herkese selamlar benim 60-0 sayıcı dewresine ve onun pic programına ihtiyacım war elinde bulunan yada yapablick olan warsa yardm edeblirsenz çok makbule geçer arkadaşlar yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkrler...
Arkadaşlar dewrenin picle olması şart herhangi bir entegreyle tasarlanmış dewrede olablir acill yardım..
KARDEŞ ELİMDE PİCLİ SAYICI DEVRELERİ VAR PROGRAMLARIYLA BİRLİKTE.YALNIZ DEVRE İLERİ DOGRUMU SAYACAK ,GERİYE DOGRUMU , BİR DİĞERİDE KENDI OTOMATİKMİ SAYACAK YOKSA SEN BUTONLAMA CLK SİNYALİ VERCEN BUNLARI CEVAPLARSANA YARDIMCI OLABILIRM.
pardon kardeş dewre geri sayıcak 60 dan 0 a dooru gelicek sonra tekrar başa dönecek dewre otomatik olck yani..
KARDEŞ SUAN ELİM DE GERİ SAYICI OLARAK 99 VE 9999 GERİ SAYICI VAR BU ARALIKLARDA İSTEDİĞİN SAYIYA AYARLAYIP GERİ SAYDIRIYORSUN. İKİ DEVREDE DE 3 BUTON VAR. SAYIYI ARTIRMAK İÇİN + BUTONU ,EKSİLTMEK İÇİN - BUTONU ,SAYIYI AYARLADIKTAN SONRA SAYDIRMAK İÇİN START BUTONU VAR.İKİSİDE 16F84 TEN YAPLDI.BUNLARDAN HERHANGI BIRİ İŞİNE YARARSA GÖNDEREYIM
sen yolla kardeş bn ona bi bakym ufak deişkler yapark ayarlamaya çalışrm teskrr..
DEVRE BU.YAPTIM GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR.BU DEVRENIN ASIL KULLANIS AMACI DİJİTAL MERDİVEN OTOMATİĞİ.DEVRENİN ORJİNAL ÖZELLİKLERİ ŞU: >Mevcut tesisatta değişiklik yapmadan kolayca monte edebilirsiniz. >Aynı butonla açık/kapalı 2 sn basılı tutulduğunda ise devamlı açık. >Kapanma zamanını up - down tuşları ile ayarlayın. >10 sn işlem yapılmadığında ekran kapanır. >İlk enerji verildiğinde ON/OFF butonuna basın sonra süreyi ayarlayın. >Açık kalma süresini dahada arttırmak isterseniz asembly kodunda TIMER_INT etiketindeki decimal 62 sayını arttırın yani geri sayımı yavaşlatın.(ASM KODLARI ASAGIDA)KOLAY GELSİN