Şimdi Ara

Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
3
Favori
8.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

"Yazdığım gibi A-70 giriş seviyesi çoğu ab class tan daha iyi çalıyor. Bence bu büyük başarı". Hocam mesajınızda bunu yazmışsınızda hangi ab giriş seviyesi Amp.7-8bin Lira

9000 bin liraya master sound 845 satıldı ustat ya a70 8000 lira nedir Cidde'n Pionerr dediğin 1000 bilemedin 2000 lira olsun class d olcak 8000 olcak yuh yanı

Merhaba,

Her sistemin artı eksisi var.

Lambalı amfilerinde kendi handikapları var mallesef. Mukemmel değiller. Kimisi eve sokmaz, kimiside baştacı yapar.
    Yüksek empedanstan dolayı çıkışında kocaman trafo kullanım zorlugu ve üst frekanslardaki faz kaymalarının olumsuzlugu, lamba iç titreşimlerinin olumsuzluğu,
    ömürlerinin sınırlı olması, zaman zaman bias kontrol zorunlulugu, yüksek besleme voltajı istemeleri, yüksek dB hoparlör istemeleri, damping faktörlerinin düşük olması vs vs.

Burda değindiğimiz konu farklı, yeni teknolojiler ve sonuçlarının ne noktaya geldiği.
    Class-D denilen yapı oto bas amfilerinde ve genel seslendirmelerde ses kalitesinin çok önemli olmadığı yerlerde kullanılan amfilerdi.
    Ses kalitesi hifi ye uygun olmadığından Class-D ler hifi cihazlarda görülmezlerdi. Ama teknoloji gelişiyor. Transistorler ve diger komponentlerde hızla gelişiyor. Pioneer ında class-D tecrubesi malum.
    Artık odyofil cihazda bile kullanılabilecek seviyeye getirmişler. Oyleki yeni modelde bile aynı çıkış katını revize etmeden devam etmiş. Demekki ciddi yol alınmış ve güvenilir bulmuşlar.
    Bu serinin alt 3 modeli AB class yapıda ve cok daha ucuzlar.

Master sound 845 dan bahsediyorum dostum cayin degil Yada baska bir lambali degil

Karşılaştırdığıniz cihaz Cidde'n komik oldu

Dediğiniz gibi özellikleri olabilir Pioneer ın ama bu fiyata isi zor bahsettigim sey bu

2000 olsa Bile beş kere düşünmeden almam

Daha önceki a70 ı de bukadar yazıp çizdiler

Aldım eve Pioneer a9 her alanda ondan elli kere iyi çaldı bu bana göre. Tabi siz Yada başkası baska düşünmek Te Ozgur tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eraycelik80 slm,

Ben cihazları karsılastırmadım ki. Siz A-70 gibi dijital bir amfiyi incelerken, lambalı referance amfiyi örnek verdiniz. Liste fiyatları bile çok farklı. Biri 12.000 euro, diğeri 2200 euro :)

Lambalı amfilerin genel teknik sıkıntıları bunlar. A olsun, AB olsun, lambalı olsun hepsinde iyi tasarımlar var. 1000 TL yede AB amfi var 20.000 TL yede var. Ama teknik acıdan ortak sıkıntılarıda var. Marka modele özgü değil. Aynı şekilde Class-D ninde teknik sıkıntıları var. Kısaca hepsinin artısı, eksisi var. Lambalı referance diye son noktayı koymuş diyebilirmisiniz, sanmıyorum. Onunda üstleri var.

"Pioneer a9 her alanda ondan elli kere iyi çaldı" Merak ettim. Detaylarını aktarırmısınız ? Ciddi bir fark çünkü gece ve gündüz gibi anında belli olmalı bu farklar. Aynı ortamda, birebir eşit şartlarda kör testi ile tarafsız olarak cihazlar arasında anında geçişler yaparak test ettiniz mi ? İki cihazda aynı firmanın zaten. Pioneer mühendisleri bu farkları algılamıyor mu ? Firmayı geri götürecek cihazlarmı yapıyorlar dersiniz ? Onkyo ile birleşti ve yine aynı cihazı upgrade ederek sundular.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

eraycelik80 slm,

Ben cihazları karsılastırmadım ki. Siz A-70 gibi dijital bir amfiyi incelerken, lambalı referance amfiyi örnek verdiniz. Liste fiyatları bile çok farklı. Biri 12.000 euro, diğeri 2200 euro :)

Lambalı amfilerin genel teknik sıkıntıları bunlar. A olsun, AB olsun, lambalı olsun hepsinde iyi tasarımlar var. 1000 TL yede AB amfi var 20.000 TL yede var. Ama teknik acıdan ortak sıkıntılarıda var. Marka modele özgü değil. Aynı şekilde Class-D ninde teknik sıkıntıları var. Kısaca hepsinin artısı, eksisi var. Lambalı referance diye son noktayı koymuş diyebilirmisiniz, sanmıyorum. Onunda üstleri var.

