Şimdi Ara

Pic ve türevleri yerine bilgisayar kullanmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, devrelerde kullanılan pic gibi mikroişlemciler yerine bilgisayar kullanmak mümkün mü?
    Usb üzerinden devre ile bağlantıyı sağlayıp devreyi çalıştırmak vs bu gibi şeyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer şaka değilse, umuyorum değildir , cevaplayayım.

Biri saniyede milyon işlem yapıyosa diğeri milyar işlem yapar. Brinde KB seviyelerinde RAM varken diğerinde GB seviyelerinde RAM vardır. Birinde komut kümesi üzerinden uygulama yazarsınız, diğerinde adam kernel yazmıştır, üzerine işletim sistemi koymuştur, üzerine uygulama yazarsınız.(RTOS ları falan filan es geçelim hadi şimdilik)

Şimdi siz söyleyin sizce PIC in yaptığı işi bir bilgisayar yapabilir mi
  • seri port ve usb port bağlantılı devrelerde, pic kullanman gerekecektir. ama paralel porta(yeni bilgisayarlarda bulman zor olacak.) bağlı devrelerde basit işler ve kontroller yapabilirsin. ama sonuçta port için program yazacağından, bir fark yaratmaz. aşağıda örnek devreler görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 17 Temmuz 2012; 9:59:40 >

• PIC de bir bilgisayar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroniker

Eğer şaka değilse, umuyorum değildir , cevaplayayım.

Biri saniyede milyon işlem yapıyosa diğeri milyar işlem yapar. Brinde KB seviyelerinde RAM varken diğerinde GB seviyelerinde RAM vardır. Birinde komut kümesi üzerinden uygulama yazarsınız, diğerinde adam kernel yazmıştır, üzerine işletim sistemi koymuştur, üzerine uygulama yazarsınız.(RTOS ları falan filan es geçelim hadi şimdilik)

Şimdi siz söyleyin sizce PIC in yaptığı işi bir bilgisayar yapabilir mi

şaka değil evet:)
    sonraki yorumlarda bahşedilmiş, devre ile iletişim vs sıkıntılar olabilir, karşılaşmadan önce hazırlıklı olmak istedimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mümkün ama Maliyet artar Dostum :)
  • elbette yapılabilir ama eğer usb gibi bi porttan işlem yapmak istiyorsan yine mikrodenetleyici kullanman gerek.. tabiiki mikrodenetleyicilerin yapmakta zorlanacağı işleri(yüksek matematik hesaplama, grafik işleme gibi) pcde yapıp, mikrodenetleyicileri sadece çıkış pinleri olarak kullanmak mantıksız değil zira benim öyle görüntü işleyip takip eden tank projemde kullandığım sistem buydu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.