Şimdi Ara

PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
56.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KuzuXx

quote:

Orijinalden alıntı: prenskaan

quote:

Orijinalden alıntı: KuzuXx

Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.

nasıl ayrıntıları aktarır mısın...
    bende ucus okulana gidicem hayırlsıyla

Ayrıntıya Gerek Yok Üstad Alıyosun Uçuyosun Hepsi Bundan İbaret
     PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR

Biris SS alsın.Manyak Fail.

• THY nin sitesini takip edin, ağustos döneminde de açılacak deniyordu yetiştirilmek üzere pilot alımı, eğer geçerseniz bedavaya eğitim alıyorsunuz tabi 15 yıl için sözleşme imzalamak kaydıyla, şu anda pilot olmanın en mantıklı yolu bu

Sırası ise ilk önce mezuniyet dil bilgisi ve boy kilo mevzuları, harp okulunun aldığı şekilde olacak, daha sonra psikomotor testi var çok zor değil, dikkat hafıza falan ölçüyor, bundan sonra hamburg taki dlr testi ki bu biraz zor, başvurunuz kabul edilince hemen çalışmaya başlayın, dlr diye nette aratırsanız bulursunuz testler, bunu geçersenizki ben hiç bakmadan girdiğimden biraz da hevesli olmamamdan geçemedim, burada uçuş testi var, işte havada eğitim uçağıyla çıkıp her türlü ani harekete karşı tepkileriniz ölçülüyor, sanırsam kalan olmamış bundan bu zamana kadar, oturup ağlayıp kusmadığınız sürece geçersiniz, sonra mülakat varthy yönetimiyle görüşüyorsunuz bölüm müdürleri falan, ama dlr yi geçtikten sonra bunlar kolay sayılır, böylece thy de pilot olabiliyorsunuz, eğitim florida ve Türkiye de, uzun bir süreçtir bu dönem

ayrıca herhangi bir yerden eğitim alsanız bile dlr yi geçmeden thy de uçamazsınız, bu yüzden bu tarz bir başvuruyla girmek daha iyi, hamburg a gidişin uçak konaklama ve test ücretini thy karşılıyor, vize pasaport ve öğlen akşam yemeklerini siz karşılıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

THY nin sitesini takip edin, ağustos döneminde de açılacak deniyordu yetiştirilmek üzere pilot alımı, eğer geçerseniz bedavaya eğitim alıyorsunuz tabi 15 yıl için sözleşme imzalamak kaydıyla, şu anda pilot olmanın en mantıklı yolu bu

Sırası ise ilk önce mezuniyet dil bilgisi ve boy kilo mevzuları, harp okulunun aldığı şekilde olacak, daha sonra psikomotor testi var çok zor değil, dikkat hafıza falan ölçüyor, bundan sonra hamburg taki dlr testi ki bu biraz zor, başvurunuz kabul edilince hemen çalışmaya başlayın, dlr diye nette aratırsanız bulursunuz testler, bunu geçersenizki ben hiç bakmadan girdiğimden biraz da hevesli olmamamdan geçemedim, burada uçuş testi var, işte havada eğitim uçağıyla çıkıp her türlü ani harekete karşı tepkileriniz ölçülüyor, sanırsam kalan olmamış bundan bu zamana kadar, oturup ağlayıp kusmadığınız sürece geçersiniz, sonra mülakat varthy yönetimiyle görüşüyorsunuz bölüm müdürleri falan, ama dlr yi geçtikten sonra bunlar kolay sayılır, böylece thy de pilot olabiliyorsunuz, eğitim florida ve Türkiye de, uzun bir süreçtir bu dönem

ayrıca herhangi bir yerden eğitim alsanız bile dlr yi geçmeden thy de uçamazsınız, bu yüzden bu tarz bir başvuruyla girmek daha iyi, hamburg a gidişin uçak konaklama ve test ücretini thy karşılıyor, vize pasaport ve öğlen akşam yemeklerini siz karşılıyorsunuz

türk hava yolları zor ama dedigin dogru suan icin en mantıklı secim denebilir.Hersey de oldugu gibi bir iki tanıdıkla is cözülebilir ama onun haricinde herkese aynı sans verilmez diye düsünüyorum

