Şimdi Ara

Pikap almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
9.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altanpsx

Sn. Eraycelik teveccuh gostermissin, karinca kararimca fikrim degilde bildigim varsa, bazen paylasiyorum. Her paylastigima pisman edecek birileri olur hep. Artik 100 den asagi mesaji olan adami ciddiye dahi almiyorum, sende oyle yap.

Dedigim gibi bu forumdan bir sey ogrenmeye calismak akil kari degil, bir dolu sacma sapan, yalan yanlis bilgi dolu. Dogrusunu soyleyenide dokuz koyden kovarlar misali bir dolu kullanici olunca iyice icinden cikilmaz hale geliyor.

Pes etmek yok Altan. Bu foruma giren insanlar bir süre sonra kimlerin doğru bilgiler verdiğini kimlerin bilmeden salladığını fark ediyor.
    Sana kesinlikle katılıyorum. Forumda çok fazla yanlış bilgi var ve insanların yanlış yönlenmesine neden oluyor. Verilen doğru bilgilerden, 10 kişiden biri bile faydalansa bence yeterlidir. Her zaman bu tip insanlar çıkacaktır fakat doğruyu bilen insanların vaz geçmemesi gerekir. Eğer vazgeçerlerse insanlar doğru bildikleri yanlışları nasıl düzeltecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Altan bey valla iki varsın yoksa cok insan cok yanılgıya düşecek burda bence bir kanun var etki tepki kanunu gibi. Hersey dengi dengine olmalı. Pikap kablo hoparlör amp hepsi deng olursa ne ala

Ben yokluğun da yazdım citronic i umarım faydası olur diye

Citronic hakkında iyi şeyler yazılmış genelde. Ben de düşünüyorum almayı.
    Logitech ile söylendiği gibi, dinleniyor ama yetersiz kaldığı çok açık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

quote:

Altan bey valla iki varsın yoksa cok insan cok yanılgıya düşecek burda bence bir kanun var etki tepki kanunu gibi. Hersey dengi dengine olmalı. Pikap kablo hoparlör amp hepsi deng olursa ne ala

Ustat hic kıyaslama cok baska ürünler cunku audioavm yerine git demoda var dinle bi bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burasi bazi kidilerin arka bahcesi olmus galiba. Herkes herseyi bilecek diye bir kayide var mi. Yokkk. 38 yasinda muhendis seviyesinde bii olarak dogru bildiklerimi paylastim. Biri eni yanlis bilgilendiriyorsun diye camur atacaksa somut sekilde ispatlasin. Ben yanlis soylemed. Calmaz da demedim. Dogrusu bu dedim. Bir sey bilmenin mesaj sayisiyla orantili oldugunu burda gordum.
    Bu gune kadar buardaki paylasimlarikullaisdir ancak soru sormak ihtiyacim olmadi diye yargilancak miyim. Neyse kapasiye bu kadar mis. Bir daha buralarda yorum yapmam. Eksiklik degil benim icin. Saygilar

• serrex S kullanıcısına yanıt
    38 yas seviyesi muhendis beyfendi, bir agabeyiniz olarak kapasiteniz dogrultusunda bir yerde olma yonunde aldiginiz karari destekliyorum. Yolunuz acik olsun...
  • Arkadaşım burası kimsenin arka bahçesi değil fakat verdiğin bilgilerde yanlış yönlendirme olmuş. 500 tl pikap için öyle çok pahalı amfi ve kolonlara ihtiyaç yok. Zaten bahsettiginiz kadar pahalı amfi ve kolon varsa 500 TL 'lik pikabı baglamaz daha kalitelisini alırsınız. Sistem bileşenleri bir denge içerisinde olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Arkadaşım burası kimsenin arka bahçesi değil fakat verdiğin bilgilerde yanlış yönlendirme olmuş. 500 tl pikap için öyle çok pahalı amfi ve kolonlara ihtiyaç yok. Zaten bahsettiginiz kadar pahalı amfi ve kolon varsa 500 TL 'lik pikabı baglamaz daha kalitelisini alırsınız. Sistem bileşenleri bir denge içerisinde olmalı.

Sevgili Enerji78 pikap benim bildigim kadari ile sesi bozulmadan ham hali ile en iyi ileten alet. Bunun icin ucuz amfili devrelerle ve ucuz suruculerle kayiplara ugratmak randiman vermez. 500 tl lik bir pikap ile en az belirttigim gibi suruculerle dinlemek gerekir. 5000 tl ye veya usune alacagim deseydi o zaman b&w nin 50000 usd lik speaker sistemi veya 120000 usd lik horn tavsiye edebilirdim. Zaten bahsettigim uyumlu bir config ti. Aslinda muzik sisteminin en onemli ve sesi yansitacak elemani surucu ve kullanilan filitrelerdir. Sonrasinda amfi ses kaynaklari gelir. Siralama bu sekilde olmali. Yanlissa duzeltin lutfen.

• serrex S kullanıcısına yanıt
    Hic ilgisi yok. Denk bilesenlerden olusan bir sistem daha basarili sonuc verir. 5k lik pikaba 50k lik hoparlor OLMAZ. Daha fazla buradan medet umanlari yaniltmayin.
  • Burada kimin neyi nasıl bildiğini mesaj sayısı yüksek arkdaşlar diğerlerine göre daha iyi bilirler. Sonuçta sanal da olsa birbirlerini iyice tanımaya başlarlar. Uzun yıllar forumda olan hifiye gonul vermiş mühendis biri olarak özellikle yeni arkadaşlara küçük bir tavsiyede bulunmak isterim. Sevgili @altanpsx birşey diyorsa oturup düşünün çünkü ileride mutlaka karşınıza çıktığında doğru söylediğini anlayacaksınız ve size gerek zaman gerek para belki de bir dostluk kazandıracaktır o mesaj. Bu işe yeni başlarken mantık ile kulak beraber çalışır ancak iş ilerledikçe mantık ile kulak anlaşamaz duruma gelir. Teknik bilgi ve mantık ile bu işler ne yazıkki bir yere kadar. Sonrası hep tecrübe ile kazanılabiliyor.
    Bu arada analog severler dsd ve dxd yi de plakların noksanlığı halinde keyifle dinleyebilirler diye düşünüyorum
    Herkese sevgiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Burada kimin neyi nasıl bildiğini mesaj sayısı yüksek arkdaşlar diğerlerine göre daha iyi bilirler. Sonuçta sanal da olsa birbirlerini iyice tanımaya başlarlar. Uzun yıllar forumda olan hifiye gonul vermiş mühendis biri olarak özellikle yeni arkadaşlara küçük bir tavsiyede bulunmak isterim. Sevgili @altanpsx birşey diyorsa oturup düşünün çünkü ileride mutlaka karşınıza çıktığında doğru söylediğini anlayacaksınız ve size gerek zaman gerek para belki de bir dostluk kazandıracaktır o mesaj. Bu işe yeni başlarken mantık ile kulak beraber çalışır ancak iş ilerledikçe mantık ile kulak anlaşamaz duruma gelir. Teknik bilgi ve mantık ile bu işler ne yazıkki bir yere kadar. Sonrası hep tecrübe ile kazanılabiliyor.
    Bu arada analog severler dsd ve dxd yi de plakların noksanlığı halinde keyifle dinleyebilirler diye düşünüyorum
    Herkese sevgiler

Analog işi gercekten cok zor ve meşakkatli yol

dsd ve dxd analog olmasada iyi dacla bize yeter abi şimdilik iyi bir plak arşivi ve iyi bir plak sayısı yapana kadar birazda yas geçer Pikap işine bulaşir iz Altan bey üstat gibi

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Yokluğunda diye özellikle yazdım zaten

• Arkadaşlar Audioengine A5+ mi, Citronic ST-5 mi?

• quote:

Arkadaşlar Audioengine A5+ mi, Citronic ST-5 mi?

hoparlörü seçtik diyelim.peki pikap ve pikap katı ne olmalı bu sistem seviyesine uygun.

audioengine A5+audiophile phono box pre+project debut pikap+Vdh D102 III interconnect kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: savast

quote:

hoparlörü seçtik diyelim.peki pikap ve pikap katı ne olmalı bu sistem seviyesine uygun.

audioengine A5+audiophile phono box pre+project debut pikap+Vdh D102 III interconnect kablo

Phono box MM+ Pro-ject Debut Carbon
  • quote:

quote:

quote:

Phono box MM+ Pro-ject Debut Carbon

project phono box ,cambridge azur 640p,rega fono pikap katlarını kullanmış biri olarak içlerinden bana göre en güzeli fil elektroniğin üretmiş olduğu audiophile phono box idi.sonrada azur 640p gelir veya güncel versiyonu 651p.fiyat olarak ikinci el de bu pikap katları 200-300tl aralığında olan phono katlarıdır.

• quote:

quote:

quote:

Ustat hic kıyaslama cok baska ürünler cunku audioavm yerine git demoda var dinle bi bence

eray bey bu audioavm nerelerde var sitesinde bulamadım da.

• quote:

quote:

quote:

quote:

eray bey bu audioavm nerelerde var sitesinde bulamadım da.

Yerleri istanbul Şişli'de telefonla bilgi alın

• Arkadaşlar Citronic ST-5 ile Audioengine A5+ arasında kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Yalan yanlis bir dolu sey yazilmis duzeltmek ihtiyaci duydum.

Aldiginiz bu 400-500 tl lik pikaplarla, project/thorens/sota gibi markalarin giris seviyeleri arasinda daglar kadar fark var.

400-500 tl lik bir pikap ile citronic/audioengine gibi bir aktif hoparlor kullanmak son derece yeterli ve yerinde olacaktir.

1000-3000 tl arasi pikaplarla da yine yukarida bahsi gecen aktif hoparlorleri gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.

Logitech urunleri kendi klasmaninda cok basarili olmakla birlikte, pikap dinlenmez degiller ama analog daha iyi bir seyleri ister. Zaten sizde hissedersiniz.

Tchibo nun pikabi, fiyati ve sundugu teknik ozelliklerle ilgi cekici bir urun. Bu fiyat kategorisinde ne alsaniz cok bir farki olmaz, ben dinlemedim belki ama cok supheli bir belki tchibo pikap muadillerinden ses uretimi acisindan bir tik yukardadir ki buda cok onemli bir fark degil.

Pikap dinlemek icin vakum tuplu amfilere, binlerce liralik sistemlere, high end speakerlara(60-70k dan baslar) falan ihtiyaciniz yok gerekde yok.

Not: 49-50 mesaji olup burada bilgi paylasmak isteyen arkadaslarimin, tavsiye verenlerin eski mesajlarina bakip tecrubelerini tartip ona gore mesaj atmasinda fayda var. bu forum bilgi kirliliginin en ust seviyede oldugu forumlardan biri, Allah buraya bakip alis veris yapacak adama sabir versin.

Sevgili Altan,

DH de aktif mesaj yazdığını bilmiyordum. Benim SM ile birlikte ipliğim pazara çıkmış, dur bir bakayım neymiş diye geldim, ne olduğuma şaştım. Çok sürreel işler oluyor bu forumda seviyorum....

• quote:

Arkadaşlar Citronic ST-5 ile Audioengine A5+ arasında kaldım.

Audioengine A5+ karar verdim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.