"Pioneer a9 her alanda ondan elli kere iyi çaldı" Merak ettim. Detaylarını aktarırmısınız ? Ciddi bir fark çünkü gece ve gündüz gibi anında belli olmalı bu farklar. Aynı ortamda, birebir eşit şartlarda kör testi ile tarafsız olarak cihazlar arasında anında geçişler yaparak test ettiniz mi ? İki cihazda aynı firmanın zaten. Pioneer mühendisleri bu farkları algılamıyor mu ? Firmayı geri götürecek cihazlarmı yapıyorlar dersiniz ? Onkyo ile birleşti ve yine aynı cihazı upgrade ederek sundular.

A70 8000 lira dediniz bende master sound bu modeli gecen ay bir arkadaşıma alma fırsatımız oldu 9000 tl yE aldık ikinci el karşılaştırma burdan geldi ustat

Yanı asagi yukarı aynı paraya

• Pioneer A-70DA Türkiye giriş liste fiyatı 2200 euro (7.000 TL) olarak belirlenmiş. Henüz gelmedi zaten. Geldiğinde daha düşük olacaktır.
    Önceki modeli şu anda sıfır resmi garantili olarak 1346 euro ama 3500 TL ye alabiliyorsunuz. Audiophile sınıfta üretilmiş cihaz içinde bu fiyat gayet normal, hatta iyi bile.

Amacımız burada yeni nesil olan ve iç piyasada pek alternatifi bulunmayan bu cihazı incelemek. Pek fazla tanıyan ve tecrübe edende yok. O yüzden önyargı çok fazla. Detayları ile artı eksilerini paylaşırsak faydası olacaktır. Detaylarına bakınca tel maşa sıradan bir cihaz olmadığı çok açık. Üstünde çalışılmış, kafa yorulmuş ve Air studios tarafındanda tescillenmiş bir cihaz. Yapısı gibi ses kaliteside bu sınıfta cihaz için gayet yeterli düzeyde.
  • Hayırlısı diyelim

• Yeni A70 i merak edip bekleyen bir kaç tanıdık var.
    Devialet lerin başı çektiği 8-10 bin Eurolarda olduğu D sınıfı amfilerde var artık hifi sınıfında.
    O yüzden bence de sadece D sınıfı diyerek hifi sınıfı dışına atılmamalı ama PIO bari aynı isimden değil yeni bir model gibi farklı bir amfi görünümü ile bu bahsettiğiniz standartları sunsaydı da fiyatı bu seviyelere çekseydi pazarlama stratejisi açısından daha iyi olurdu belki. Aynı amfinin güncel versiyonunu 2 katı fiyat biraz fazla kaçmış gerçekten.
    Ama bir yandan da liste fiyatları ile bayi satış fiyatları ordan da ikinci ele düşünce oluşacak fiyatlar epey farklı da olacaktır. Ve eminim 2. el de de bu amfiyi almak isteyecek çok sayıda meraklı olacaktır.
  • Ne güzel bir konu olmuş Forumda uzun zamandır kayda değer fazla başlık bulamazken her ne kadar bazı fikir ayrılıkları olsa da yüz güldüren bir tartışma

fikir beyan etmek gerekirse Ürün gerçekten hoş, Fiyat gerçekten yüksek lakin gerek olumlu gerekse eleştirel yorumlar bakış açısına göre değerlendirmek gerekirse her iki görüşe de haklı buluyorum diyebilirim.
    Beğendim güzel cihaz lakin o rakamlara 2. el alternatifler ön plana çıkıyor kanaatim.
  • Sn keyman2 slm,

