Şimdi Ara

PIC lerdeki EEPROM VE REM PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADASLAR YAPMIS OLDUGUN BİR TASARIM SUAN PIYASADA KULLANILIYOR 5 ILE 9999 PIC E KADAR DATA AGI KURABILIYORUM BU TASARIMLA UNUTELER ARASI UZAKLIK 20M ILE 700M ARASINDA DEISE BILIYOR 100 E KADAR UNUTE 1 KAYNAKTAN BESLENIYOR BUNLARDA GND UCLARI VE DATA UCLARI ORTAK SISTEMI GURULTULERE KARSI FILITRE ETMEME KARSIN HER UNITENIN EEROMUNA YAZDIGIM ADRESINI PROGRAM BASLANGICINDA RAM LERE ALIYORUM ADRESLER RAM LER UZERINDEN KONTROL EDILIYOR SISTEM KISACA BOYLE. SISTEM CALISIRKEN CIKAN AKSAKLIKLAR EEROM ADRES BOLUMUNUN DEGISMESI VE REM BOLGESININ SILINMESI YADA DEGISMESIYLE KARSILASIYORUM BEN OSULATOR HIZI 4MHZ SIZCE RAM I SILMESININ NEDENI NEDIR BU SORUNLA KARSILASAN BASKA ARKADASLAR VARSA VE BANA NEDENINI YAZARSA SEVINIRIM KOLAY GELSIN HERKEZEE..

• Dostum RAM'ı nasıl siliyor ben anlamadım ya daha açık yaz sen bir değişken tanımladın ve EEPROM adreslerini bu değişkenlerde mi saklıyorsun daha sonra okumak istediğinde bu değişkenlerin içeriğini boş mu görüyorsun daha açık yaz
  • valaa daha ayrıntılı anlatırsan daha iyi olur
  • SIMDI ARKADASLAR OLAY SU BEN PIC LERI SERI HABERLESTIRIYORUM VE HER BIRININ ADRESI VAR MESELA 10 .BU ADRESLER TABI PROGRAMLA DEGISTIILE BILIYOR PICLERIN ADRESLERI DEGISTIRE BILIRIM 10 NUMARAYI 20 VEYA BASKA NUMARA VERE BILIRIM ONUN ICIN BU UNITELERIN ADRESLERINI EEROM DA SAKLIYORUM PROGRAM BASLARKENDE RAM E ALIYORUM HERSEY GUZEL CALISIYOR GAYET IYI HABERLESIYORLAR AMA BAZEN MESELA HAFTADA 1 ADRESLERI DISARDAN BIR MUDAHALE OLMADAN KENDILIGINDEN DEGIDSIYOR VEYA SILINIYOR GEREKLI FILITRE ONLEMLERINI ALDIGIMI SANIYORUM WATCDOG BROWN-OUT RESET VE POWER UP TIMER DEVREDE BUTUN UNUTELERDE BEN BU OLAYA SOYLE YORUM YAPTIM ; RAM MIN O BOLGESINDE O AN ISLEM YAPARKEN PIC GURULTU ALIYOR VE SILIYOR AMA BEN BY UNUTELERE IS YERINDE BESLEMESINE BIR SURU GURULTU VERMEMEME RAMEN AYNI ISI YANI RAM VE EEROM SILMESINI YAPTIRTAMADIM AMA SAHADA BU ALET SILIYOR RAM INI VE EEROM UNU AMA BUTUN UNITELER DEGIL TABI SIZIN YAORUMUNUZ NEDIR PEKI
  • Şimdi bazı programlarda program akışını sürdürürken gürültüden dolayı(her zaman olmaz) RAM bölgesinde ki bilgilerin silinmesi gibi bir durum olabilir fakat EEPROM bellekteki bilgilerin silinmesi biraz tuhaf gürültü filan pek önemli değil başka PIC lerle denedin mi birde yine açık yazmamışsın misal EEPROM'a bir veri yazdın yani PIC lerin adreslerini yazdın bu veriler bir süre sonra tamamen 00 olarak mı okunuyor yoksa başka alakasız bir veri mi var?? Hem programını tekrar kontrol et EEPROM bellekten veriyi alırken program içinde adresteki veriyi siliyor da olabilirsin yani herşey olabilir kesin birşey söylemek imkansız misal devreni nasıl bir saat kaynağı ile besliyorsun hepsi aynı saatten mi besleniyor,bütün sahadaki devrelerin beslemeleri aynı mı ayrı ayrı mı? Bu devreler çok uzun süre ve yoğun mu çalışıyor yongaların ısı yalıtımı var mı yani yoğun çalışıyorsa çünkü hatalar haftada bir oluyor diyorsun heralde programdan değildir güç olarak regüle entegresi kullanıyor musun 7805 gibi entegreler çok akım çeker bunun yanında akım kaynağında dalgalanmalar oluyordur tam regüle mi kontrol et ani dalgalanmalar EEPROM dan veri okuyup yazarken PIC in resetlenmesine sebep olur yazma ve okuma işlemi kesilir bellekte 0 verisi görülür bu verilir tamponda hala saklıdır ama program akışına göre silinebilir (yeni okuma yazma yaptığı için) Reset veya kesmeden dolayı bir neden oluşursa bayrak bitlerini kontrol ettir ve veriyi bir daha yazdır bunları bir dene tekrar yaz

