğin zaman basit elektronik aletlerle yapabileceklerinin sınırı yok.

Amaç oyun oynamak ya da Apple'ın şirket prensibi gibi "hiç bir şeyle uğraşma al olduğu gibi bin sene kullan, elmanın kabuğunu kırmak için uğraşmana bile gerek yok biz ısırıp verdik" gibisinden bir şeyi araştırmacı ruhlu hiç kimse kabul etmez. Hiç mi merak etmiyorsunuz çevredeki şeyler nasıl çalışıyor, nasıl daha iyi yapabilirim diye.

Biz mühendisler için karşı konulmaz bir keyif bu. Teknoloji ve bilim kadar hem eğlenceli hem kişiyi geliştiren başka bir şey var mı yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0B3097644

Dostum senin meslek nedir bilmiyorum da ben elektronik aşığıyım zaten bu nedenle gittim uzmanlaşmak için teknik servislerde 5 sene çalıştım, uygun fiyatlı olsa bütün rasperry ve arduino tarzı bütün kitleri sipariş eder kendime eğlence çıkartırdım. Microişlemci ve assembler programlama bildiğin zaman basit elektronik aletlerle yapabileceklerinin sınırı yok.

Amaç oyun oynamak ya da Apple'ın şirket prensibi gibi "hiç bir şeyle uğraşma al olduğu gibi bin sene kullan, elmanın kabuğunu kırmak için uğraşmana bile gerek yok biz ısırıp verdik" gibisinden bir şeyi araştırmacı ruhlu hiç kimse kabul etmez. Hiç mi merak etmiyorsunuz çevredeki şeyler nasıl çalışıyor, nasıl daha iyi yapabilirim diye.

Biz mühendisler için karşı konulmaz bir keyif bu. Teknoloji ve bilim kadar hem eğlenceli hem kişiyi geliştiren başka bir şey var mı yahu

Sizin için aşırı talihsiz bir yorum olmuş.

-Mesleğiniz nedir bilmiyorum demişsiniz. Elektrik-Elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve bölümümü severek seçtim, severek devam ediyorum.
    -Tasarım çalışmamı ve bitirme projemi Arduino ile yaptıktan sonra kendi kullanımım için NodeMcu ile akıllı cihazlar geliştirdim ve geliştiriyorum.
    -Evet çevredeki şeyler nasıl çalışıyor merak ediyorum ancak sırf efor sarf etmek için kolay yapılan bir şeyi karmaşıklaştırmak yerine karmaşık olanı sadeleştirip basitleştirmek için zaman harcamayı tercih ediyorum.
    -Siz mühendisler için karşı konulmaz olduğunu biliyorum, henüz mezun olmadım ama beni de aranıza katarsanız söyleyeyim: mühendislerin legosu gibidir bunlar.
    -Son olarak 11 yaşımdan beri forumdayım, elektroniğe olan merakım ve sevgim hakkında biraz fikir sahibi olabilirsiniz umarım.

İyi forumlar.

Talihsiz PiBoy XRS retro konsol Raspberry Pi 4 Model B barındırıyor ama içinden çıkmıyor  Ne tipler var ya, kendisine uymuyorsa bir şey bununla uğraşılmasını saçma bulan nesiller türedi. Siz şey sanıyorsunuz galiba. İnsanlar üniversiteyi okuyor, oradan büyük şirketlere girip 3-5 bir şey geliştirip teknoloji böyle böyle ilerletiyor. PiBoy XRS retro konsol Raspberry Pi 4 Model B barındırıyor ama içinden çıkmıyor  Şu an piyasada olan devasa şirketlerin tamamı bu merak ve anlamsız, oturmamış, "boşa görülen" uğraşlar sayesinde ilerledi ve insanlık seviye atladı. Pek çoğu kendi garajındaki hurdalarla uğraşarak günümüz teknolojisini var etti PiBoy XRS retro konsol Raspberry Pi 4 Model B barındırıyor ama içinden çıkmıyor 

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0B3097644

Talihsiz   Ne tipler var ya, kendisine uymuyorsa bir şey bununla uğraşılmasını saçma bulan nesiller türedi. Siz şey sanıyorsunuz galiba. İnsanlar üniversiteyi okuyor, oradan büyük şirketlere girip 3-5 bir şey geliştirip teknoloji böyle böyle ilerletiyor.   Şu an piyasada olan devasa şirketlerin tamamı bu merak ve anlamsız, oturmamış, "boşa görülen" uğraşlar sayesinde ilerledi ve insanlık seviye atladı. Pek çoğu kendi garajındaki hurdalarla uğraşarak günümüz teknolojisini var etti  

Sizinle daha fazla muhattap olmak istemiyorum. En başında fikri ‘ticari’ olarak eleştirdim. Umarım finalde haklı çıkarsınız da en çok satan konsol olur ne diyeyim? Sizin bile almak isteyeceğiniz bir konsol olmadığını tahmin ediyorum ya neyse.

Pahalı falan değil laf anlamıyorsunuz. Senin ülken fakir, bu kadar. 150 dolar/liralık ürünün nesi pahalı. Bir de ee okuyorsunuz yazık.

• Ekran ve tuşlardan ibaret boş kasa. Değil 150, 15 dolar etmez.

• 1) Nerede 150 dolar pahalı dedim? Benim eleştirim 150$’a sadece kasa tuş takımı ve (varsa) pil vs. satın almanız. Kaldı ki kitlesi nispeten oturmuş, tam donanımla gelen ANBERNIC bile 149,90$’a alınabiliyor.

2) 150 dolar yurtdışı için büyük bir rakam değil ancak ufak bir rakam da değil, ezbere gidiyorsunuz. 1 sene ABD’de yaşadım 150 dolar gayet önemsenen bir rakam. Şimdi diyeceksiniz ki: ‘sen kenar mahallede kalırsan tabi 150$ önemli olur’
    Hadi hangi eyalette 150 doların önemli olduğunu sorun?

3) 150 dolar ucuz olsa bile içinde elektronik donanım neredeyse yok! Bunu alıp sizin koymanız gerekiyor ve 185 dolar yapıyor. Karşılaştırmak için Nintendo 3DS 249,90$’a çıkmıştı. Ben sadece fiyata bakıp ürün pahalı demiyorum, 150 dolara tam ve communitysi nispeten oturmuş sistem veriyorlar, bunlar diyor ki: Henüz bir topluluğumuz yok, 150 dolar ver içine de 35 dolara Raspberry koy. Yok ya? Bu tür aletlerin ilerlemesini sağlayan en önemli şey topluluktur. Kendini kanıtlamadan boş kasaya 150$ diyorsan batmayı göze alırsın.

Boşa konuşuyoruz, ürünün tutmayacağını ikimiz de biliyoruz. Keşke siz haklı çıksanız da biz de alsak ama öyle bir şey yaşanmayacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.