Şimdi Ara

PIC bilenler, hata mesajı alıyorum yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar pic16f84 programlamak istiyorum ama ic-prog programlamıyor. Aldığım hex uzantılı dosyalar daha önceden denenmiş ve çalışan programlar. ic-prog şöyle bir hata veriyor " programlanıyorken hata oluşan kod adresi 0000h!" bu ne anlama geliyor PIC i yakmışmıyım acaba? Ama içindekileri okuyabiliyorum. Sizce hata nerede olabilir? PIc ile ilgilenen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim, teşekkürler.

• Programlayıcınızı kendiniz mi yaptınız hazırmı aldınız ? Daha önce denendimi ?
  • bu hata pc pci e ulaşamadığınde verir genellikle kabloda veya programlayıcıda sorun olabilir.

birde okutuyorum demişsin 0000 diyemi yazıyor eğer böyle yezıyorsa pici okuyamıyor demektir eğer pic boş ise okutunca 3FFF yazması gerekir.IC-PROGda bir kaç ayar vardır uydun portu seçtinizmi birde windows sürücüsünü yüklediniz mi.birde programın bulunduğu klasörde bir adet sys dosyası olmalıdır yoksa program xp de düzgün çalışmaz bunları bir kontrol edin halledemezseniz her zaman yardıma açığım

sezerkiran@hotmail.com bu günlerde sürekli evdeyim yarın sabah işim var öğleden sonra yine buradayım
  • hazır aldım daha önceden çalışıyordu ama bir kaç gündür bu hatayı veriyor hangi program olursa olsun. Pic i okuyabiliyorum ama içinde hiç birşey göstermiyor yükleyemediğimden. Teşekkür ederim uğraşıyorum şimdi
  • Com2 portuna aldım bu sefer yüklüyordu doğrulamaya geçti ve yine o hatayı verdi. Bilgisayarla pic arasında iletişim kuruluyor, ayarlarıda yaptım. sys ayarlarınıda yaptım xpde çalışsın diye ama olmadı yine
  • Ic-prog u açaraçmaz hata veya bir uyarı veriyor mu? (Privilege instruction gibi) Hata vermiyorsa PIC i bir de picup programında kontrol edin yani programı silip tekrar yüklemeyi deneyin. Olmazsa PIC in bacaklarında kısa devre olup olmadığına bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC004 -- 13 Mart 2007; 0:21:32 >
  • Programı kaldır ve tekrar yükle.ayarları kendi bilgisayarındaki port ve programa göre yap.kurduğun programı yada klasörü taşıma,bu yuzdende çalışmaz.altarnatif olarak altaskitap.com adresinden winpic800 indir pek ayar gerekmiyor, birde bunu kullan.ben her ikisinide kullanıyorum.programlama kartında led varsa okuma,karşılaştırma ve programlama esnasında led yanmalı.programlama kartı olarakta JDM multipic programlama kartını öneririm.bu forumda bu kartla ilgili bilgi bulabilirsin.başarılar.
  • bilğisayarın programlayıcı ıle haberleşemıyor ic prog u xp de kulanıyorsanda benzer mesajlar alırsın birde ilk aldıgında pic hafızası
    000 program yukleyıp programlayıcı ıle pic i silersen hazızası 3FFF olur
  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim winpic yükledim sorunu çözdüm orada. Çok sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.