• THY işi güzel fakat 15 yıl çok kötü ya kölelik gibi. Onun yerine ailemle yaşarım 2 yıl daha okuyor gibi. Hiç maaş aldığımı düşünmeden. O parayı da sürekli çektiğim krediye ya da ne bileyim nerden bulduysak parayı oraya yatırırım. Ondan sonra da mis gibi istediğim yerde çalışırım.
  • Efes pilotlarının da yaşam şekli belli zaten gece uçuyorsun sabah düşüyorsun düş kalk düş kalk 30 yıl sonra karaciğer yetmezliği ya da sirozdan son düşüsünü yaşıyorsun

Hava harp akademisi koşulları

Askeri Lise Başvuru ve Giriş Koşulları

Sosyal Durum, Ahlak ve Karakterle İlgili Koşullar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.
    Kendisi ve aile bireyleri, kusursuz ahlâk ve karakter sahibi olmak.
    Evli, dul, nişanlı olmamak, bir kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamamak.
    Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak.
    Herhangi bir nedenle askerî okullardan çıkmamış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak.
    Yapılacak özel güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.
    Öğrenim İle İlgili Koşullar

Halen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının 8 nci sınıfında okuyor olmak ve sınava giriş yılının Haziran döneminde doğrudan mezun olmak (Lise sınıflarında (hazırlık dahil) öğrenim görenlerin başvurusu geçersizdir).
    Okul bitirme derecesi (son beş yılın ortalaması) en az 3,50 (100'lük sistemde 75) olmak.
    Yurtdışındaki okul mezunları için (bu durumdaki adayların da sınavın yapıldığı yılın Haziran döneminde doğrudan mezun olmaları gerekmektedir.) bu okulların bir mesleğe yönelik olmadığını ve ilköğretim okullarıyla denkliğini belirten, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış belgeye sahip olmak (Bu belge yazılı sınav sonucunda Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen baraj puanı aşıldığı takdirde ikinci aşama sınavına gelirken adaylar tarafından yanlarında getirilecektir.)
    Sağlık, Boy-Kilo ve Yaş İle İlgili Koşullar

Sınava giriş yılında en fazla 16 yaşında, en az 13 yaşında olmak(Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerlidir.)
    Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin ortaöğretim okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak (vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak, göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düz taban olmamak, duymasında en ufak bir kusur bulunmamak, her ne derece olursa olsun gözlük-lens kullanmamak, gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak.)
    Sevk edileceği askeri hastaneden "ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR, UÇUCU YETİŞTİRİLMEYE ELVERİŞLİDİR." kaydını içeren sağlık kurul raporu almak.
    Türkçe’yi kusursuz konuşmak. (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak.)
    Yapılacak ön sağlık muayenesinde, yaş, boy (ayakkabısız) ve kilo ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun sınırlar içinde bulunmak,

Diğer Koşullar

Askeri Liselere Giriş Sınavı Aday Bilgi Formunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı tercihinde bulunmak,
    ÖSYM tarafından yapılan ve 1’nci seçim aşaması olan Askeri Liseler Sınavı (ALS)'ndan Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen olan baraj puanı almak,
    Baraj puanı aşan adaylar için, Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yetenek Sınavı, Mülakat, Psikoteknik Test ve Sağlık muayenesi aşamalarını içeren 2'nci Seçim Aşamasını başarıyla tamamlamak,
    Performans Puanına göre yapılacak sıralamada Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen kontenjan içerisinde olmak.
    “Askeri Okullara Alınan Öğrenciler İle Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik” ’te belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek.

Askeri Liseler Öğrenci Seçme Sınavı (ALS)’na başvurmak isteyen adaylar Başvuru Kılavuzunu ve Aday Bilgi Formunu ww.tsk.tr vewww.osym.gov.tr internet adreslerinden temin edebileceklerdir.

