Şimdi Ara

Pikap almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
9.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bugün konuyu gördükten sonra tekrar pikap alma isteğim depreşti. Sonra tchibo'nun internet sitesine baktım ve ürün stokta var gözüküyordu. Almaya karar verdim ve preamp araştırmaya başladım. Bu arada telefon edip şişli mağazalarında var mı diye sordum. mağazada yok ama isterseniz telefonla sipariş verebilirsiniz dediler. Sağolun dedim akşam netten sipariş veririm.

Telefonu kapattım ve preamp için araştırma yapmaya devam ederken bir özelliğine bakmak için tekrar tchibonun sayfasına girdiğimde tükenmiştir diyordu, ki sadece 2 saat olmuştu. Sanırım biri toplu bir sipariş verip, aletleri topladı.

Sonra da dışarı çıkmışken yine de Şişli şubesine uğradım. Çalışanlara pikapı sorduğumda ise yok kalmadı dediler ama birbirlerine bakıştılar. Sonra da kendi aralarında pikap ile ilgili konuştular ama tam duyamadım. Eğer yakın zamanda sahibinden de bu pikaptan satan birileri olursa dikkat etmek lazım

Bence sipariş verdiğiniz zaman stokta olmadığını fark edip düzeltmişlerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Teşekkürler arkadaşlar Project almak daha mantıklı gibi görünüyor. En azından bilinen ve ödüllü bir cihaz.

Seçimim için yardımcı olur musunuz? Debut carbon 2M iğne ile olanı var, OM-10 olanı var. 2M daha iyiymiş. Tabi daha pahalı.

Bir de preanfi konusu var, burda da iki ürün var Phono box mm 200 TL, Phono box S 470 TL. Neden bu kadar fark var ki? Her ikisini de ucuz olanından seçsem olur mu? Veya 2M iğneli olanla ucuz preanfi kombine etsem?

Pro-Ject Phono Box modellerinde,

http://www.project-audio.com/main.php?prod=phonoboxmm&cat=boxes&lang=en
    Elemental Line sadece MM kartuş destekliyor. Kazancı diğer modellerden biraz daha düşük (32 db – 200 mV/1 kHz @ 5 mV-1 kHz)

http://www.project-audio.com/main.php?prod=phonobox&cat=boxes&lang=en
    Classic Line MM ve MC başlıkları destekliyor. Giriş empedans ve kapasitansı sabit. Elemental Line’dan farklı bir devre gibi görünüyor.

http://www.project-audio.com/main.php?prod=phonoboxs&cat=boxes&lang=en
    S Line Classic Line’a ek olarak güçlendirilmiş besleme devresi (200 mA yerine 500 mA) ve dip-switch’ler aracılığı ile ayarlanabilir giriş empedans-kapasitans yüklemesi ve seçilebilir kazanç özelliği sunuyor.

Ben artık üretimde olmayan Phono Box II kullanıyorum. Bunun hâlihazır üretim bandında Classic Line’a denk geldiğini sanıyorum. Sesinden memnunum.

Fiyat farkı dip-switch elemanlarından, daha iyi regüle ve filtre edilmiş besleme devresi ve ses devrelerinin kritik bölgelerinde kullanılan direnç ve kondansatörlerin kalitesinden kaynaklanabilir. Butik üretimlerde buralarda %1 gibi düşük toleranslı elemanlar kullanılmakla kalınmaz ayrıca her iki kanal için yakın değerli direnç ve kondansatörler eşleştirilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Tchibo pikap fiyat/performans ürünüydü. Sitede yazilan kg bilgisi yanlıştır. 9 kg ma yakın ağırlığı vardır. O fiyata daha iyisini bulamazsınız. O altyapıya sahip pikap 400 tl, 6 taksitli ve yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl garanti. Daha ne olsun. Buna rağmen bilinçsizce çamur atanlar olmuştu :) Uyduruk 4 kg lik plastik yığını kartuş değişmeyen, ağırlık ayari olmayan usb pikaplar bile daha pahalı. O tren maalesef kaçtı.

Hocam Project debut için ne diyorsun? Yukarda yazdığım sorulara cevap arıyorum. Project'te pitch ayarı olmaması handikap mıdır? İlk defa pikap alıyorum, hiç bilgim yok nerdeyse.

Pitch ayarının gerekliliği konusu kişisel bir tercih.
    Bence eğer müzisyen değilseniz gerekli değil.
    Onun yerine dış etkenler ne olursa olsun (iğneye verilen düşey kuvvetten kaynaklanan sürtünme kuvveti, eğer kullanılıyorsa temizlik aleti, vs.) seçilen devirde devrinin kararlı olması daha önemli. Bunun sağlanmasında yüksek torklu motor ve ağır platformlar yararlı oluyor.

Seçimde platformun kayışla mı yoksa direkt-drive motorla mı döndürüldüğü daha önemli bir faktör. Her iki yöntemin de hararetli savunucuları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 9 Şubat 2014; 17:17:49 >

• quote:

Stereo Mecmuası web sitesi yeni bir Thorens modeli incelemesine sayfalarını ayırıyor ama distribütör ile papaz olmamak adına firma yapısındaki değişikliğe yer vermiyor.

Merhabalar,

Okuyucularımız sayesinde bu yazınızdan yeni haberim oldu. İsminizi bana özelden gönderirseniz, bu hafta içerisinde size hitaben bir yazı yayınlayacağım Stereo Mecmuası'nda bana ayrılmış bölümde. Mahlasınız yerine isminizle hitap etmek daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakancez -- 9 Şubat 2014; 23:07:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakancez

quote:

Stereo Mecmuası web sitesi yeni bir Thorens modeli incelemesine sayfalarını ayırıyor ama distribütör ile papaz olmamak adına firma yapısındaki değişikliğe yer vermiyor.

Merhabalar,

Okuyucularımız sayesinde bu yazınızdan yeni haberim oldu. İsminizi bana özelden gönderirseniz, bu hafta içerisinde size hitaben bir yazı yayınlayacağım Stereo Mecmuası'nda bana ayrılmış bölümde. Mahlasınız yerine isminizle hitap etmek daha doğru olur.

Merhaba Sayın hakancez. Derginizin takipçisi olmamakla beraber bu hobiye katkılarınızı takdir ediyorum.

Ben Thorens hakkında internette yaptığım araştırmalar neticesini forumda aktardım. Sigma yetkilisi Sayın Asım Uysal link’lerini verdiğim bu bilgilerin tamamen yanlış olduğunu bildirdi. Neticede benim için bu konu kapanmıştır. Bu foruma katılanlar ve okuyanlar kendi değerlendirmelerini yapacaklardır.

Siz de derginizin adı bir cümlede geçtiği için yazmak gereğini duydunuz. Ancak yazacağınız bir husus varsa, yazmak için doğru adres yine bu forumdur.

• Debut Carbon 2M olanı ve Phono box MM sipariş verdim. Kısmet olursa yarın geliyor.
    Logitech X520 (5+1) ile çalışır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 16 Şubat 2014; 20:34:11 >
  • coxackie C kullanıcısına yanıt
    Logitech X520 hakkında fazla bilgim yok. Sanıyorum arkasında 3.5 mm phono jak “line-in” girişi var. Eğer öyle ise Phono Box MM çıkışından Logitech’e bağlantı için aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir stereo RCA jak-stereo 3.5 mm phono fişli kabloya ihtiyacınız olacak.
    Giriş hassasiyeti veya diğer teknik özellikler açısından bir uyuşmazlık olacağını sanmıyorum.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    https://store.donanimhaber.com/28/46/9c/28469ce5223f8dcfd180a2af9b8e4239.jpg
     Pikap almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Logitech X520 hakkında fazla bilgim yok. Sanıyorum arkasında 3.5 mm phono jak “line-in” girişi var. Eğer öyle ise Phono Box MM çıkışından Logitech’e bağlantı için aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir stereo RCA jak-stereo 3.5 mm phono fişli kabloya ihtiyacınız olacak.
    Giriş hassasiyeti veya diğer teknik özellikler açısından bir uyuşmazlık olacağını sanmıyorum.

Hocam teşekkür ederim. Problemsiz kurdum çok şükür.
    Ama Logitech bu pikabın karşılığı değilmiş, onu gördüm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Hocam teşekkür ederim. Problemsiz kurdum çok şükür.
    Ama Logitech bu pikabın karşılığı değilmiş, onu gördüm.

Sen en azından bi citronic al

• Ignesi audio tecnica olsun cok guzel bir ignedir. Tavsiye ederim.

• Dostum pikap amfili stereo hifi sistemlerde dinlenir.

• Yukarıda arkadaşında belirttiği gibi pikap dinlemek için biraz kesenin ağzını açman gerekir. Ne alaka diyebilirsin tabi ama bu işin raconu bu. 500 TL lik bir bir pikap bakıyorsan en azından 3000-5000 TL aralığında bir speaker alman yerinde olur.Ayrıca pikap için full range sürücülü bir hi end speaker daha doğru olur ki o pikapın verdiği sesi alabilesin. Bu sürücüleri desteklemek için mono yada stereo vacuum tube power amfi ve pre amfi daha iyi sonuç verir. Kabloların ve plugların da kaliteli olması gerekliliğini de unutmamak lazım. Diğer türlü Logitec lerle dinlerim diyorsan 30-40 tl ye MP3 çalar alman daha faydalı bile olabilir ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serrex -- 19 Şubat 2014; 7:58:02 >
  • @turuncu55 o pikaplar 1 yil once zaten tukenme noktasina gelmisti. daha yoktu. o zaman sirf merakimdan aklimda bulunsun diye Ank. Eskişehir yolundaki Tchibo mağazasinada dahi sormuştum. kalmamisti. belki ist.da ki subelerde, mağ.da belki. ve ayni sitede baska pikap satisina baslanmisti. ki o gercekten uyduruktu. siz arayip sordugunuzda adamlar ellerinde var sanmistir. o yuzden boyle demislerdir. sanmiyorum ki birisi toplu alsin zaten kalmamisti. bu arada bu Lenco tarzi pikabi ben almamak icin ugrasiyordum.2 hafta direndim ehh alalim dedim nolacak. aldim. 2 gun sonra ayni pikap 200 TL ye düştü!!noluyor dedim. hemen iade ettim. baska isimle daha ucuza alayim dedim. tam bi tik iş kaldi. huylandim biraz yarin alirim dedim eski fiyata dondu. sittirettim sonra :-))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 19 Şubat 2014; 8:24:13 >
  • Yalan yanlis bir dolu sey yazilmis duzeltmek ihtiyaci duydum.

Aldiginiz bu 400-500 tl lik pikaplarla, project/thorens/sota gibi markalarin giris seviyeleri arasinda daglar kadar fark var.

400-500 tl lik bir pikap ile citronic/audioengine gibi bir aktif hoparlor kullanmak son derece yeterli ve yerinde olacaktir.

1000-3000 tl arasi pikaplarla da yine yukarida bahsi gecen aktif hoparlorleri gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.

Logitech urunleri kendi klasmaninda cok basarili olmakla birlikte, pikap dinlenmez degiller ama analog daha iyi bir seyleri ister. Zaten sizde hissedersiniz.

Tchibo nun pikabi, fiyati ve sundugu teknik ozelliklerle ilgi cekici bir urun. Bu fiyat kategorisinde ne alsaniz cok bir farki olmaz, ben dinlemedim belki ama cok supheli bir belki tchibo pikap muadillerinden ses uretimi acisindan bir tik yukardadir ki buda cok onemli bir fark degil.

Pikap dinlemek icin vakum tuplu amfilere, binlerce liralik sistemlere, high end speakerlara(60-70k dan baslar) falan ihtiyaciniz yok gerekde yok.

Not: 49-50 mesaji olup burada bilgi paylasmak isteyen arkadaslarimin, tavsiye verenlerin eski mesajlarina bakip tecrubelerini tartip ona gore mesaj atmasinda fayda var. bu forum bilgi kirliliginin en ust seviyede oldugu forumlardan biri, Allah buraya bakip alis veris yapacak adama sabir versin.

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Altan bey valla iki varsın yoksa cok insan cok yanılgıya düşecek burda bence bir kanun var etki tepki kanunu gibi. Hersey dengi dengine olmalı. Pikap kablo hoparlör amp hepsi deng olursa ne ala

Ben yokluğun da yazdım citronic i umarım faydası olur diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 19 Şubat 2014; 11:36:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Yalan yanlis bir dolu sey yazilmis duzeltmek ihtiyaci duydum.