• Besleme ile şase arasına (PICin beslemesi)bir kondansatör koy dalgalanmaları önlemek için BOR POR gibi config leri kapada dene
  • SIMDI EEROM SILMESİ DOYLE DAHA ONCE HER VERI GELDIGINDE EEROMDAN ADRESI OKUYUP KARSILASTIRMA YAPIYORDUM KENDI ADRESIMI DIYE AMA GORDUMKI SENIN DEDIGIN GIBI EEROM UN O BOLGESINDEKI VERI 00 OLUYOR SONRA EEROM DAKI BILGIYI RAM LERE ALMAYA KARAR VERDIM ILK GIRISTE EEROMDAN OKUYORUM SONRADA RAM A ATIYORUM ORDAN KARSILASTIRIYORUM FAKAT BUSEFERDE RAMDEKI O VERI SILINMEYE VE DEGISMEYE BASLADI YANI 00 DA OLUYOR YADA 5 KEN 7 GIBI DEGERLERDE ALA BILIYOR BU ALATE HEP AYNI HATALARI VERINCE BENDE YAZILIMSAL COZUMLER BULMAYA GITTIM YANI RAMDEKI O ADRESI RAM IN FARKLI GOZLERINDEN 1 DEN FAZLA SAKLIYORUM VE DEVAMLI PROGRAM ICINDE KARSILASTIRMA YAPIYORUM EGER BOZULURSATEKRAR EEROMDAN YYUKLUYORUM BU BIR COZUM OLDU SIMDI OKADAR SIK YAPMIYOR ARTIK AYNI SEYI EEROM ICINDE YAPTIM EEROM UN O BOLGESINDEKI ADRES 00 OLURSA BASKA YERDE SAKLADIGIN DEGERI TEKARAR ORAYA YUKLUYORUM TABI BU SILINME OLASILINI DUSURDU AMA SORUNU GIDERMEDI YAZILIMSAL BIR COZUM OLDU BEN DONANIMDAN KAYNAKLANDIGI ICIN DONANIMDAN COZMEK ISTIYORUM.
    EVET DEVREDE 7805 LE BESLIYORUM VE HEPSINI BIR KAYNAKTAN BESLIYORUM VE ORDAKI REGULEDE L4960 ST NİN İYİ BİR REGULE FEEDBACK Lİ KISA DEVRE KORUMALI VE CIKIS VOLTAJINI DUZENLİYOR GURULTULERE KASI BAYA İYİ AMA BUNA RAGMEN BOYLE SORUNLAR YASIYORUM SADECE 16F628 DE DEĞİL 16F877 DEDE 16F877 DEKİ ADRES ARAMA MODULU AMA SORUN ONDADA OLUYOR ONDADA RANLERDE SURE BELIRLIYORUM ONUNDARAM BILGISI 00 OLUYOR POR VE BOR DAN OLDUGUNU SANMIYORUM ONLAR OLMAZSA DAHA COK AKSAKLIKLAR CIKA BILIR DIYE DUSUNUYORUM CUNKU BOR OLMAZSA DUSUK VOLTAJDA CALISAN PIC IN PROGRAM BELLEGIDE HASAR GORE BILIR EN AZINDAN RESETLEMESI DAHA IYI DIYE DUSUNUYORUM EGER DONANIMSAL OLARAK HALLEDEMEZSEN TEKRAR YAZILIMDA KORUMA ALACAGIM VE BUNLARINDISINDA BASKA SORUNLARLADA KARSILASTIM COK ILGINC AMA KAYPED I TARADIGIM PORTB YI GİRİS OLARAK TANIMLADIM FAKAT BU PROGRAMINDA BAZEN CIKIŞ OLUYOR YANI SANKI TRISB TI CIKIS YAPMIS GIBI ONUDA YAZILIMSAL OLARAK DENETLIYORUM CIKIS OLDUGU AN GIRIS YAPIYORUM TEKRAR :) PEKI BUNLAR NEDEN OLUYOR ACAB PICLER COKMU HASSAS ATMEL E GECMEYI DUSUNUYORUM ATMEL IYIMI SENCE SEN NELERLE CALISIYORSUN? PANDA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum yaptığın şeyin donanımdan kaynaklandığını konuşuyoruz ama PIC16F877 de ve diğer PIC lerde de aynı olaylar oluyor diyorsun yani yazılımsal da olabilir ama donanımdan kaynaklanıyor gibi geliyor deneme yanılma yap hoca hepsinin beslemesini ayrı kaynaktan ver aynı veriyorsan bir ihtimal gürültü oluşabilir saat kanakları ayrı heralde programı hangi dilde yazdın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.