Başvurular, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile bazı ortaöğretim kurumlarında oluşturulacak Başvuru Merkezleri tarafından, internet aracılığıyla alınacaktır. Başvuru merkezleriwww.ikdm.hho.edu.tr,www.tsk.tr,www.osym.gov.tr internet adreslerinden yayınlanacaktır.

Adaylar, kılavuzda belirtilen kurallara göre Aday Bilgi Formunu doldurarak öğrenim gördüğü ilköğretim okulu müdürlüğüne onaylatacaklardır. Onayı olmayan formlar işleme alınmayacaktır. Adaylar, sınav ücretini sınava başvurma süresi içinde ilgili banka şubelerine T.C. Kimlik Numarası, ad, soyadı, bu sınavın açık adını belirterek yatıracaklardır. Sınav ücretini yatırdıktan sonra özel kimlik belgesi ve Aday Bilgi Formu ile birlikte Başvuru Merkezine giderek, başvurularını internet aracılığıyla Başvuru Merkezi görevlisine, son başvuru tarihi mesai bitimine kadar yaptıracaklardır. Başvuru Merkezine adayın kendisinin gitmesi zorunludur. Adayların fotoğrafları Başvuru Merkezi görevlisi tarafından çekilerek internetle ÖSYM kayıtlarına aktarılacaktır. Aday başvuru kayıt bilgileri dökümünden bilgilerini kontrol edip onaylayacaktır. Adayın ve görevlinin imzaladığı Aday Bilgi Formu adayda kalacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra ALS başvurusu tamamlanmış olacaktır.

Yurt dışında yaşayan adaylar, başvuru süresi içinde aşağıdaki belgeleri bir zarf içerisinde ÖSYM'ye göndererek veya elden teslim edilmesini sağlayarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Doldurulmuş ALS Aday Bilgi Formu,
    Yurt dışında bulunma nedenlerini ve sürelerini belirten resmi bir belge,
    Son üç ay içerisinde cepheden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf (Gözlükle çekilmiş fotoğraf gönderilmemelidir.)
    Özel kimlik belgesinin onaylı örneği,
    Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 3 Ağustos 2010; 15:52:58 >

• Üni bitsin,birde buna giricem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

THY işi güzel fakat 15 yıl çok kötü ya kölelik gibi. Onun yerine ailemle yaşarım 2 yıl daha okuyor gibi. Hiç maaş aldığımı düşünmeden. O parayı da sürekli çektiğim krediye ya da ne bileyim nerden bulduysak parayı oraya yatırırım. Ondan sonra da mis gibi istediğim yerde çalışırım.

THY şuan havacılık sektöründe en yüksek maaşı veren kuruluştur. Dolayısıyla 15 yıllık sözleşme imzalamak aslında bir nevi en iyi yerde çalışacağınızın garantisi olacak, bunda üzülecek ya da kölelik olarak görecek bir durum yok. Tabii siz "Ben Lufthansa'da uçucam bende o potansiyel var" diyorsanız birşey diyemem. Ama Türkiye'nin en iyisi THY.

Saygılar...
  • @prenskaan

16 aylık eğitim + 5 yıllık tecrübe helede 5 yıl aynı yerde çalıştığını düşünürsek 15.000 € AYLIK maaş alınması imkansız mı ? Güldürme.
  • Mesajim bulunsun. editlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoX~

@prenskaan

16 aylık eğitim + 5 yıllık tecrübe helede 5 yıl aynı yerde çalıştığını düşünürsek 15.000 € AYLIK maaş alınması imkansız mı ? Güldürme.

3500 £ basaldıgın isine senin dedigine göre 3500 tl 5000 tl arasında her yıl %20 zam benim verdigim rakama gelse ki cok zor yaklasık 10.000 £ gelir
    tekrar söylüyorum bu tabiki ayrıntılar olabilir ama bunlar istisnayı bozmaz en azından güldürme beni denecek kadar kolay degil
    bu arada sana mualefet olmak icin degil bilgilerimi paylasmak icin yazıyorum ben yanlıs anlama
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyBuBi

quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

THY işi güzel fakat 15 yıl çok kötü ya kölelik gibi. Onun yerine ailemle yaşarım 2 yıl daha okuyor gibi. Hiç maaş aldığımı düşünmeden. O parayı da sürekli çektiğim krediye ya da ne bileyim nerden bulduysak parayı oraya yatırırım. Ondan sonra da mis gibi istediğim yerde çalışırım.

