Şimdi Ara

Pilotluk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilgiler için eyvallah bir sorum daha var hiç bir pilotla görüştünmü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magedinn

Bilgiler için eyvallah bir sorum daha var hiç bir pilotla görüştünmü

Evet çoğu kez
  • hocam peki bu thk üniversitesinin yıllık ücreti 27500 tl+kdv deniliyor,kaç sene eğitim görülüyor?bir de pilotluk için önceden sağlık kontrolünü kendimizin gidip yaptırabildiği bir yer var mı?en azından uygun olup olmadığını bilmek için.
  • pilotluk cok güsel bi meslek ama öğrenimi cok zor kolay kolay bitiremezsin cok calışman lazım . ankarada ilk defa bu sene acıldı pilotluk fakultesi ama özel oldukcada pahlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucan panda

hocam peki bu thk üniversitesinin yıllık ücreti 27500 tl+kdv deniliyor,kaç sene eğitim görülüyor?bir de pilotluk için önceden sağlık kontrolünü kendimizin gidip yaptırabildiği bir yer var mı?en azından uygun olup olmadığını bilmek için.

Öğrenim süresi 4 yıl.SHGM nin internet sitesine girip yetkili hastanelere bakabilirsin.Bu hastanelerden birine gidip sağlık raporu alabilirsin fiyatlar 200 ile 1000 tl arasında değişir.Ama tavsiye etmem .Çünkü thk çok üst sıralarda kapatacak eğer harika bir sıralamanız yoksa veya özeli düşünmüyorsanız (o bile yüksekten kapatır çünkü çok ucuz ve iş garantili) boşuna paranızı harcamayın,zahmet etmeyin derim.

11 ağustosta Anadolu üniversitesi pilotaj seçmeleri başlıyor şimdiden araştırmaya başlayın derim.Çünkü okuması bedava ayrıca tercihinizi etkilemiyor çünkü özel yetenekle allıyor.Ygs puanlarından herhangi birinden 225 i geçmek yeterli.Bölüm farketmiyor.

• Bu bölüme burslu giderken bir kere daha düşünün.Çünkü mzun olduktan sonra type rating almak zorunda kalacaksınız.yani kullanacağınız uçaklar için ayrı ayrı eğitimler kii bu eğitimler de 50 bin lira civarı ücretlere veriliyor.Maaşı ise o kaar 25 bin falan olan çok fazla pilot yok.Yakın bir tanıdığımdan öğrendm bunları.

Sıralamasının ise ilk 10 binden düşük oacağını düşünüyorum(burslu).Çükü iş garants o sıralar için birşey ifade etiyor pek.tıpa gidenin de var odtü-itüye gidenin de var(ot değlse)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalinkaen

Bu bölüme burslu giderken bir kere daha düşünün.Çünkü mzun olduktan sonra type rating almak zorunda kalacaksınız.yani kullanacağınız uçaklar için ayrı ayrı eğitimler kii bu eğitimler de 50 bin lira civarı ücretlere veriliyor.Maaşı ise o kaar 25 bin falan olan çok fazla pilot yok.Yakın bir tanıdığımdan öğrendm bunları.

Sıralamasının ise ilk 10 binden düşük oacağını düşünüyorum(burslu).Çükü iş garants o sıralar için birşey ifade etiyor pek.tıpa gidenin de var odtü-itüye gidenin de var(ot değlse)

Yanılıyorsun Anadolu Üniversitesi ve Thk üniversiteleri Type rating eğitimlerini veriyorlar ,mezun kişi yardımcı pilot olarak göreve başlamaya hazırdır.Ayrıca uçuş saatleride dünya ortalamasın üzerindedir.

Sıralamanın ilk 1 den düşük olacağını düşünüyorum.

• Type rating eğitimi vermiyorlar iye biliyordum ben yanış biliyor da olabilirim gerçi ama eğitim programlarında type rating eğitimi göremdim ben.sadece grekli olan en az 207 saatlik uçuş süresini 260 saat ile geçiyorlar.

type rating msela boeing 777 içi verilen eğitim değil mi?Bunu nasıl verebiliyor üniversitlere.Yoksa aldıkları lisans sonrası type rating almaya gerek kalmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalinkaen

Type rating eğitimi vermiyorlar iye biliyordum ben yanış biliyor da olabilirim gerçi ama eğitim programlarında type rating eğitimi göremdim ben.sadece grekli olan en az 207 saatlik uçuş süresini 260 saat ile geçiyorlar.

type rating msela boeing 777 içi verilen eğitim değil mi?Bunu nasıl verebiliyor üniversitlere.Yoksa aldıkları lisans sonrası type rating almaya gerek kalmıyor mu?

