Şimdi Ara

Pilot olmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise 2 öğrencisiyim Pilot olmak istiyorum, sorularım şunlar:

1- Eskişehir Anadolu üniversitesindeki pilotaj bölümüne nasıl girerim?
    2- Buradan mezun olduktan sonra thy,pegasus vsvs gibi kurumlarda pilotluk yapabilirmiyim yada yapmam için mezun olduktan sonra neler yapmam lazım
    3- Pilotluk zengin mesleği diyorlar okurken çok para mı veriyolar yoksa çok mu para kazaniyolar
    4- Bir sürü kurs cpl filan diyor bunlaqri üniversite okuduktan sonra mı almam gerekiyo

sorularımı tartışmasız bir şekilde cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben bu sene anadolu pilotaji kazandim gerci saglik kontrolune girmedim daha ama problem olmaz tahminimce simdi
    1. Bizim uniye normal lys de ilk 8k ya girmen lazim girmek icin
    2. O tarz kurumlarda pilotluk yapmak icin okuyosun zaten girecegin sirket sana tip egitimi veriyor 3 4 ay falan suruyomus duyduguma gore bu tip egitiminin ucretini cogu sjrket maasindan kesiyor
    3. Bizim okulda ve thk da okurken para vermiyosun sadece tip
    egitimi muhabbeti var o da yukarda dedigim gibi ve maaslari da oldukca yuksek
    4. Uniden mezun oldugunda ticari pilot lisansin oluyor elinde s yani sirketlere girebilursin sadece tip egtimi oluyor baska sorun varsa cevaplyabilirik baya pilotla falan konuşmusluguM
    Var

Pilot olmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum

• Öncelikle tebrik ederim sonrda cvaplariniz icin tesekkur ederim . Diğer forumlarda abartmışlar o zaman :-) ."Pilot olmak için 100.000$ gozden cikarmak gerekiyo " diyen biri bos bosuna ordakileri yaniltmis neyse artik buraya bakanlar yanilmazlar:-) yine tesekkur ederim basarilarinin devamini dilerim :-)

• Sagolun daha sorunuz olursa pm atarsiniz

• senin gibi birini ariyorum, nerelerdesin kardesim.

Sıralaman kaçtı?

Bu arada, okul baslayinca bir konu acıp orada verilen egitim hakkinda soru-cevap ya da genel bilgileri paylasabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ghonzoo

senin gibi birini ariyorum, nerelerdesin kardesim.

Sıralaman kaçtı?

Bu arada, okul baslayinca bir konu acıp orada verilen egitim hakkinda soru-cevap ya da genel bilgileri paylasabilir misin?

Hocam siralama 7.3 k okul baslasin gerci ilk sene hazirlik ama 2 eylul kampusundeyim zaten pilotajda ayni kampuste ust siniflardan ogrendiklerimi paylasirim elbette baska soru falan olursa da pmden ulasabulirsin

• Teşekkürler, beklemedeyim o zaman.

Hocam hangi liseden mezunsunuz? Benim hedeflediğim sıralamaya sahipsiniz merak ettim ettim.
  • quote:

Teşekkürler, beklemedeyim o zaman.

Hocam hangi liseden mezunsunuz? Benim hedeflediğim sıralamaya sahipsiniz merak ettim ettim.

Hocam bursada oturuyom ulubatli hasan and lisesi.

• Hocam mutlaka araştırmışsındır diye soruyorum;

eğer puanınız THK Tam burslu Pilotaj!a yetseydi, tercihiniz neresi olurdu? Neden? (dez)avantajlar hakkında bir bilginiz var mı?

(pm'den lise hakkında soru sordum, burası havacılık olsun konu dağılmasın.)
  • quote:

Hocam mutlaka araştırmışsındır diye soruyorum;

eğer puanınız THK Tam burslu Pilotaj!a yetseydi, tercihiniz neresi olurdu? Neden? (dez)avantajlar hakkında bir bilginiz var mı?

(pm'den lise hakkında soru sordum, burası havacılık olsun konu dağılmasın.)

Hocam aslinda puan yetiyomus (puanlar aciklandi ya ordan biliyom) simdi maddi durumumuz cok iyi degil sonuc olarak ozel bir okul thk ve kampus de her sey pahali orn. Anadolu uniDe yemekhane 1.5 lira thk da 5 lira ya bunlar cok bise degilde sonucta her sey pahali yani okulda bir de sinifta kalirsan ki hazirkikta bir sene bolumde de 1 send kalma hakkin var ama yine de burs gitmesi muhabbeti var

• Anladım, teşekkürler.

Hocam güncel olarak puan ve sıralamaları(bu senenin) nereden bulabilirim. Birkaç siteye baktım ama geçen seneki olabilir diye emin olamadım. Link verir misiniz ya da site ismi yeterli olur.
  • http://www.osym.gov.tr/belge/1-21913/2014-osys-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgi-.html
    Tablo-4 e tikla

• Hocam sizin puanınız kaçtı? 473 puan yaklaşık kaç bine denk geliyor. THK 'nın 477ymiş; orası tabanı kaç bine geliyor yaklaşık.
  • Benim siralama 7.2 k puan 479du sen hesapla

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutuncer

Benim siralama 7.2 k puan 479du sen hesapla

Thk uni, Yurt dısı imkani sagliyormus universite sonrasi. Miami de egitim veriyormus. Parasini ise baslayinca kesiyorlarmis. Cok cazip aslında.

Anadolu da mezuniyet ve sonrası icin para cıkacak mi cebimizden, Tip egitimi hariç. Bilgin var mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.