Şimdi Ara

Pikap için sistemimim uygun mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eskiden kalan plakları dinleyebilmek için pikap almaya karar verdim. Şuan için alacağım modele karar vermedim ancak amfi ile ilgili bazı sorularım var. Kullanmakta olduğum sistem, Harman kardon HK3480 amfi, Harman kardon HD970 CD player ve JBL L890. Amfi sadece MM iğneyi desteklemekte. Pikap konusunda öyle çok iyi bir şey den ziyade, uygun fiyatlı bir çözüm düşünüyorum. Kafama takılan bir nokta sahip olduğum amfide phono girişi de mevcut. Bu amfi ile devam etmek mantıklı mıdır? Yada per-amp alıp pikapı amfiye pre-amp üzerinden mi bağlamak gerekir ? Bir de pre-amp MC yi destekliyorsa, amfininde MC desteklemesi şart mıdır? (cahilliğimi maruz görün)

Daha çok az araştırdım ama şuan için gördüğüm pikaplar,

Denon 200 USB,
    Denon DP300F,
    Marantz TT42,
    Rega p3-24 ( bu biraz pahalı geldi)

Örneğin paraya kıyıp Rega alırsam, var olan HK3480 ile yeterli performansı alamazsın, ille de pre-amp da lazım dermisiniz, ne dersiniz ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 15 Mayıs 2010; 10:23:25 >

• zevkler, renkler olayı,
  • Mutlaka zevk ve renk olayı ama ben şuan teknik açıdan bazı şeyleri anlayabilmek için sormuştum. İlginize teşekkürler.

Pre-amp'ın tam olarak neye yaradığını malesef bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 16 Mayıs 2010; 0:29:44 >
  • Yurtdışı sitelerinde yapmış olduğum bir miktar araştırmadan sonra sadece phono preamp olduğunu öğrenmiş oldum. Bunların fiyatlarınında çok uçuk olmadığı gözükmekte. Ancak benim kullanmış olduğum amfinin zaten phono girişi olduğu için başta bu cihazı almayı düşünmüyorum ama yine de teknik anlamda bir sorum olacak.

Hem MM hem de MC destekli olan pre-amp'ı normal power amplifier'a bağlarken tekrardan phono girişine bağlamayacağım değil mi? Sonuç olarak MM/MC destekli bir pre-amp ile power amplifier'ım (HK3480) sadece MM destekliyor olsa bile, MC cartridge kullanmamda bir sakınca olmayacak diye düşünüyorum. Doğru mudur?

Teşekkürler.
  • merhaba fundarella;
    Ben Teknik Saat elektronikten Mete Kocaşallı,
    sisteminde phono girişli anfin varsa hiç gerek phono pre amp kullanmana.Sadece sesi daha fazla acman gerekebilir.

sizin için bi site önerebilirim;bu tam anlamıyla profesyonel anlatım;

http://www.stereomecmuasi.com/cihazlar/sayi9/kaanseler1.htm

http://www.stereomecmuasi.com/cihazlar/sayi9/kaanseler2.htm

• Çok teşekkürler. Bu arada bir miktar daha arıştırdım ve amfim MC desteklemese bile, MC destekleyen bir per-amp sayesinde (pikap ile amfi arasında olacak) bu sorunu da çözebiliyormuşuz.

