Kullandığım "Pioneer A-443" model amfi ile bi kaç problemim var. Bunlar;
A-) Yukarıda ki resimde de belirttiğim gibi Tablo1 deki "Direct" yazan butona basılıyken ses alabiliyorum ama Amfi üzerindeki "Bass" "Trebble" "Balance" gibi ayarları kullanamıyorum sesi direk verdiği için sanırım. Tablo2 deki tuşların açık olması gerekiyo. Tablo2 deki ("Subsonic", "Loudness") tuşlarını açınca doğal olarak "Direct" tuşu kendiliğinden devre dışı kalıyo ama bu sefer de hiç ses alamıyorum. Tablo2 deki tuşları kullanabilmek için ne yapmam gerekir. ?
B-) Diğer problem ise daha vahim. :) Bilgisayar da müzik açtığım zaman mesela kısık sesle dinlerken 2 kolonumda da sesde çatlama, cızırtı, ses kesilmesi gibi problemler oluyo ama Amfi'den VOLUME biraz köklediğim zaman iki kolon da düzeliyo ses berrak oluyo. Sonra müziğin sesini gene kıstığım zaman aradan 3-4 dk geçmeden gene aynı problemler oluyo gene amfi'den VOLUME köklediğim zaman ses düzeliyo. Bunu neden yapıyo olabilir sizce. ? Nasıl düzeltebilirim. ?
Buarada aşağıda ki resimde de nasıl bağlantı yaptığımı gösterdim belki problem varsa sölersiniz. :) Bide benim Amfi den çıkan Line kablosuna (Kırmızı-Beyaz), Pc Line (Yeşil) çıkışı olan bi kabloyla bağlamıştım. Direk o şekilde kabloyu satın almamıştım evde eski kablolardan kendim yapmıştım. Bundan da bi sıkıntı olabilir mi acaba. :/
Kullandığım iki kolon da bundan "Pioneer CS-990"
Sonuç olarak yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. Teşekkürler...
Up. Yardım edebilecek kimse yok mu.
Cihazınızı servise götürmeniz lazım. Bu tip belirtiler çoğunlukla temassızlıktan ve zamanla switch'lerin kararmasından kaynaklı olabiliyor. Mekaniksel parçaların switchlerin ve rölelerin değişmesi veya bakımının yapılması ayrıca lehimlerininde gözden geçirilmesi gerekir.
Bende de akai marka amfi vardı.
Onun da böyle bir sorunu vardı. Balans ayarı sorunluydu ve b kısmı komple devre dışı kalmıştı.
Tamirciye götürdüğümde adam lehimleri ve switchleri yenilediğini söylemişti.
KARDEŞİM KULLANDIĞIN KABLOLARIN KALİTESİ DÜŞÜK OLDUĞUNDAN VE ARKADASIN DEDİĞİ GİBİ PASLANMALARDAN DOLAYI YAPAR