Bir arkadaşım yeni bir eve taşındı ve bu evde yüksek ping problemi yaşıyor. TTNet kullanıyor 50mbit (ping ile alakası olmaduğundan değil bilgilendirme amaçlı yazıyorum) ve tabiki 2mbit upload (kendini s****rmeye alışan koyunlar sağ olsun). Eski evinde sunucusu Orta Avrupa'da olan bir oyunda 60-70 ping alırken şuan 80'in altına inemiyor. Bir çok şey denedi benim hayatta uğraşmayacağım şeyler. Tanıdık birini bulup altyapı kablolarında bile düzenlemeler yaptı fakat nafile. Gelen teknisyenler santral pinginiz 1ms diyor sorun yok diyor geçiyor fakat ortada bir sorun olduğu aşikar. 80 ile 100 arasında değişen pingle oyun oynamak pek kolay iş değil. Modem olarak Airties Air5650 kullanıyor. Kendisi satın aldı bu modemi de TTNet'in verdiği modemlerden değil.
Soruma gelirsek bu sorun nelerden kaynaklanabilir? Pingi etkileyen faktörler nelerdir? Modem arayüzündeki ayarlar veya modemin kendisi büyük çapta (15-20 ping) pingi etkileyebilir mi? Yapacak pek bir şeyi kalmadı açıkcası son çare modemi değiştirmek gibi gözüküyor ama boşuna para harcanmış olacak yenisini alırsa ve sorun çözülmezse. Bu konuda uzman kişilerin sorularıma cevaplarını ve görüşlerini bekliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme