2. el Vintage cihazlara da bakabilirsiniz. DR tarzı yerlerdeki ürünlere para vermeyin de |
PİKAP TAVSİYESİ (58. sayfa)
-
-
başlangıç için gayet iyi bir model, tavsiye ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir süredir MC kartuş araştırıyordum. Sonunda Denon DL-103R satın aldım.
-
Fiyatına göre bence müthiş bir mc kartuştur. Deneyimler önemli tabi, alan beğenmişse diyecek söz yok :) Ama ben şahsen bu fiyat skalası için müthiş yorumunu yapıyorum dl-103r için.
-
Küçük şehirde yaşadığım için deneme şansım yoktu, mecburen internet üzerinden araştırmak zorundaydım. Kartuşun çıkışı 0.25 mV olduğu için kendi yaptığım harici pikap preamfisi işe yarayacak mı diye kararsız kaldım ama gayet iyi iş çıkarttı. MC kartuşların en ucuzu bile pahalı. Performansını beğendim, uzun yıllar kullanırım.
-
Bence de titiz bir kullanım ile uzun süre çok kaliteli şekilde MC kartuşun detaylı sesi ile dinleti yaparsınız . Ben yakın zamanda bir geliştirme yaptım pikap konusunda. Aslında MC kartuş desteği olan bir cihaz alacaktım ama maddi açıdan o kadar çok satacaktı ki ya hep ya hiç mantığı ile baktığımdan dolayı bu alıma hiç girmeyip çok iyi bir mm destekli pikap ile yola devam etme kararı aldım. Neyse ki aldığım cihazdan (pro-ject X1) çok memnun kaldım ve uzun süre kartuş dahi değiştirmem gerekmeyecek bir tatmin seviyesindeyim şu an .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba Hoparlörlerin altındaki yalıtım pedleri işe yarıyor mu? Bende Q Acoustics 3030i ile Project Debut Carbon pikap var. Mecburen hoparlörler ile pikap aynı zeminde plak dinlerken sesi yükselttiğimde pikapın kolu titremeye başlıyor basstan dolayı. Bu pedler acaba iş görür mü?
-
Hoparlörün altına koyacaklarınız titreşimi azaltır ama kalıcı çözüm hoparlörü uzaklaştırmaktır. Benim sistemimde de yakın duruyorlar ama hoparlör standı kullandığım için sorun olmuyor.
-
Tabiki dediğin en mantıklısı ama şu anda hoparlör standı alamam. Benim amacım geçici bir çözüm olarak en aza indirgemek
Selamlar. Audio Technica AT-LPW50PB pikap hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim. Bu ayarda önerebileceğiniz pikaplar varsa yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.
-
Fiyat/performans olarak en mantıklı tercihlerden biri, önerilir.
-
Çok teşekkür ederim. Bu ayarda onerebileceginiz bir pikap var mıdır
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 18 Aralık 2024; 0:3:35 > -
Hocam Almanya fiyatları TR’ye göre yarı yarıya gibi, TR piyasasna göre 15-20 bin aralığı olabilir.
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 18 Aralık 2024; 0:4:3 > -
@cafyon Hocam zaman ayırıp uzun bir mesaj yazdığınız için teşekkür ederim de neden bu kadar yargılama veya durum tespiti için kendinizi yordunuz çok anlam veremedim.
Plak işi pahalı ise, sevmediğim bir tabirle neyse parası verir alırım. Pikapı alıp evin bir köşesine koymak için satın almayı düşünmüyorum.
Lenco'dan çıkan ses beni tatmin eder mi vs sorunuza gelince zaten bilmediğim için buraya sordum, yeni alacağımı da belirttim.
Ahşap kısmı beni cezbetti mi? Yoo hiç alakası yok iki üründe denk gelmiş, ha beni cezbeden bir ürün oldu mu, evet, Ankara'da Gramafon Kafe'de satılan 35 bin TL olan ürün beni kendimden aldı ama şu aşamada onu almayı düşünmüyorum.
İlk mesajınızda da direkt bütçeden giriş yapmanız biraz tuhaf gelmişti, ikinci mesajınızda da pekiştirmişsiniz, çok anlam veremedim.
