Şimdi Ara

Hi-fi ses tutkunları için geliştirilen bu kulaklık, 13 adet sürücüye ve titanyum gövdeye sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hi-fi ses tutkunları için geliştirilen bu kulaklık, 13 adet sürücüye ve titanyum gövdeye sahip
    Hi-fi ses firması Fiio, amiral gemisi kulak içi kulaklığını duyurdu. FX17 isimli kulaklık, üst düzey titanyum gövdesinde 3 farklı sürücü türü ve her bir kulaklıkta toplam 13 sürücüyle ses tutkunları için en iyisini vadediyor.

Fiio FX17 özellikleri

Elektrostatik bir sürücü, 50 kHz'e kadar olağanüstü yüksek frekans sunmakla birlikte, nispeten düşük hassasiyetle (99 dB/mW) çalışıyor. FX17 tasarımında hassasiyeti artırmak için Fiio, 6 kHz'nin üzerindeki ses frekanslarında işlerini yaparken daha fazla görünürlük sağlamak amacıyla her kulaklıkta 8 elektrostatik üniteye yer vermiş.

Hi-fi ses tutkunları için geliştirilen bu kulaklık, 13 adet sürücüye ve titanyum gövdeye sahip
    Ayrıca, Knowles ile iş birliği içinde geliştirilen 4 özel dengeli armatür sürücüye de yer verilmiş. Bu sürücüler ikiye bölünmüş durumda: Bir kısmı orta frekansları yönetirken, arka tarafta yer alan akustik havalandırma delikleri sayesinde orta frekans armatür sürücüsü için daha fazla ses enerjisi rezervi sağlanıyor. Diğer kısım ise daha yüksek frekanslara çıkıyor ve sonuç olarak, daha yoğun midler ve daha şeffaf bir ses elde ediliyor.

FX17'nin dinamik sürücüsü ise hafif ancak sağlam bir lityum-magnezyum alaşımlı diyaframa sahip. Bu sayede önemli ölçüde azaltılmış içsel frekans rezonansı ve bozulm" sağlanıyor. Bozulma oranı %0,2'yi aşmıyor ve gerçek anlamda temiz bir ses elde ediliyor. Fiio'nun süper otomobil turbolarından ilham alan patentli S.Turbo ses tüpü sistemi, bas frekanslarını güçlendirirken, istenmeyen orta ve yüksek frekansları filtreleyerek daha pürüzsüz bir geçiş sağlıyor.

Ayrıca Bkz.Yeni ses teknolojisi, kalabalık içinde tek bir kişinin duyacağı bir ses üretebiliyor

Ses odası içindeki hava akışı, ön ve arka taraf arasındaki dengeyi mükemmelleştirmek için optimize edilmiş. Şirket ayrıca, çift sistemli beş yönlü çapraz geçiş tasarımının düzgün bir frekans eğrisi ve düz bir empedans eğrisi için özel olarak ayarlandığını söylüyor.

Bu çoklu sürücü sistemi, tek bir bloktan işlenen ve elle cilalanan titanyum bir kasa içerisinde yer alıyor. 8 tel örgü içerisinde yer alan toplam 360 telli kablo, farklı malzemelerin sunduğu güçlerden yararlanmak için altın, gümüş ve bakırın birlikte örülmesiyle oluşturulmuş. Kablonun ucu, üç değiştirilebilir fişle kullanılabiliyor: 32-bit/384 kHz'e kadar yüksek çözünürlüklü PCM formatlarında oynatma sağlayan yerleşik DSP kod çözücülü USB-C, 3,5 mm tek uçlu bağlantı ve 4,4 mm dengeli bağlantı.

USB üzerinden dinleyenler ayrıca 8 bantlı parametrik ekolayzır ve Fiio Kontrol uygulaması veya web arayüzü aracılığıyla sesi tercihlerine göre ayarlayabiliyor. FX17 kulak içi monitörler, en iyi konforu ve ses imzasını sunmak için farklı boyutlarda 22 çift kulak ucu ile birlikte geliyor. Ayrıca, üzerinde kazınmış ve numaralandırılmış bir hatıra plakası da kutuya dahil.

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu mobil Hi-fi ses deneyimi ucuza mâl olmuyor. FX17 kulak içi kulaklık, 14 Nisan'dan itibaren uluslararası pazarda 1.499 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Kaynak:https://newatlas.com/wearables/fiio-fx17-in-ear-monitors-13-drivers-titanium/
    Kaynak:https://www.fiio.com/fx17

• Haber daha çok ürün broşürü çevirisi gibi olmuş.

quote:

Fiio'nun süper otomobil turbolarından ilham alan patentli S.Turbo ses tüpü sistemi, bas frekanslarını güçlendirirken, istenmeyen orta ve yüksek frekansları filtreleyerek daha pürüzsüz bir geçiş sağlıyor. - Kaynak: donanimhaber.com

Turbodan ilhan almışmış, açıklamaya bak :) Bildiğin subwooferlardaki bas portunun uyarlaması aslında. Ayrıca 50kHz ses vermesinin de hiçbir anlamı olmadığı gibi, sürücü sayısı da tek başına bir anlam ifade etmiyor.

Ancak ürün kağıt üstünde etkileyici duruyor. Teknik özellikleri de ben paylaşmış olayım:

Output power: 2x55mW at 16Ohm, 2x30mW at 32Ohm
    Crosstalk -110dB
    Noise floor <0.8µV
    Distortion <0.001%
    SNR <122dB

Dinamik sürücü de 10mm çapında
  • Benim yaş 51 kulaklarım bilimsel olarak bazı hz leri frekansları duymuyor, benim için ultra hifi ile orta kalite seviye kulaklıklar arasında çok fark olmuyor gençler alsın kullansın ama gençler de bunu alacak para yok. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende 90'ların sonunda chip, pc wold, pc net, byte gibi dergiler alırdım oradan takip ederdim, anlamasam bile okuya okuya öğrenip ilk pc mi parça parça alıp toplamıştım, 89 da commodore 64 almıştım havaya uçmuştum. :) o zaman daha zordu bir şeyleri almak.

• Kulakiçi kulaklık kullanmayın..!!!

• Haber daha çok ürün broşürü çevirisi gibi olmuş.

quote:

Fiio'nun süper otomobil turbolarından ilham alan patentli S.Turbo ses tüpü sistemi, bas frekanslarını güçlendirirken, istenmeyen orta ve yüksek frekansları filtreleyerek daha pürüzsüz bir geçiş sağlıyor. - Kaynak: donanimhaber.com

Turbodan ilhan almışmış, açıklamaya bak :) Bildiğin subwooferlardaki bas portunun uyarlaması aslında. Ayrıca 50kHz ses vermesinin de hiçbir anlamı olmadığı gibi, sürücü sayısı da tek başına bir anlam ifade etmiyor.

Ancak ürün kağıt üstünde etkileyici duruyor. Teknik özellikleri de ben paylaşmış olayım:

Output power: 2x55mW at 16Ohm, 2x30mW at 32Ohm
    Crosstalk -110dB
    Noise floor <0.8µV
    Distortion <0.001%
    SNR <122dB

Dinamik sürücü de 10mm çapında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Mart 2025; 02:58:37 >

• İlk defa dandik bir marka dışında USB-C bağlantıya sahip bir kulaklık gördüm valla.
    Bu apple çöpü millete kaldırttı 3.5 mm bağlantıyı, telefondan müzik dinleyemez olduk. TR'ye gelirse alırım valla. Ama bize de 1.500 yerine 2.800 dolara satarlar sanırım

• sething kullanıcısına yanıt
    Neden ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • der_Kaiser kullanıcısına yanıt
    Elektronik ürünlerde eskisi gibi fiyat farkı olmuyor artık, hatta bazı ürünler daha da uygun oluyor, çok satılan talep gören ürün değilse, bazen de çok satan satıcısı çok olan ürünler rekabetten dolayı düşüyor.

• bu cihazın öncüsü (genele yayan) Sony'dir, bir tane örnek kulaklığını bırakayım. Zamanında çıktığında ağzımızın suyu akardı çok pahalıydı bunlar..

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1003997-REG/sony_xbah1_premium_in_ear.html

www.sonypremiumhome.com
    Sony Premium Home Entertainment - XBA-Z5
    https://www.sonypremiumhome.com/high-res-headphones/Z5.php

• ben artık planar sürücüleri tercih ediyorum

• Fiionun 250 dolara kadar çoğu kulaklığını kullandım bu adamlar fiyatına göre en iyi ürünü sunuyor kefilim

• Elli çeşit tws aldım kendi tecrübem tıkaçlı kulaklıklar benim kulakta durmuyor hatta akıllı tıkaç seti aldım yok gene durmuyor..

Tıkaçsız ile yola devam ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omanner kullanıcısına yanıt
    Commodore 64 almak için 5 dönüm tarla satmıştık ama yarısını karşılayabilmişti. Şimdiki parayla 500.000 TL falanmış herhalde.

• Bu kulaklığı alasıya Kadar Philips TAH8506 alın daha İyi Onunda hz aralığı 7hz-40khz ,32ohm

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Philips tah8506 Birde onla kıyasla ✅

• fioo btrw5 ve kz zax ya da zex arada değiştiriyorum, zax bana göre diğerlerinden ve bundan da iyi, alma imkanım var çünkü fioo'ya ya da diğer pahalı markalara ancak cama ekmek banarak bakabilirim emekli maaşı ile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.