Şimdi Ara

Piller Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şöyle bir ürün aldım.http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-kumandali-4-kanal-helilopter-indirimli-kargo-dahil-165502012/detay

Birkaç sorum olacaktı. Bu modelin şarj süresi beni tatmin etmiyor. Beş dakika çok az bir süre. Modeli komple dağıtıp pili söktüm. 800 mAh 3.7v için çok az bir değer bana göre. Çünkü çok erken bitiyor. Elimde 2700 mAh AA piller vardı Varta Ni-Mh. 3 adet pili seri bağladım ve 4.5 volt elde ettim. Piller yarı doluydu diye pek zarar vermedi o kadar voltaj. Lakin helikopter birkaç saniye çalışıp durdu. Sebebini anlayamadım. Hiç mi faydası olmaz 2700mah değerin?

Şimdi asıl soru şu. Modeldeki pilin üzerinde şu rakamlar yer alıyor. Nw 18650 - 1300 3.7v / P13E08-2 130619B.
    Bu değerlerin anlamı nedir? Özellikle pil araması yaptığım zaman, 18650 ile çok sık karşılaşıyorum. Nedir bu 18650? Özelliği nedir?
    Bu pilin aynısından 3000 mAh değerine yakın iki tane alıp, paralel bağlasam bir faydası olur mu uçurma süresine?

Teşekkürler.

• Taktığınız Ni-mh piller olmaz, fazla ağır gelir, siz lityum pil tedarik edin. Biliyorsunuz bu oyuncaklarda ağırlık ve denge çok önemli o nedenle fazla sayıda pil olumsuz etki yapar. Mümkünse bir adet 18650 tip lityum pil alın 3000 mah uygundur, helikopterin içinde akım sınırlayıcı bir devre vardır ve orjinalinde 800mah için üretildiğinden sanırım şarj etme süresi uzar ama kullanımı tatmin eder. Burada en büyük etken yine ağırlık ve denge faktörü, bir ihtimal oyuncak havalanamayabilir.

Yeni pilin bağlantılarını izole etmeyi unutmayın lityum pilin kısa devre olması büyük tehlike...
  • İlgilinizden dolayı teşekkürler. Piyasada 18x65 boyutlarında 5000 mAh ve üzeri piller var. Sizce onlar gerçek değer midir yoksa çin malı falan mıdır?
    Ya da bu sitede satılan piller daha mı güvenlidir.http://www.18650pil.com/tbk-18650-pil/
    Lityum polimer pil mi almam gerek, Lityum ion mu? Arasındaki fark nedir. Helikopterin en az yarım saat uçmasını istiyorum.
    Panasonic markasının var en yüksek olan; 3100 mAh. Lakin panasonic 3.6 volt ve Li-ion Endüstriyel pil modelidir. Sorun olur mu?
    Ve bu siteye bağlı, böyle bir sitede;http://www.pilimbitmesin.com/bataryam-nasil-olsun.php kendi pilimizi oluşturmamız için seçenekler mevcut. Burda da kafam karıştı.
    Anlık akım (mAh) değeri ve Devamlı akım (mAh) değeri. BMS özellikleri falan yazıyor. Bunların açıklamaları nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Ayrıca elimdeki şarj cihazı, yeni alacağım pili tam olarak doldurabilir mi? Çünkü şarj cihazın özelliklerinde 800mAh ibaresini gördüm. Eğer böylesi bir batarya alırsam; 3100 ya da 4000 vs. nasıl bir cihaz almam gerekiyor.
    Input: 100-240v/50/60Hz 0.35 A
    Output: 3.7v=800mA

Bu soruları detaylı cevaplayabilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpsizmelegim -- 5 Haziran 2014; 4:17:22 >

• Güncel.

Cevabı bilebilen kimse yok mu yav? O kadar elektronikçi arkadaş var. İlla ki benim yaşadığım durumu yaşayanlar olmuştur. Çözüme nasıl ulaştığınızı yazarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.