Şimdi Ara

Pikap Kristal Uyumu Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Dual marka P 42 model eski bir pikap var. Kristalinde problem olduğunu deneme yanılma ile buldum* ve şimdi yeni kafa arayışına girdim. Satıcılardan kime sorsam olumlu cevap alamadım konuyla ilgili. Pikap orijinalinde CDS-630 kafa ve DN 6 iğne ile gelmiş. Bu şekliyle hem 45 hem 33 hem 78'lik plak çalabiliyor. Elimde 78'lik plak hiç olmadığını düşünürsek, tek taraflı yani 78'lik plaklara uymayan iğne de takabilirim.

CDS 630 kafalar kristal yapıda ve 350 mV çıkış voltajlı diye geçiyor. Piyasadaki ürünlerde ise ceramic, moving magnet, dynamic coil, vs. gibi farklı tipler var. Çıkış voltajları da genelde 5 mV gibi 70 kat daha düşük. Bunun bir önemi var mı ses çalabilme konusunda, açıkçası bilmiyorum.

Pikabı tekrar çalışır hale getirmek için ne gibi bir iğne+kafa takımı alabilirim? Hatta mümkünse ürün linki de verebilirseniz sevinirim.

Fiyat aralığı konusunda çok sıkıntı yok ama 2x6W=12 watt çıkış güçlü ve oldukça eski bir cihazdan bahsediyoruz. Bu yüzden ahım şahım bir stüdyo kalitesine de gerek yok diye düşünüyorum.

*: Kristalin içini açtığımda iki yanda kahverengi kaplama ile kapanmış bir malzeme ve içinden sertçe beyaz parçaların dağılmaya başlamış olduğunu gördüm. Kristal dedikleri şey bu herhalde..?

• Kafayı söküp Galata kuledibindeki radyonetses'e götürmenizi tavsiye ederim, 1967'den beri bu işi yapıyorlar baya titizler ve düzgün iş yapıyorlar. Eğer kafa sağlamsa uyumlu iğne çakarak sorunu hallediyorlar, kafa %60 sinyal kalitesinin altında ise kafa değişimi tavsiye ediyorlar. 86 model kenwood pikapımın iğnesini yeni değiştirdiler kafa iyi durumdaydı iğne için 100 TL ödedim.
  • Maalesef asıl sorun kafada. Sağlam iğne de var elimde ama kafa gitmiş komple. Online satışları var mı acaba? Götürme şansım yok ama satış yapıyorlarsa internetten alabilirim.

Bu arada CDS 630'un seramik yapıda olduğunu, bu pikapta preamfikatör kısmı olmadığı ve bu nedenle manyetik kafa ve iğnelerin uyumsuz olduğunu öğrendim; eğer verilen bilgiler doğruysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maosxs -- 20 Mart 2014; 20:41:24 >
  • Cihazınızda pre katı var fakat mevcut mm mc kafalar için uygun değil. Kristal kafaların kazanç değeri bildiğiniz cd çalar kasetçalar gibidir. O yüzden iğnenin çıkış değeri mm kafalarda sizin cihaz için düşük gelecektir. Ankara da Zeki bey var elinde size uygun kafa iğne takımları olması lazım. Numarası (0312) 311 1217
  • Teşekkürler.

Şimdi bu durumda pikabı güncel iğnelerle çalabilmek için iğne-preamplifikatör arasına ek devre konulabilir diye düşünüyorum. Tabi ben kendim monte edebilir miyim o ayrı mesele ama teorik olarak bu şekilde sanki çalışabilir gibi?
  • basit bir piyasa da 100 tl gibi bir fiyata pikap presi alıp kol içersinden gelen kablolar önce aldığınız preye girecek ordan da çıkış besleme katına yönlendirilecek o şekilde tabiki olur bunu da işten anlıyan usta rahatlıkla yapabilir konu hakkında ankaradan yardımcı olabilecek usta var yönlendirebilirim.
  • Ankara'ya yolum düşerse, ki bilemiyorum belki düşebilir yakın zamanda, olur tabi neden olmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burdan ulaşabilirsiniz kargo yolu ile de mümkün ama risk var siz karar verince bilgi verin ben iligili kişinin numarasını size veririm konuşursunuz
  • CDS 660 kafa ile DN8 iğnenin bu ürün için piyasada bulunabilir bir çözüm olduğunu öğrendim ve sipariş verdim. Ama ileriye dönük ihtiyacım olursa dedikleriniz aklımda. İlginiz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.