Onu bende bilmiyorum yani nasıl verdiklerini aslında altyapıları mevcut çok gelişmiş simülatörlere sahipler her türlü verirler lisans süresince.Ama şundan adım gibi eminimki her iki üniversitede type rating eğitimini veriyor.Aklınızda hiçbir soru olmasın.
  • Pilotluk için hngi üniye başvuruorduk ?, Lys puanı kaç istior. Ayın kaçına kadar başvuru yapabiliriz. Tercihleremi yzıcaz üniyi hngi üni bide bu arklar biri aydınlattırsa adam akıllı sevınırım herşeyi
  • hocam şimdi baktım da anadolu'nun pilotaj bölümüne,Türk vatandaşlığı istiyormuş.Ben şu anda yabancı statüsünde gözüküyorum,o yüzden eğer thk üni'sini seçme şansım varsa(burssuz olarak) sizce yine ygs-lys sıralaması çok yüksek olur mu?
  • quote:

hocam şimdi baktım da anadolu'nun pilotaj bölümüne,Türk vatandaşlığı istiyormuş.Ben şu anda yabancı statüsünde gözüküyorum,o yüzden eğer thk üni'sini seçme şansım varsa(burssuz olarak) sizce yine ygs-lys sıralaması çok yüksek olur mu?

Burssuz bölüme 48 kişi alınıyor.Yıllık 27 bin lira civarı kdv ile birlikte 30 filan olur galiba.4 yıl okuyacaksınız 120 milyar yapar.Bu para piyasadki özel uçuşlarına bakarak çok daha ucuz.Bu yüzden sıralamaların biraz yüksek olacağını düşünüyorum.

Bu bölümü tercih edenler daha çok havacılığın içinden olanlar olacak çünkü pek bilinmeyen bir bölüm,ayrıca üniversitenin ilk senesi bu sene ,bu taraftan bakıncada sıralamaların çokta yüksek olmayabileceğini düşünüyorum bu kez.(burssuz bölüm).

Eğer maddi imkanınız elveriyorsa kaçırmayın yazın bu parayı 2 senede çıkarırsınız(maaşınızın belli bir bölümünü vererek yarısını diyebilirim)

Ayrıca Thk havacılığın ülkemizdeki göz bebeği.Böyle bir üniversitede okumak herkese nasip olmaz.

Eğer maddi durumunuz yeterli değilse burslu bölümü yazın tabi çok iyi bir sıralamanız varsa,12 kişi alınıyor.

Bu güne kadar ülkemizin pilot ihtiyacını karşılayan Anadolu üniversitesi pilotaj bölümünüde göz ardı etmeyin.Benim tavsiyem Thk üni.sini tercih edin ağustosun 11 i gibide eskişehire gidin a.ü. seçmelerine katılın(tercih etmeden gideceksiniz) bu sene olmazsa her sene şansınızı deneyin bir yandan üni okuyun bir yandan yazları seçmelerine katılın derim.Ayrıntılı bilgi için havacılık forumlarını ziyaret edin.Zamanınız çok az şimdiden hatırlatayım.

Ben burdan aşamlarla ve bölümle ilgili bilgi verirsem destan olur ama kısa bir özet geçebilirim.

A.Ü.Pilotaj bölümü özel yetenek sınavına her sene 15 kişi alınır.
    Yaklaşık 700-800 kişi başvurur.İlk gün sabah mat-fiz sınavı olur.(birinci ve ikinci bölümden karışık olarak 25 er soru)
    Bu sınav sonucundan ilk 100 belirlenir diğerleri elenir.Artık 99 tane rakibiniz kaldı demektir.
    Yine ilk günün öğle sonu hafıza testi sınavı yapılır.Asıl eleme burda yapılır.Kalır 45 kişi.55 kişi daha gitti yani.

Sonra sözlü mülakat olur kalır 30 kişi.Bu 30 kişi sağlık raporunu alır ve 1 hafta sonra 2 gün sürecek uçuş sınavları başlar bu sınavdan sonra bir sıralama daha yapılır ve ilk 15 kişi okula başlar.

• Üniversiteye type rating hakkında bir mail attım.Tip eğitimi yokmuş.Tercih yapacaksanız ve bana güvenmiyorsanız siz de arayıp sorun.sormadan yazmayın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalinkaen -- 28 Temmuz 2011; 14:15:12 >
  • hocam sizi bulmuşken bir soru daha soracağım.şimdi herşeyden önce havacılık merakım olduğundan bunu bir şekilde hayatıma ve mesleğime dökmek istiyorum.Peki pilot olamazsak Anadolu Üni.Sivil havacılık sizce nasıl bir bölüm?(klasik işletme mi yoksa daha çok havacılık üzerine mi?iş olanakları nasıl?)
  • yenişehir akar
  • quote:

hocam sizi bulmuşken bir soru daha soracağım.şimdi herşeyden önce havacılık merakım olduğundan bunu bir şekilde hayatıma ve mesleğime dökmek istiyorum.Peki pilot olamazsak Anadolu Üni.Sivil havacılık sizce nasıl bir bölüm?(klasik işletme mi yoksa daha çok havacılık üzerine mi?iş olanakları nasıl?)

Sorunu tam anlamadım ama sanırım Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü nü soruyorsun.Bölüm hakkında bilgim yok ama ben olsam bu bölümü okuyacaksam bu fakültede okurum başka bir yerde okumam.Seninde tutkun var gördüğüm kadarıyla bölümünde başarılı olacağına inanıyorum ama iş imkanları hakkında bilgim yok.

• evet o bölümden kastetmiştim.Muhtemelen bu bölümü seçeceğim.Size de değerli bilgilerinizi bizimle paylaşarak yol gösterdiğiniz için teşekkürler.saygılarla...
  • rica ederim kardeşim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.