Merhaba arkadaşlar 16f76 ile 8 tane led in yanması isteniyor. Olay tam olarak şöyle; bir butonumuz var ve butona her basışta 1 lamba yanacak ve yanan lambalar sonmeyecek.Sonunda bütün lambalar yanmış olacak. Bunu C dilinde yazabilecek arkadaş var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim...
use komutunu tanımadı compiler. İlgi ve alakanız için teşekkürler arkadaşlar...
dostum pic c hitech in programini mi kullanıyorsun , ccs pic c mi kullanıyorsun.?
Sanırım; yukardaki kodda butona bir kere basmayla, ledler 500ms ile yanmaya başlıyor. ve yanık kalıyor. Yanlış anladıysam özür dilerim. ama arkadaşın istediği, her buton darbesiyle bir ledin yanması. Sadece merak ettim. Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: kimkibudeli
Sanırım; yukardaki kodda butona bir kere basmayla, ledler 500ms ile yanmaya başlıyor. ve yanık kalıyor. Yanlış anladıysam özür dilerim. ama arkadaşın istediği, her buton darbesiyle bir ledin yanması. Sadece merak ettim. Saygılar...
dostum haklısın. aslında kodda button bile yok. ben başlığa göre bir code yazdım.button olayını senin mesajı okuduktan sonra gördüm.
sanırım bu olur. proteusta denedim yalnız makinanın hızına ve programın sim. ayarlarına göre butona basma süresi uzaya biliryor.butona biraz uzun bas.proteusta tabiii... algoritmasını çıkardım ama ram yetmedi ben programı kısaltmaya çalıştım ram yetersiz dedi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme