Şimdi Ara

Pil kalibrasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Gece yatmadan önce tuzlu suya bırakın sonra sabah dün geceden beklettiğimiz et suyunu üstüne dökün. Aldığım 1 kilo unu üstüne döküp iyice çırpın.

Zaten bir yöntem var hocam Allah aşkına

• Pil kalibrasyonu hakkında bir kaç söylenti var aslında. Bir kısım kalibrasyon diye bir şeyin eski pim tiplerinde olduğunda söylemekte. Kalibrasyonu öneren kişilerin önerdiği en sağlıklı yöntem pil tamamen bitirip şarj etmek. Ancak ben telefon şarj olurken %90 olduğunda hala şarj devam etmekteyken power+home tuşuna basıp resetledim ve telefon açıldığında pil yüzdesi değişmişti. Bunuda denebilirsiniz.

• Cihazi kapaliyken şarj etmen daha etkili denemesini yaptim farki gördüm o ğündür bugundur ayni yönetimi deniyorum şarji %20-25 lerde şarja koyup kapatman lazim..

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Cihazi kapaliyken şarj etmen daha etkili denemesini yaptim farki gördüm o ğündür bugundur ayni yönetimi deniyorum şarji %20-25 lerde şarja koyup kapatman lazim..

Şu battery life adlı programın gösterdiği kayıp seviyesi doğru mu peki hocam ?

• Assweapon A kullanıcısına yanıt
    Sanmiyorumm değişik sonuçlar veriyor en güzeli müşteri hizmetlerinden cihazin raporunu bataryasini istemek daha güzel..ara bakalim ne diyecekler kaç kayip var söylerler sana

• iDevice Pil Kalibrasyonu

1- Cihazımızın pil seviyesi kaç olursa olsun şarj aletiyle şarja takıyoruz.
    2- Cihaz şarjdayken Home + Power tuşuna aynı anda basıp Apple logosu gözükene kadar basılı tutuyoruz. Cihaza reset atışmış olduk. ( Tanılarda Reset Counter ıvır zıvır diye bir tanı oluşur.)
    3- Pil seviyemiz %100 olduktan sonra 30 dakika civarı daha şarj ediyoruz.
    4- Cihazı şarjdan çıkarıyoruz.
    5- Cihazı yeniden başlatmadan ve tekrar şarja takmadan pil %0 olup telefon kendi kapanana kadar normal bir şekilde kullanıyoruz. Bu süreçte pil sömüren oyunlardan uzak dursak iyi olur. Cihazı daha doğrusu pili ısıtmamaya özen gösterin.
    6- Pili tükenip kapanmış cihazı şarja takıp yine tam dolduruyoruz.

Artık normal bir şekilde istediğiniz gibi cihazı kullanabilir, şarja takıp çıkarabilir, kapatıp açabilirsiniz.

Ne zaman yapmak gerekli?
    *Asılsız kullanım önerilerine uyup uzun süre cihazın şarjını tam bitirmemiş ve/veya tam doldurmamışsak.
    *Cihaz %10-20 gibi değerlerde pili bitip kapanıyorsa. (%100 çözüm)
    *Cihazın Pil ölçümü tutarsızsa (%100 çözüm)
    *Cihazın pili kötü gitmeye başladıysa (duruma göre başarılı çözüm)
    *Cihazı kapatıp açtıktan sonra Kullanım ve Bekleme süreleri tire - tire - oluyorsa (%100 çözüm),
    *Cihazın pilini değiştirmişsek (%100 çözüm)
    bu işlem faydalı olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.