Şimdi Ara

Pic ile gerilim karşılaştırması yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben pic kullanarak 0.7 ile 1.8 voltu 7 değişik seviyeye ayırarak örneğin 0.7, 0.9, 1, 1.2, 1.4, 1.6, 1.8, bunları karşılaştırma yolu ile tesbit edip buna bağlı olarak çıkış üretmek istiyorum pic16c712 bunun için uygun bir pic çünkü A/D çevirici barındırıyor fakat şu ana kadar voltaj karşılaştırması konusunda bir program yazmadım ve bu konuda bilgi sahibi değilim bu konuda bana yol gösterirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekürler
    SAYGILAR

• arkadaşlar kimse yardım adına bir cevap yazmadı bu konuda bilgi sahibi olan hiç bir arkadaşımız yok mu?
  • r_tekes bey....
    bu işi pic16c712 yerine 16f serisi bir PIC'le yapmanı daha uygun buluyorum. örneğin 16f818/819. bu pic'lerin içerisinde analog dijital çevirici mevcut. hemde defalarca programlama yapabiliyorsun. bu piclerden birini kullanarak deneme yanılma yöntemiyle istediğin karşılaştırma programını yazabilirsin. datasheet'ini indirerek işe başlamanı tavsiye ederim
  • dahili comparator modulü barındıran piclerle bu iş yapılabilir.Fakat piclerde bildiğim kadarıyla comparatör modülü en ffazla iki girişe sahip fazla sayıda girişi nasıl halledesin bilmiyorum.
  • Arkadaşım bu işin yapılmasının en iyi yolu bence pic16f877 kullanmak...Çünkü bu pic te 8 tane birbirinden bagımsız 10bit adc çevirici modül mevcuttur...8 girişe kadar farklı gerilimi bölüp bu girişlere uygulayarak elde edilen 10bit lik sonuclarıda (sayıları daha dogrusu) birbiriyle program döngüsü içinde karşılaştırırsan istediğin çıkışı iyi bir algoritma ile elde edersin...

Kolaylıklar dilerim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.