Şimdi Ara

PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
56.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğudaki Şark hizmetiyle,savaş pilotluğu arasında uçurum var ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoX~

@prenskaan

Doğudaki Şark hizmetiyle,savaş pilotluğu arasında uçurum var ;)

evet doguda daha kolay ölüyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vexille

quote:

Orijinalden alıntı: quneshlee

quote:

Orijinalden alıntı: KuzuXx

quote:

Orijinalden alıntı: prenskaan

quote:

Orijinalden alıntı: KuzuXx

Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.

nasıl ayrıntıları aktarır mısın...
    bende ucus okulana gidicem hayırlsıyla

Ayrıntıya Gerek Yok Üstad Alıyosun Uçuyosun Hepsi Bundan İbaret
     PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR

• quote:

türk hava yolları zor ama dedigin dogru suan icin en mantıklı secim denebilir.Hersey de oldugu gibi bir iki tanıdıkla is cözülebilir ama onun haricinde herkese aynı sans verilmez diye düsünüyorum

herkese aynı şans veriliyor, testler profesyonel olarak çalışan kuruluşlarda yapılıyor, en önemlisi almanya da lufthansa da yapılıyor, burada torpil denen şey olmaz, zaten bundan sonraki kısımda elenmek çok zor, yani gerçekten pilot olmak isteyen başvursun, thy zor da olsa şu anda bir pilot için en iyi kurum

ayrıca en detaylı bilgiyi alabileceğiniz sayfawww.ucuyorum.com , burada konuyla ilgili herşey ve birçok pilot ve pilot adayı var

• hamburgtakı dlr testını gecene kadar 16 aylık egıtımden sonra ATPL(ticarı pılot lısansı) bunu almak var herkes bunu atlamış
  • quote:

quote:

@hardcrss

Bildiklerin kısmen doğru,fakat tam olarak değil.Şöyleki;
    "52.000�" karşılığında özel pilot kursları var 16 aylık bir eğitim sonunda uçuşa hazır hale geliyorsunuz.Türkiye'de çok fazla pilot sıkıntısı var şuan Türkiye'de çalışan 60 dan fazla yabancı pilot var,bu yüzden hem Türk pilotlar değerli.Bu 16 aylık eğitim sonunda direk 3.500-5.000 tl arası maaşla ilk işinize başlayabiliyorsunuz.5 yıllık süre içerisinde buraya dikkat maaşınız "15.000-20.000�"ya kadar çıkabiliyor,hatta geçebiliyor.

Maaş örnekleri uçuş başına değildir,aylıkdır.Uçuş başına maaş alan pilotların değerlendirmesi ayda kaç kere uçuş yaptığına göre değişir.

İyi forumlar.

edit:@prenskaan kopyala yapıştır yapmışsın,yinede sağol bilgilendirme amaçlı olmuş ama pek fazla kişinin okuyacagını sanmam.

kopyala yapıstırda bir sorun mu var ki;

ayrıca kurs ücretleri degiskendir 55.000 £ duydum ama 52.000 £ hic duymadım tabi indirim veya anlasmayala bu fiyat olmus olabilir hatta 50.000 £ düsebilir
    ancak yaklasık olarak birbirine yakınsada su anda güncel fiyat ortalması 85.000 ila 100.000 tl arasındadır
    kurs dönemleride minumum 14 ay olup 16-18 ayda veren kurumlar vardır
    maas konusunda ise baslangıc maası 3.500-5000 tl den kesinlikle fazladır keza kabin hosteslernin aldıgı maası 3.040 TL dir
    özel kurstan cıkıpta 5 yıl icinde 15.000-20.000 £ kesinlikle yeni baslayan biri icin neredeyse imkansız bir maastır
    ucus basına tazminatta vardır maasındısında yada baska bir degisle X ayda 20 saat ucuyor Y 50 saat maası aynı olabilir mi
    farklı bir örnek birisi ist-yurt dısı calısıyor birisi ist-izmir calıyor maaslar aynı olabilirmi sence kesinlikle HAYIR!

peki 55.000 £ verince kesin pilot oluyormusunuz yoksa bu paranın boşa gitme ihtimali var mı?

• atpl sınavını gecmen lazım arkadasım egıtımden sonra sonra type ratıng olayları var felan fıstık musaıt oldugum zaman guzel bır bıcımde yazarım eksık bılgı çok.
  • quote:

quote:

@hardcrss

Bildiklerin kısmen doğru,fakat tam olarak değil.Şöyleki;
    "52.000€" karşılığında özel pilot kursları var 16 aylık bir eğitim sonunda uçuşa hazır hale geliyorsunuz.Türkiye'de çok fazla pilot sıkıntısı var şuan Türkiye'de çalışan 60 dan fazla yabancı pilot var,bu yüzden hem Türk pilotlar değerli.Bu 16 aylık eğitim sonunda direk 3.500-5.000 tl arası maaşla ilk işinize başlayabiliyorsunuz.5 yıllık süre içerisinde buraya dikkat maaşınız "15.000-20.000€"ya kadar çıkabiliyor,hatta geçebiliyor.

Maaş örnekleri uçuş başına değildir,aylıkdır.Uçuş başına maaş alan pilotların değerlendirmesi ayda kaç kere uçuş yaptığına göre değişir.

İyi forumlar.

edit:@prenskaan kopyala yapıştır yapmışsın,yinede sağol bilgilendirme amaçlı olmuş ama pek fazla kişinin okuyacagını sanmam.

kopyala yapıstırda bir sorun mu var ki;

ayrıca kurs ücretleri degiskendir 55.000 £ duydum ama 52.000 £ hic duymadım tabi indirim veya anlasmayala bu fiyat olmus olabilir hatta 50.000 £ düsebilir
    ancak yaklasık olarak birbirine yakınsada su anda güncel fiyat ortalması 85.000 ila 100.000 tl arasındadır
    kurs dönemleride minumum 14 ay olup 16-18 ayda veren kurumlar vardır
    maas konusunda ise baslangıc maası 3.500-5000 tl den kesinlikle fazladır keza kabin hosteslernin aldıgı maası 3.040 TL dir
    özel kurstan cıkıpta 5 yıl icinde 15.000-20.000 £ kesinlikle yeni baslayan biri icin neredeyse imkansız bir maastır
    ucus basına tazminatta vardır maasındısında yada baska bir degisle X ayda 20 saat ucuyor Y 50 saat maası aynı olabilir mi
    farklı bir örnek birisi ist-yurt dısı calısıyor birisi ist-izmir calıyor maaslar aynı olabilirmi sence kesinlikle HAYIR!

dolmuş hattı mı bu abicim birisi ist-yurtdışı birisi ist-izmir çalışsın.

kulaktan dolma bilgilerini emin olmadan verme insanlara. kopyala yapıştıra devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

hamburgtakı dlr testını gecene kadar 16 aylık egıtımden sonra ATPL(ticarı pılot lısansı) bunu almak var herkes bunu atlamış

thy de eğitime hak kazanmak için ilk önce dlr testine giriliyor
  • Pilot olmak için 3 seçenek vardır.Bunlardan 1.si Hava Harp Okulu,2.si Özel Uçuş okulları sonuncusu ve en garantilisi ise THY veya Pegasus'un pilot yetiştirmek üzere yaptığı alımlardır.
    THY'nin yaptığı sınavlar sırasıyla şu şekildedir.
    Dil testi
    VTS(dlrye benzer bir sınav)
    DLR
    Sağlık Raporu
    Uçuş testi
    Mülakat

Maaşlara gelince bazı arkadaşlar çok uç noktalara gitmiş,15bin euro falan,çömez pilota bu maaşı vermezler.THY'de 2.pilot maaşı 7bin tl'dir.Tabi type eğitimini saymazsak.Type eğitimini şöyle açıklayayım;
    Örneğin airbus a380 nin 2. pilotusunuz ama pilot olmanıza rağmen yeni başlayan biri oradaki tuşların,aletlerin,görüntü cihazlarının ne olduğunu bilmez.Çünkü her uçak diğer uçağa benzemez.Bu yüzden uçuş okulu mezunları Havayolu sivketine bi 30bin euro bayılarak veya maaştan kesinti yaparak parayı alır.(Her havayolu farklılık gösterir.)
    Uçuş okullarından mezun olanlar uçuş sürelerini doldurmadıkça kolay kolay THY'ye falan giremezler.Okulların verdiği uçuş dersi 200 saattir.(Bildiğim kadarıyla THY istediği süre 300 saat)
    Bunların yanında üst seviye ingilizce olması şarttır.4 yıllık lisans diploması şarttır.
    Her neyse sormak istediğiniz bir şey olursa buyrun sorun.

