Bildirim
pıc 16f84 le yapılan otomasyon yazılımları arkadaşlar
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
otomasyon denince herkesin aklına plc gelir. otomasyon da plcler daha kolay, daha güvenli, daha kullanıslı...
biraz sıksan pic ile de yapabilirisin -
ldmicro diye arama motorlarından arat. güzel bir program. Pic'i sanki Plc programlar gibi programlıyorsun. -
PİC le otomasyon yazılımları mümkündür... Fakat PİC ile yapılan devrelerin gerek manyetik gerek kir ,toz vb. çevresel gürültülere karşı ne derece sağlıklı olduğu tartışılır...
PLC ile yapılan zaman gecikme ,sayıcı , tersleme ,sensor kontrol tüm devreler PİC le yapılabilir elbette...
Sorun daha çok çevresel gürültülere karşı korunması... Elektronik sitelerde verilen örnekler gibi Yaptığımız devre göz önünde ise daha doğrusu Muhafaza altına alınamamış ise , nemli ,ıslak ,tozlu , örneğin MERMER Tozlarının içinde nasıl sağlıklı çalışacak ...
Böyle söylerken denemiş değilim... Ama bunu Bir Mermer fabrikasında toz ,kir ,nem içinde bi deneyeceğim sonucunu bildireceğim...bakalım kaç gün veya kaç saat çalışabilecek...
Bu ARADA TEK BTONLA START-STOP DEVRE PROGRAMI PİC BASIC İLE:
'Bu program Port A nın 1. pinine bagli butona basınca PortB nin
'0. pinine bagli Role ve kontaktörü süren ,bir sonraki basista kapatan program
DEVICE 16F84A 'KULLANILACAK PICI SEÇ
D VAR BYTE
S VAR BYTE
TRISB=%00000000
TRISA=%00001111
PORTB=0 ' CIKISLARI SIFIRLA
D=0
Butonkontrol:
Button PortA.1,0,254,254,D,1,LEDyak
Goto Butonkontrol
LEDyak:
If S=1 Then Ledsondur
HIGH PORTB.0
S=1
Goto Butonkontrol
Ledsondur:
S=0
LOW PortB.0
Pause 50
Goto Butonkontrol
End
-
PLC OLAYINI ZATEN AŞTIK ARTIK DA SENDE VARSA BİLADER PİC LE GÖNDER AYRICA PLC İLE ÖĞRENMEK İSTEDİĞİN Bİ ŞEY VARSA SORABİLİRSİN.KLUTCH.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutttt -- 4 Eylül 2006; 23:33:48 > -
MERHABA ARKADAŞLAR, PLC PROGRAMI NEREDEN EDİNEBİLİRİM VEYA NERDEN İNDİREBİLİRİM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ. -
çok teşekkür ederim kardeş bu ld micronun 16f84 çeviricisi yok mu acaba bi yardımcı olursan sevinirim kendine iyi bak. -
ben 16f628 kullanıyorum. osilatör kullanmıyorum. kendi osilatörü var bu işi sadece 1 dirençle hallediyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X