Tabiri caizse, zevkin parası olmaz, yurt dışına ilk seyahatimi planlerken de bunun bir zevke dönüşeceğini ve şu ana kadar 40 farklı ülkeye gideceğimi de düşünmemiştim ama oldu.
Neyse, kısaca başlığa yazdığım ilk mesajı, lütfen siz yazmadım farz edin, esenlikler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flexi_ -- 17 Aralık 2024; 9:53:26 >
-
Burası bir forum olduğu için çok farklı bütçeye sahip insanlar da soru sorabiliyor. Ve bir çok kişi pikap ve plak işinin ne kadar meşakkatli ve de maliyetli olduğunu maalesef bilmiyor.
Ülkenin ve genelin ekonomik durumu da çok iyi olmadığı için bu konuda ilk olarak işin maliyeti hakkında bilgi vermek gibi bir yaklaşım mevcut. Benzer bir bilgilendirmeyi birkaç gün önce bende başka birisine yapmıştım ve arkadaş ilk etaptaki maliyetleri görünce pikap almaktan vazgeçmişti.
O yüzden sizi kibarca maliyet anlamında bilgilendirmeye çalışan ve ayrıca pikap önerinde de bulunan arkadaşa tepkinizi biraz garip buldum. Kısaca maliyet ve bütçe konusunda sıkıntım olmaz diyip geçebilirsiniz.
Bunun dışında pikaplar hassas cihazlar. Uçakla taşıma esnasında üst kapakları kolaylıkla zarar görebilir. Eğer gerçekten çok büyük bir fiyat farkı yoksa pikabı Türkiye’den almanızı, onun yerine amfiyi yurtdışından almanızı tavsiye ederim.
Almanya’da mediamarkt yada saturn’de Marantz pm 600x, 700x, yada Yamaha 700 serisi bir amfiyi buranın yarı fiyatına bulabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
@turuncu55 Hocam size de teşekkür ederim, uyarınız için de öyle, orjinal kutusunda kabine yanıma almayı planlıyorum. Fiyatlar çoğu zaman en az iki katı gibi, ürün fiyatı arttığında bu durum daha cezbedici oluyor tabi, tavsiye ettiğiniz ürünlere de bakacağım.
Tepki, bütçe vs, belki tarz ile ilgilidir. Böyle bir bilgi talebine cevap verecek olsam tarzım şu olurdu; bu konudaki farklı bütçelere göre alternatifler var, malum plaklar da pahalı olabiliyor, geniş bir arşiv yapmak isterseniz ortalama plak maliyetleri şu kadardır, bilginiz olsun istedim gibi.
Her neyse herkesin tarzı farklıdır. Ben hayatımdam bana stress ve olumsuzluk veren her şeyi silebildiğim kadar siliyorum, örneğin bu yolda da yöneticilik görevimden istifa ettim, kesinlikle çok güzel bir karardı :)
Bu nedenle de başlığı favorilerimden kaldırıp, bilgi talep ettiğim ilk mesajı da siliyorum.
Herkese müzik ve huzur dolu günler dilerim.
-
Kutusunun ebatlarına göre ve de elektronik cihaz olduğu için kabine almayabilirler. O yüzden havalimanına indiğinizde info desk gibi bir yere sormanızı tavsiye ederim. Eğer kabine alınmazsa son dakikada ne yapacağız stresi yaşama ihtimali var :))
Bunun dışında son baktığımda pikapların yurtdışı ile yurtiçi fiyatları arasında amfilerde olduğu kadar büyük bir fark yoktu. O yüzden daha fazla kar etmek amacıyla amfi almanızı önermiştim. Ama amfiyi buradan ikinci el olarak da biraz daha uyguna alabilirsiniz.
Yöneticilik konusundaki stresinizi de anlıyorum, çünkü ben de aynı sebeplerle kıdem vs olarak en ideal aday olmama rağmen yönetici olmamayı tercih ettim. Keyfine bakmak en doğrusu diyerek size katıldığımı belirtmek isterim :))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, şu kabine alma tecrübenizi, olumlu veya olumsuz paylaşmanız mümkün mü, şimdiden teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X