Arkadaşlar ilk öncelikle iyi akşamlar.Ben lise son öğrencisiyim.Normal olarak ilk hedefim kaptanlık (deniz ulaştırma işletme mühendisliği).Son günlerde ailem kafama pilotluğu soktular 2.tercih olarak.Yardımcı olabileceğinizi düşünerek yazıyorum.Size sorularım olucak ; 1.THK nın %100 bursundan düşük bir burs varmı ? ( %75 , %25 gibi) 2.THY nın özel bir okulu var sanırım.Bu okula girmek için ne yapmalıyım puanı felan varmı? 3.Pilotaj bölümünden mezun olan iş bulabiliyormu 4.Bursuz okursam 4 yıllık ücreti maaşdan kesebiliyorlarmı 5.Siz ne önerirsiniz pilot olmak için izleyiceğim yol haritasını söylermisiniz
çok teşekkürler...
1- yüzde 100 var bir de burssuz 2-THY akademi var diye biliyorum, ona girmenizin de mühendislik bölümlerinden mezun olmak gerekiyor ve zorlu mülakatlardan geçiyorsunuz 3- pilotaj bölümünden mezun olduktan sonra saglık sorunu olmadıgı sürece iş bulursun, yanlış hatırlamıyorsam 2020 yılına kadar 2000 küsür pilot ihtiyacı var, THY sürekli uçak alımı yapıyor ve her uçağa 2 pilot düşüyor, kaldı ki yabancı pilotların da sayısında azalma yapacaklar ve oradan da kontenjan açılacak 4-burssuz okuyunca ödeyecek bir meblağ olmuyo, yani ödeme yapmayacaksınız, sadece bitirdikten sonra type eğitimi var hangi uçak modelini kullanacağınıza göre, o da 30 bin Euro olması lazım 5-izleyeceğin yol Anadolu pilotaja girebilirsin puanları yüksektir 480-500 sanırım, yalnız 16 kişi alıyorlar az yani baya, ya da thk ve özyeginde burssuz o da olmassa 200 bin liraya ücretli okuyup bunu 7 ayda çıkaracaksın geri, bana kalırsa öncelik 1-Class saglık raporunda, bunu alın önce saglıkta sıkıntı yoksa ona göre yolunuzu çizin, :)