Başta MM ile başlamaya karar verdim. Son anda para konusu aklımı çelmez ise Rega p3-24 almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 17 Mayıs 2010; 19:29:00 >
  • Dediğim gibi istersen al ama cok birşey değişmeyecek:)sadece ses db de biraz fark oluyor ama mc ile mm arasında pickup olarak cok fark oluyor anfide bu farketmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler ama şuan için phono pre-amp almayı düşünmüyorum zaten. Okuduklarım ve sizden gelen tavsiyeler üzerine gerek olmadığına karar verdim. Şimdi ise pikapa karar vermek kaldı. Beğendiğim Rega modeli manuel çıktı, üşengeç biri olduğumdan vazgeçer gibi oldum.
  • Manuel Pikap olayı açıkçası sürekli başında durmayı gerektirebileceğinden korkuttu beni. O yüzden Rega P3-24 den vazgeçtim. Onun yerine Thorens markasına yöneldim. Öncelikle tam otomatik olan TD240 modeline karar vermiştim ancak beğendiğim rengi şuan için ellerinde olmadığından yarı otomatik modelleri de incelemeye başladım. Yarı otomatikte motor durduğundan iğnenin yıpranması engellenmektedir. En azından plak bittikten kısa bir süre daha o şekilde bekleyebilir. Sonuç olarak sigmases'den Asım bey'in de yardımları sayesinde TD295 modeline karar verdim. Kargodan gelmesini bekliyorum. İlgilenen herkese çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 23 Mayıs 2010; 22:39:10 >
  • pikap için thorens gayet güzel bir tercih .pikap iğnesinin shure olmasına dikkat et.shure iğne temiz plaklarda
    mükemmel ses verir ama elinde eski çok iyi korunamamış plakların varsa shure olmayan iğneli deck pikapta alabilirsin.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pikap-mukemmel-hi-fi-sanyo-deck-pikap/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pikap-grundig-ps-1010-a/detay
    başlangıç için bu iki pikabı tavsiye ederim sanyo marka olan shure iğnedir
    grundig ise tam belirtmemiş düz iğne olabilir.birde anfinin phono in girişi yoksa pikap anfisi gerekir oda
    60 tl civarı kolay gelsin

• Merhabalar, konu açmaktansa biraz hortlatacağım, Pioneer PL111 otomatik plak çalar alacağım (2.el) elimdeki jazz arşivimi dinlemek için. biraz da nostalji yapmak ve orijinalliğin güzelliği adına böyle birşeye girişiyorum. Fakat pikaplar hakkında pek bilgim yok. Anfi konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Anfi dışında harici bir ses sistemine bağlayabiliyor muyuz? Teşekkürler
  • Merhabalar, ses sistemim ile pikap ve minicik anfimle çıkmaza girdim.yardımlarınzı bekliyorum.Amacım şu; Denon AVR 1312 anfimi Nordmende hifi rp 1002 pikabıma bağlamak istiyorum.Şu ana kadar pikabımı 2. elciden aldığım minicik bir anfiyle (sony ta 38) kullanıyordum.Ancak elimde 900 tlye 2 yıl önce aldığım anfim(5+1) var, artık seviye yükseltmek istiyorum..Bir preamphfi kullanmak zorundamıyım ? Zorundaysam nasıl bir şey almalıyım.Preamfi ile phonobox aynı şey mi ? Yoksa pikabımı mı değiştirmeliyim ? bu arada forumda okuduğum bilgiye göre kötü iğneler plakları zamanla eskitiyor ve çiziyormuş, ben bunu da minimuma indirmk istiyorum.bu nedenle pikabımı şu ürünle güncellersem ne dersiniz ? (Denon dp 29f) yani eski pikabın bakımı iğnesi vs astarı yüzünden pahalıya gelecek ve uğraşmaya taşımaya iyi bir tamirci bulmak için geçen süreye değmeyecekse
    bu yeni almayı düşündüğüm denon dp29f pikapa amfim iyi sonuç verir mi? Heyecanla cevaplarınızı bekliyorum.Çok yeniyim bu alanda.teşekkürler
     Pikap için sistemimim uygun mudur? Pikap için sistemimim uygun mudur? Pikap için sistemimim uygun mudur?

• salsers S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle pikap ve plak işi sabır vede sağlam bütçe ister ayrıca ucuz ürünleler hiç keyfi olmaz şimdi elindeki deck pikap kartuşu ve iğnesi iyi durumdaysa değiştirmene gerek yok eğer iyi durumda değilse en az 100 tl yi gözden çıkar geri kalan sorunu var mı bilmiyorum ayrıca denon pikabı alırsan direk bağlarsın gibi phono katına ihtiyaç duymuyor diye biliyorum tabi detaylı araştırmak gerekir eğer fazla uğraşmayayım direk bağlayayım çalsın yeter modundaysan al yok ben bu işlerle ilgileneceğim kendimi geliştireceğim dersen bir tane phono adaptör al eski pikabınla veya daha üst seviye deck pikap al devam et
  • iğnem audio technica diye bir marka, mm mi mc mi onu bile bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.