Aldiginiz bu 400-500 tl lik pikaplarla, project/thorens/sota gibi markalarin giris seviyeleri arasinda daglar kadar fark var.

400-500 tl lik bir pikap ile citronic/audioengine gibi bir aktif hoparlor kullanmak son derece yeterli ve yerinde olacaktir.

1000-3000 tl arasi pikaplarla da yine yukarida bahsi gecen aktif hoparlorleri gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.

Logitech urunleri kendi klasmaninda cok basarili olmakla birlikte, pikap dinlenmez degiller ama analog daha iyi bir seyleri ister. Zaten sizde hissedersiniz.

Tchibo nun pikabi, fiyati ve sundugu teknik ozelliklerle ilgi cekici bir urun. Bu fiyat kategorisinde ne alsaniz cok bir farki olmaz, ben dinlemedim belki ama cok supheli bir belki tchibo pikap muadillerinden ses uretimi acisindan bir tik yukardadir ki buda cok onemli bir fark degil.

Pikap dinlemek icin vakum tuplu amfilere, binlerce liralik sistemlere, high end speakerlara(60-70k dan baslar) falan ihtiyaciniz yok gerekde yok.

Not: 49-50 mesaji olup burada bilgi paylasmak isteyen arkadaslarimin, tavsiye verenlerin eski mesajlarina bakip tecrubelerini tartip ona gore mesaj atmasinda fayda var. bu forum bilgi kirliliginin en ust seviyede oldugu forumlardan biri, Allah buraya bakip alis veris yapacak adama sabir versin.

E işte o zaman yanlış bilgiler vermemek lazım. MP3 çalar daha ekonomik ve aynı randıman. Senin dediğin şu oluyor. Front tyre size : 245/35 ZR 18 Rear tyre size : 335/30 ZR 18
    lastik alacağım. Şahine taksam nasıl olur iyi olur mu sorusunun cevabına evet iyi olur demek. Bu lastikler Lamborghini lastikleri. Sahine talılır mı takılır ama verdiği randımanı siz kıyaslayın artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: serrex

quote:

Yalan yanlis bir dolu sey yazilmis duzeltmek ihtiyaci duydum.

E işte o zaman yanlış bilgiler vermemek lazım. MP3 çalar daha ekonomik ve aynı randıman. Senin dediğin şu oluyor. Front tyre size : 245/35 ZR 18 Rear tyre size : 335/30 ZR 18
    lastik alacağım. Şahine taksam nasıl olur iyi olur mu sorusunun cevabına evet iyi olur demek. Bu lastikler Lamborghini lastikleri. Sahine talılır mı takılır ama verdiği randımanı siz kıyaslayın artık.

Yanlis kişiye
    Yanlis üslup

100000 üyesi olan forumda itimat edilecek bilgiye sahip 5 kişiden biri bilginiz ola

@altanpx
    @Hi-def-Men
    @kdundar
    @the_cantan

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Sn. Eraycelik teveccuh gostermissin, karinca kararimca fikrim degilde bildigim varsa, bazen paylasiyorum. Her paylastigima pisman edecek birileri olur hep. Artik 100 den asagi mesaji olan adami ciddiye dahi almiyorum, sende oyle yap.

Dedigim gibi bu forumdan bir sey ogrenmeye calismak akil kari degil, bir dolu sacma sapan, yalan yanlis bilgi dolu. Dogrusunu soyleyenide dokuz koyden kovarlar misali bir dolu kullanici olunca iyice icinden cikilmaz hale geliyor.
  • quote:

Sn. Eraycelik teveccuh gostermissin, karinca kararimca fikrim degilde bildigim varsa, bazen paylasiyorum. Her paylastigima pisman edecek birileri olur hep. Artik 100 den asagi mesaji olan adami ciddiye dahi almiyorum, sende oyle yap.

Dedigim gibi bu forumdan bir sey ogrenmeye calismak akil kari degil, bir dolu sacma sapan, yalan yanlis bilgi dolu. Dogrusunu soyleyenide dokuz koyden kovarlar misali bir dolu kullanici olunca iyice icinden cikilmaz hale geliyor.

Herkes aynı degil abi siz bildiginizi paylaşın alan illaki olur zaten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.