Şimdi Ara

Pilotaj Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son dönemlerde aklımı kurcalayan çok fazla soru var. Okul süreci nasıl? Zor mu ? Bitirdikten sonra çalışma şartları nasıl? Vs vs Sorularımı cevaplayabilecek birisi varsa memnun olurum.

• Up
  • Özyeğin üniversitesinin 18-29 temmuz arası okul tanıtımı var oraya git pilotaj eğitimini sor adamlarda pilotajlık var
  • İstanbul da değilim :(
  • Pilotaj okumuyorum ama bulunduğum lokasyonda pilot tanıdığım var biraz ondan bildiğim kadarıyla yanıtlayayım.

Çalışma şartları yorucu yani iyi para kazanıyorsun ama bir gün sabah 5te diğer gün gece 11de uçuşa gidiyorsun düzenli hayatın düzenli uykun yok çok yorucu bir yaşam oluyor

Meslek çok zor değil aslında otopilotla uçuyorsun zaten zorluk şurada var ünide pilotaj okudun diyelim mesleğini yaparken senede 1 kez sağlık testine giriyorsun orada sorun çıkarsa devam edemezsen elinde başka meslek yok işin zorluğu burada bence yoksa uçakları uçurmak 20-30 sene önce zordu.

Kişisel fikrimi yazmam gerekirse bunu ciddiye alır almazsın orası sana kalmış hocam fikirlerine bir şey diyemem bence mühendislik okuyup sonra pilotaj eğitimi alman daha sağlıklı ve mantıklı. Sağlıktan sorun yaşarsan pilotluğun yanarsa gider mühendisliğini yapar aç kalmazsın. Ve bundan da önemlisi yukarıda bahsettim uçaklar otopilotla uçuruluyor şu an %95 otonom durumdalar. İniş bile otopilotla yapılabiliyor sadece kalkış pilota ait o konuda da askeriyedeki pilotsuz uçaklar(ihalar) oto kalkış yapabiliyor onun altyapısı hazır. 10-15 sene sonra kokpitte insana gerek kalmayacağını uçak üretici şirketler de bahsediyor. İnternette gelecekte kaybolacak meslekler diye arattığında pilotluğu hemen hemen her haberde görebilirsin. Dünya yapay zekaya koşarken uçaklar %100 otonom olmaya çok yaklaşmışken ünide pilotluk okumanı hiç önermiyorum illa pilot olucam diyorsan mühendislikten sonra eğitimini alır 5-10 sene bu işi yaptıktan sonra yapay zekaya yenik düşünce mühendisliğine geri döner açıkta kalmazsın sana tavsiyem bu tabi uyup uymamak sana kalmış hocam

• 50günde5k kullanıcısına yanıt
    10-15 sene çok yakın en az 25 sene diyorum pilotsuz yolcu uçaklarının faaliyete girmesi
  • Kazanokovana K kullanıcısına yanıt
    lafı ağzımdan aldın hocam
  • Çıtır Para kullanıcısına yanıt
    Hocam ben her konuda mesaj yazıyorum sadece pilotaj değil açıp bakabilirsin. Pilotaj konusunda da yazmamın sebebi insan elemek değil yukarıda da bahsettim yakınımda bu işin içinde olan biri olduğu için bilgimin olması fikirlerimi paylaşıyorum ister rakip elemek olarak düşün bu beni ilgilendirmez. Bu arada insan elediğim falan yok ben bilgisayar mühendisliği yazacağım çünkü. İstediğinizi yapın bu beni ilgilendirmiyor ister yazın okuyun ister bu bahsettiğim konulardan dolayı vazgeçin o sizin bileceğiniz iş. Ama rakip eliyor heee hööğğğ demeden önce aç internetten bu çocuk neden böyle diyor neler anlatıyor diye araştır gelecekte kaybolacak meslekler nelermiş uçak üretici firmaların otonom uçak çalışmaları var mıymış yok muymuş ileride nasıl olacakmış önce bir araştırın çocuk gibi rakip eliyor demeden önce olur mu
  • https://www.donanimhaber.com/ilk-kez-bir-ucak-pilot-mudahalesi-olmadan-kendi-basina-indi--112350

Dhde geçen gün çıkan haber. İls olmadan autoland yapmışlar. 25 sene çok iyimser hocam o kadar sürmez. İls olmadan otomatik iniş büyük bir olay son teknoloji piste ihtiyaç duymadan afrikanın yıkık dökük pistine bile pilota gerek duymadan inebileceksin bu çok büyük bir gelişme
  • hocam pilotaj bölümü uçuş okullarında 2 yıl süren eğitimi 4 yıla yayılmasıyla oluşmuş.

okul süreci hakkında internette çok bilgi var oraya bakabilirsiniz ya da orada okuyanlara sorabilirsiniz.

Pilot olmak zorluğuyla meşhurdur ama isteyen ve inanarak çalışan her insan başarabilir.

Pilotajı bitirdikten sonra PPL(private pilot license) ve ATPL(Airline Transport Pilot Licence) lisanslarını alıyorsunuz.

iş için havayollarına, özel jet pilotluğuna vs. birçok yere başvurabilirsiniz ülke içinde. yurt dışında pilot olmak isterseniz tekrardan lisans sınavlarına giriyorsunuz diye biliyorum bu konuda sizin araştırmanız gerekecek.

Havayollarında işe başlarsanız onların uygun gördüğü bir uçak tipinde eğitim görüp, uçuşlara başlıyorsunuz. yanlış hatırlamıyorsam boeing 737,airbus 320 gibi orta menzilli uçakların pilotları ayda 20 küsür gün mesai yaparken, boeing 777,airbus 330 gibi uzun menzilli uçakların pilotları 10 gün gibi mesai yapıyor ( bunun nedeni yaklaşık 13 saatlik bir uçuşta aldıkları radyasyonun orta menzilli pilotlardan daha fazla olmasıdır.)

pilot olduğunuzda zorlu ve dinamik bir hayat sizi bekliyor olacaktır. her 6 ayda bir simülatörde uçup bilgilerinizi taze tuttunuğuzu kanıtlayıp her yıl da sağlık kontrolunden geçmeniz gerekiyor. kısacası bu meslek para için kesinlikle yapılmayacak mesleklerden, uçmayı çok istiyorsanız ve bunlara katlanıp mutlu bir hayat sürerim derseniz yapabileceğiniz en güzel mesleklerden birisi.

gelelim akademik kısma, ülkemizde pilotaj bölümü birçok yerde mevcut. Devlet üniversitesi olarak bir tek eskişehir teknik üniversitesi(eski ismiyle anadolu üniversitesi)var. pilot eğitimini devlet karşıladığı için 15 kişilik kontenjan açılıyor, girmeniz içinse yaklaşık 6k sıralama yapmanız gerekiyor. özel üniversitelere örnek verecek olursam özyeğin,atılım,okan,girne üniversitesi var şu an bildiğim kadarıyla. burslu girmek isterseniz yks de derece yapmak zorundasınız. burssuz girerim derseniz okulun ve uçuş eğitiminin ücretleri kendi sitelerine mevcut.

benim bildiklerim yaklaşık olarak bu kadar. daha fazlasını internetten araştırıp kesin bir bilgi edinebilirsiniz. yolunuz açık olsun

• Açıkçası ben pilotaj tutsa giderim çünkü amacım sertifikayı elde edip askeri bünyesinde çalışmak yani sivil pilotluk düşünmüyorum fakat ticari pilotluk istiyorsan müh+thy uçuş akademisi yapman daha mantıklı çünkü oradaki eğitmen pilota sorduğumda o da üsttekilerin dediği gibi demişti yani ilk üni okumanın daha mantıklı olduğunu ayrıca sadece mühten sonra gitmek zorunda değilsin aklında bulunsun tıp okuyup da pilot olabilirsin thy 30 yaşına kadar alıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mamga

Açıkçası ben pilotaj tutsa giderim çünkü amacım sertifikayı elde edip askeri bünyesinde çalışmak yani sivil pilotluk düşünmüyorum fakat ticari pilotluk istiyorsan müh+thy uçuş akademisi yapman daha mantıklı çünkü oradaki eğitmen pilota sorduğumda o da üsttekilerin dediği gibi demişti yani ilk üni okumanın daha mantıklı olduğunu ayrıca sadece mühten sonra gitmek zorunda değilsin aklında bulunsun tıp okuyup da pilot olabilirsin thy 30 yaşına kadar alıyo
    hocam askeriyede pilot olabilmeniz için harp okullarına girmeniz gerekiyor. dışarıdan pilot alımı yok diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harbiyeliali26

hocam askeriyede pilot olabilmeniz için harp okullarına girmeniz gerekiyor. dışarıdan pilot alımı yok diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam biliyorum harp okullarından birinde okumak lazım ama şu sıralar açıktan, alınıyor ya da dış kaynak ssbay alımlarında kara kuvvetleri için konuşursak pilotsanız kara havacı oluyorsunuz
  • Hocam bana kalırsa direk ana meslek olarak seçmeyin. Kimin ne olacağı hiç belli olmaz. Havacılık özellikle sağlık konusunda pek esnek değil. Katı kuralları var. İsterseniz mühendisliğe ilginiz varsa okuyun. Daha sonra durumunuz varsa özel olarak eğitimini alıp yapabilirsiniz. Zaten çoğunlukla eğitime mühendisler seçiliyor diye biliyorum. Acelesi yok sonuçta.

Edit: Söylememe hiç gerek yokmuş zaten herkes yukarı da bahsetmiş. Bir de Harp Okulu denmiş. Onların mülakatı daha zor 15 barfiks , 400 metreyi 1 dakikanın altında koşma , 48 mekik vs... Kaldı ki geçici bir şeyde değil sürekli form da olman lazım. Çünkü ani manevralarda oluşacak G kuvvetine karşı koymak amacıyla beslenme ve idman programına dikkat etmen gerekir. Askeriye ortamı da çokta kolay bir ortam değil onu da göz önüne al. Diyeceklerim bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HBeg -- 13 Temmuz 2019; 17:54:49 >
  • 50günde5k kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumlarınız için
  • harbiyeliali26 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam
  • HBeg kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Geçen sene hava harp okulunu kazanıp uçucu olur raporu dahi almıştım lakin hedefim tıp olduğundan ve de askeriyede pilotluk istemediğimden gitmedim. Ancak şuanda okuduğum kadarıyla forumdaki herkes 4 yıllık pilotaj okunmasının mantıklı olmadığını düşünüyor, aklıma yattı teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.