THY şuan havacılık sektöründe en yüksek maaşı veren kuruluştur. Dolayısıyla 15 yıllık sözleşme imzalamak aslında bir nevi en iyi yerde çalışacağınızın garantisi olacak, bunda üzülecek ya da kölelik olarak görecek bir durum yok. Tabii siz "Ben Lufthansa'da uçucam bende o potansiyel var" diyorsanız birşey diyemem. Ama Türkiye'nin en iyisi THY.

Saygılar...

AyBuBi su acından da bakılabilir 15 yıl icinde yapılan zamlar THY düsük olacaktır muhtemeln sonucta devlet destekli özel firmalar gecebilir veya sen daha iyi bir sartla baska bir ise gecemezsin.Ama bende sana katılıyorum THY bu fırsatı olanlar degerlendirmeli cünkü 100.000 kredi alsanız 6 yılda 200.000 tl buluyor geri ödemeniz hemde %100 iş garantisi yok
    THY isin garanti kendi bünyesi oldugu icin.

benim asıl merak ettigim baslayıp yarıda bırakan yada basarısız olan imzaladıgı sözlesmenin yükümlülükleri nasıl isledi neler basına geldi.
    artı eksi yönleri neler oldu

• @prenskaan

Estağfurullah hocam neden yanlış anliyim.Hepimiz bildiklerimizi paylaşıyoruz sonuçta.
  • quote:

@prenskaan

Estağfurullah hocam neden yanlış anliyim.Hepimiz bildiklerimizi paylaşıyoruz sonuçta.

ufak bir gerginlik sezdimde ondan dedim ama sen karakterini konusturdun tsk

• Ben teşekkür ettim :)

Edit:Bu arada savaş pilotlarının maaşları hakkında bilgisi olan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoX~ -- 3 Ağustos 2010; 16:23:17 >
  • quote:

Ben teşekkür ettim :)

sen bana kızıcan simdi ama benim bildigim kadarıyla 3.000 TL civarı
  • quote:

Ben teşekkür ettim :)

Bilgim yok fakat ben maaşsızda çalışmaya razıyım.
  • bu arada türkkusu var arkadaslar en iyi pilot okullarından biri giris sartları cok zor degil ben thy olmazsa orayı düsünüyorum.
  • @prenskaan

Ahaha :) sanmıyorum o kadar düşük olacağını,sonuçta canı pahasına yapıyor mesleğini,asker olmasına rağmen o kadar düşük olduğunu kesinlikle düşünmüyorum,ama başka bilgim olmadığı için pek bi yorum yapamam açıkcası.

@hardcrss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoX~ -- 3 Ağustos 2010; 16:32:15 >
  • quote:

@prenskaan

Ahaha :) sanmıyorum o kadar düşük olacağını,sonuçta canı pahasına yapıyor mesleğini,asker olmasına rağmen o kadar düşük olduğunu kesinlikle düşünmüyorum,ama başka bilgim olmadığı için pek bi yorum yapamam açıkcası.

@hardcrss

kardesim onalrın rütbe olayları felan da var kendi iclerinde baslangıc tegmen oluyor sanırım e tegmen maaslarıda belli birde ucus tazminatları var sanırım rütbede artıkca tabiki maasda artıyor...

canı pahasına da diyosun ya mehmetcik ya doguda askerlik yapanlar 100.000 alsa ne olur görüyosun durumu ki aldıkları paraları da ortada

• ilk defa boyumun dezavantajını yaşıyorum arkadaş..

Thy ye başvuracaktım boy üst sınırı sanıyorum 1.90 idi. benmki 1.99 diyelim :) torpille düşürülür mü boy görüntüsü
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.