Şimdi Ara

'Ping' ve modem/hat değerlerini yazabilirmisiniz sorun kendimiz bulalım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela daha once ben hattimda hic 9mb internet degeri gormedim.. Hiz testi yaptigimda bu degerle karsilasiyorum onceleri yuksek hizda altyapi desteklemediginden surekli anlik kopmalar yasiyordum surekli ariza kaydi birakip servis geliyordu eve elinde bi cihaz modeme giren kabloyi makineye baglio deger normal ee kopuyoo suanda kopma yapmaz neyse gidiyor hoop yarim saat sonra yine ayni.en sonunda santralden beni aradilar beyefendi denermisiniz kontrol edin eger ayni sorun devam ediyorsa teknik rapor tutup internetinizi kapattirmanizi isteyecegim dedi sonrasinda problem kalmamisti taaa ki 2 hafta oncesine kadar..

Mhnin takildigi diger nokta ise akk yi asmissiniz plak gibi ayni seyi soyluyor.aradigimda bana bir daha akk astigimi soylerseniz agzimi bozacagim soruinumu cozun artik dedikten sonra yine cozulmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ajmel Efkar kullanıcısına yanıt
    benimde eskiden ttnetin verdiği modem arızalıydı tp_link td854 falanmı ne bilmiyorum sürekli kopuyordu telekom merkezine götürdüm çalışmıyor bu dedim adam yokuşa sürdü biraz en sonunda e madem bırak bi gün deneyelim burda dedi dene madem dedim yedek modem aldım ordan yedek modemde sıkıntı çıkmadı doal olarak biliyorum sıkıntıyı aynı mode daha öncede arklı sıkıntı çıkarıyordu ip almıyordu elle başlatıyordum ertesi gün gittim modem nasıl sürekli kopuyormu diye sordum sürekli internetten canlı yayın tv izledim kopmadı hiç dedi arızaya almak istemedi zorla yollattım arızasını firmware ile çözmüşler sanırım sonra sıkıntı çıkarmadı
    demem o ki ttnetin verdiği modemlerden hayır gelmediği gibi çalışanların çoğunluğu da aynı şekilde işini bilmez mesai saati bitsede gitsek kafasında teknik konuların çoğunu bilmeyen umursamaz tipler
  • Isin garibi ben kopma yuzunden evdeki butun kablolari ayiriciyi modemi vs hepsini degistirdim disardaki kutudan yeni hat cektim vsvs ama ne yazikli cozum uretemedim bulundugum mevki sebebiyle diger saglayicilara da guvenip gecemiyorum sonucta altyapi ayni bindik bi alemete gidiyoruz iste..

snr marjlarını kontrol edin
    SNR çıkışını size ulaşanı SNR kaybını snr marjı düşük kayıp yüksek ise kopmalar olur hızınızı biraz düşürmelerini söylerseniz düzelebilir
  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    Eğer bu şekilde devam ederse hızımı 4 mbite sabitlemeyi düşünüyorum ama kopma değil şuanda ki sıkıntı pingim yüksek..100-200 bandında devamlı wifi kapatıp sadece kablo ile denesem de aynı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ajmel Efkar

Eğer bu şekilde devam ederse hızımı 4 mbite sabitlemeyi düşünüyorum ama kopma değil şuanda ki sıkıntı pingim yüksek..100-200 bandında devamlı wifi kapatıp sadece kablo ile denesem de aynı..

CMD'a
    tracert 146.66.155.138

yazıp sonuçları atarmısın ve modem hat değerlerini

bu arada benim
    vodafone ile denediğim son ping testleri

Viyana
     'Ping' ve modem/hat değerlerini yazabilirmisiniz sorun kendimiz bulalım

Frankfurt

İstanbul

• quote:

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

quote:

Orijinalden alıntı: Ajmel Efkar

CMD'a
    tracert 146.66.155.138

yazıp sonuçları atarmısın ve modem hat değerlerini

bu arada benim
    vodafone ile denediğim son ping testleri

Viyana

Frankfurt

İstanbul

Aksama paylasayim degerleri suan is yerindeyim

• 100 ms icin dert yaniyorsunuz.

Arkadaslar 6 gundur 17.000 ve ustunu goruyorum

Tt Turkiye genelinde sebeke calismasi var dedi.Her yere beyaz genis bant kutulardan koyuyorlar.İst/gop tayim

Benim size tavsiyem Tt genel mudurlugu Ariza bolumune ugrayin. Gercekten faydasini goreceksiniz.Sorun nedir acik ve net sekilde monitorlerinde goruyorlar.

Sizlere aciklayici bilgiyi vereceklerdir.Mutlaka ugrayin 10 dakika ayirin.

Telefonda mh lerindeki davarlara saatlerce ayni seyleri soylemekten daha iyi bir yontem

10 dakkika once ben ariza bolumune gittim ve su anda onlarin kapisini onunden yaziyorum.

Benim sorunum ms nin 17.000_20.000 lere cikmasi fiber donusum calismasinda oldugunu ekranina bakar soyledi.45 gun daha devam ettikten sonra sorunsuz olarak kullanabilecegimi ogrendim.

Tavsiye ederim gidip gorusmenizi.

• Burası nerede? İzmir'den kalkıp İstanbul'a mı gelelim? Benim ping 700-900ms arasıydı. İzmir'deki Network Yönetim Sistemleri Müdürlüğüne dahi ulaşmaya çalıştım ama düzelen bir şey olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 4 Ağustos 2016; 14:41:45 >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    bulundugun yerdeki ariza birim odasina git.Gercekten net bilgi veriyorlar
    Sistemleri Turkiye genelini kapsiyor.Mahalleler bile cikiyor

• Burada öyle bir yer yok. Buradakiler sinyal değerinden başka bir şeyden anlamıyorlar. :) Adama traceroute / ping diyorum bön bön suratıma bakıyor. Sen şanslıymışsın. :)
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Abi vardir mutlaka.Ariza ekip arabalarini bagli oldugu bolum.Ariza kayitlarina gore arazi ekipleri oradan geliyor.Sen git mutlaka kendi gozlerin ile gor monitorde daha iyi olacak

• genelmüdürlük arıza katına gittim
    2defa network/data (serverlerin olduğu yer) bölümüne gittim networktaki arkadaşlar 10 15 çeşit önceden yapılandırışmış profilleri tek tek test ederek denediler
    saha ekipleri nin yönlendirildiği yerdeki arkadaşla da konuştum
    eve 2 3 defa saha ekibi geldi

100den fazla müşteri hizmetlerini aradım

en sonunda vodafone başvurusu yaptım hat ip aldığı gün ping değerleri ne kadar düşmüş ilk mesajla son mesaj arasını görebiliyorsunuz
    120ms civarı idi şimdi hem telekom hem vodafone ping değerleri 55ms yeterli değil ama ...
  •  'Ping' ve modem/hat değerlerini yazabilirmisiniz sorun kendimiz bulalım
  •  'Ping' ve modem/hat değerlerini yazabilirmisiniz sorun kendimiz bulalım

Düzeldi gibi.Dün gece 45 ms gördüm şaşırdım Csgo'da.
  • murderx06 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu darbe nedeniyle kota olayları falan ellemediler şimdi 3mbps indirmişler cs go da tr serverinde 90-110 ping alıyorum sizin ki iyimiş
  • 12 mb hız değerini 4 mbite çektirdiğimde pingten eser kalmadı..
    Hat fastpath olmuştur, hızın pingle alakası yok.
  • murderx06 kullanıcısına yanıt
    o ne demek oluyor acaba
    hata ayıklama denetiminin minimuma indirilmesi gibi birşey önceki dosyanın hatasız gönderilip gönderilmediğini kontrol etmez ping için iyi birşey fakat zayıf hatlarda kopmaya sebep olur
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.