Şimdi Ara

pic 16f628a lcd sönük yanıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar refleks ölçer diye bir devre yaptım. Devre çalıştı ama lcd ekran sönük yanıyor neden olabilir acaba devre fotoğraflarını aşağıya koydum yardımcı olabilirmisiniz?!!:S(fotoğraf makinesinin ışığı aydınlattı bilginize!!!)
    Bu yaptıgım baskı devre

Bu benim çizdiğim devre

Bu da orjinal devre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 17 Mayıs 2009; 14:47:33 >

• Lcd nin backlight ucuna nasıl giriş yaptınız, devre de yok o?

Eğer bağlamadıysanız backlight anodunu +5V dan 22R gibi bi dirençle besleyebilirsiniz.
  • Sönük derken lcd arka plan ışığından bahsesiyorsunuz heralde?lcd ledlerinin + / - hatlarını kontrol edin(16-15/1-2) ancak kullandığınız ekran sanki aydınlatmasız model gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl_35 -- 17 Mayıs 2009; 15:48:13 >
  • şimdi hangisin yapıcam iki tane fikir sn "omer00" backlight ucu hangı uc ? sönük derken arka planda mavi ışık cıkmıyor yani aydınlatmıyor lcd yi birde aydınlatmasız model olduğunu nasıl anlarım:S:S herhalde 15-16 nolu bacaklar backlight fakat nasıl bağlıcam? şemada gösterebilirsen çok iyi olur yarına acil lazım devre:S:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 17 Mayıs 2009; 15:22:41 >
  • öncelikle elindeki lcdnin model numarasına göre araştırma yap mesela arka ışıklı olan gdm1602b modeli için datasheet;
    http://www.covel.it/Chi_siamo/Prodotti/Xiamen_Ocular/PDF/GDM1602B.pdf

eğer bu değilse lcdnin resmini ve modelini yaz
  • arkadaşlar sağolun sorunu hallettim... LCD üzerinde 16 nolu bacağa "-", 15 nolu bacağa "+" verdım lcd arka ışık mavi renk oldu.
    SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR.
  • lcd model ne ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led Spot Yanıp Sönüyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.