Bildirim
Pil yuvasından kablo çıkararak anahtar takmak.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
9V pille direkt telefon sarj edeceksen olmaz 7805 gerekir bunun icin.
ama benim projem baska diyorsan kablolardan birini ortadan kes anahtara bagla :)))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7805 yerine 34063 ya da LM2576 LM2976 gibi anahtarlamalı regülatör uygun olur. 7805 ile elektriğin yarısı boşa gider.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: AdmGdk
7805 yerine 34063 ya da LM2576 LM2976 gibi anahtarlamalı regülatör uygun olur. 7805 ile elektriğin yarısı boşa gider.
Eger amaci telefon sarj etmekse 7805 olur , bunun bir suru alternatifi vardir,34063 daha iyi olur fakat arkadasin o kadar elektronik bilgisi oldugunu zannetmiyorum cunku bizden anahtar nasil baglarim diye yardim istemis :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
9V luk pili mi şarz edecek acaba? Uygun bir anahtar kabloya bağlanır ama pil yuvasından kablo çıkarmak için lehim uygun olur. Lehim tutması paslanmaz çeliğe kolay değildir. Asidik bir sıvı var onu sürmek lazım. Ama pil yuvasındaki pile temas eden iletken metalleri delerek de kablo bağlayabilirsin. -
Zaten 9V'yi 5V'ye çevirmek için usb olarak araç şarj aleti kullandım. Ben sadece pilden giden gücü açıp kapamak istiyorum. Bu arada çok fazla elektronik bilgim yok -
9V batarya başlığından kablo çıkıyor zaten. Buna buton bağlayamamanın sebebini anlayamaz elektronikçiler. Bilgim yok demezsin umarım.
Ama pil yuvası olsaydı pil kafası ile yuva arasına ince bi şe sıkıştırınca kapamış olurdun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X