SAYGILAR...

• quote:

Orijinalden alıntı: [T-Rex]
    Pilot olmak için 3 seçenek vardır.Bunlardan 1.si Hava Harp Okulu,2.si Özel Uçuş okulları sonuncusu ve en garantilisi ise THY veya Pegasus'un pilot yetiştirmek üzere yaptığı alımlardır.
    Dil testi
    DLR
    Sağlık Raporu
    Uçuş testi
    Mülakat

Maaşlara gelince bazı arkadaşlar çok uç noktalara gitmiş,15bin euro falan,çömez pilota bu maaşı vermezler.THY'de 2.pilot maaşı 7bin tl'dir.Tabi type eğitimini saymazsak.Type eğitimini şöyle açıklayayım;
    Örneğin airbus a380 nin 2. pilotusunuz ama pilot olmanıza rağmen yeni başlayan biri oradaki tuşların,aletlerin,görüntü cihazlarının ne olduğunu bilmez.Çünkü her uçak diğer uçağa benzemez.Bu yüzden uçuş okulu mezunları Havayolu sivketine bi 30bin euro bayılarak veya maaştan kesinti yaparak parayı alır.(Her havayolu farklılık gösterir.)
    Uçuş okullarından mezun olanlar uçuş sürelerini doldurmadıkça kolay kolay THY'ye falan giremezler.Okulların verdiği uçuş dersi 200 saattir.(Bildiğim kadarıyla THY istediği süre 300 saat)
    Bunların yanında üst seviye ingilizce olması şarttır.4 yıllık lisans diploması şarttır.

SAYGILAR...

diyosun ki mesafe dolagisiyla ucus saati önemli degil gülerim ben buna

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [T-Rex]
    Pilot olmak için 3 seçenek vardır.Bunlardan 1.si Hava Harp Okulu,2.si Özel Uçuş okulları sonuncusu ve en garantilisi ise THY veya Pegasus'un pilot yetiştirmek üzere yaptığı alımlardır.
    Dil testi
    DLR
    Sağlık Raporu
    Uçuş testi
    Mülakat

SAYGILAR...

diyosun ki mesafe dolagisiyla ucus saati önemli degil gülerim ben buna

200 saat ile THY ye veya Pegasusa vs. girebileceğini mi sanıyorsun.Ne yazdığımı iyice oku ben bu şivketleri kastediyorum.Zirai ilaçlama hususi pilot falan bunları saymıyorum.

• 4 yıllık lisans diploması "kaptanlık" için şart.
  • 5000 TL ama o para için 2-3 yıl kasman gerekiyor.
    hiçte kolay değil. kafayı yersin. dil ing. perfect olmak zorunda.
    tip ve geçmişinde önemli.... birde bayılacağın para tabii...

gençtrcell şifresi olan varmı ? yarın için lazım :) rica ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibraxi

5000 TL ama o para için 2-3 yıl kasman gerekiyor.

tip derken? brad pitt olmayan pilot olamazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

50.000€ karşılığında pilot olabilirsiniz. Bu ücret karşılığında altı aylık eğitimden geçiyorsunuz. Başarılı olursanız THY ayda 5000 liradan fazla maaşla sizi bünyesine alıyor. İki yılda ödediğiniz ücreti amorti edersiniz. Param olsa katılırdım.

Fakat sınavı geçemezseniz paranız ne oluyor bilmiyorum.

farzedelim ki yabacı uyrukluysanız diye başlamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madrox.theSage

quote:

tersten bakmışsın hocam
  • dişçilik düşünüyordum bi düşüneyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: azawarai

quote:

Orijinalden alıntı: Madrox.theSage

quote:

tersten bakmışsın hocam

O zaman pilot olmayan Brad Pitt olamaz

• düsünen varsa birlikte karar verlim indirimden yararlanırız
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.