Bu fiyatla iç piyasada bu kadar alternatif varken şansı zor tabi. Heleki Class-D ye bu kadar önyargı varken. Ama illaki normal fiyatlara gerileyecektir. Yurtdısı fiyatlarında gerileme başladığını görüyorum.
    Önceki A-70 makul fiyatlarda. Belkide önceki stogu eritmek için politikadır bu. Çünkü aynı cihaz bir kaç eklenti ile fiyat bu kadar farklı olmamalı. Bu şekilde eski model zaten piyango gibi olur. Balanced ihtiyacı yoksa önceki A-70 te herşeyiyle aynı zaten. Ne diye o kadar fark verelim. Acıkçası balanced arayan biride daha üst sınıflara bakacaktır :) Yeni modelde çıkış katındada yenilik bekliyordum ama yapmadılar. Belkide basarılı ve yeterli buldular. Normal kullanıcıya gayet yeterli ama gözü daha yukarlarda olan kesimde var. Sonraki modelde beklentiler daha yükselmiş oldu.
  • ses kalitesi tatmin edici ise class d veya class ab olması neyi değiştirecek ben o kısmı anlayamadım bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

ses kalitesi tatmin edici ise class d veya class ab olması neyi değiştirecek ben o kısmı anlayamadım bir türlü.

Tatmin edicilik goreceli olduğu icin ustat :)

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    usta zaten bu olay tamamen göreceli zaten.benim beğendiğime sen "çöp" dersin (ki eminim ) senin beğendiğine ben "ehh yaanii..." derim.bu kadar göreceli bir mevzuda da benim beğendiğim daha iyi demek ne kadar doğru onu da anlamış değilim."e birader sen de ne anladın" diye sorarsan valla bende bilmiyorum...
  • quote:

usta zaten bu olay tamamen göreceli zaten.benim beğendiğime sen "çöp" dersin (ki eminim ) senin beğendiğine ben "ehh yaanii..." derim.bu kadar göreceli bir mevzuda da benim beğendiğim daha iyi demek ne kadar doğru onu da anlamış değilim."e birader sen de ne anladın" diye sorarsan valla bende bilmiyorum...

Cop degil cop degil hepsi guzel keske hepsi benim olsa :)

• quote:

ses kalitesi tatmin edici ise class d veya class ab olması neyi değiştirecek ben o kısmı anlayamadım bir türlü.

Merhaba,

Hifi ve Hiend çok derin bir konu. Bir noktadan sonra %1 lik farklar için bile binlerce dolar kablolara yada sistem geliştirici ürünlere verilmeye başlanıyor.
    Bir sigortanın bile sesi çok etkilediği iddeası ile dünya paralar veriliyor vs vs. Sonu yok. Otomobil hatta ev fiyatına sistemler var. Ama yine en iyisi değil, onunda yenisi daha iyisi hemen cıkıyor.
    O yüzden sistemin ne kadar tatminkar olsa bile bir süre sonra sıkılma, kaşıntı, yeni arayışlar ile harekete geciyorsun.
    Yeni cihazlar ayrı bir heyecan veriyor ve psikolojik etkiylede duymadığım sesleri duyuyorum, sahne muthiş, detaylar harika oldu, cd lerimi tekrar dinler oldum vs vs yorumları baslıyor.
    Bu böyle sürüp gidiyor. Audiophile meselesi işte.

• Pioneer muhakkak oldukça iddialı bir anfi, zaten iç tasarımı da bunu gösteriyor ama son zamanlardaki network streaming servislerindeki artık ve pratiklik düşünüldüğünde ben yanına ikinci bir cihaz alarak kullanacağıma Yamaha R-N602 gibi komple bir cihazı tercih ederim. Aslında birkaç hafta önce aldım da.

Bu cihazın alıcı kitlesi ortalama kullanıcı olacağı için Onkyo 8160 ve Yamaha R-N602 gibi network özellikli cihazlar ile arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum ama tabii dinlemek lazım. Pioneer'ın fiyatının bunların iki katı olduğunu da unutmamak lazım.

Yamaha R-N602
     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)

Onkyo 8160

• Olay şurda gizli. A70 veya yenisini aldım diyelim. Üstelik ikinci el temiz ürünleri bir kenara bırakalım çünki sıfır ürünlerle mukayese edelim. Mesela 8005 olsun.

Pio a70da aldın ve kötü çaldı 8005'den beğenmedin. Sonra kendi kendine dedinki nede olsa digital amfi d sınıfı. Olay burda biter. Bir kere böyle bir düşünce adamın kafasına girsin , a70da isterse sonus faber aida'ları zıplatsın adam o sistemden mutlu olmaz. Ben mesela aşırı takıntılıyım ve böyle kişilerde çok. Olayın paikolojik tarafıda önemli.

Sistem istediği kadar iyi çalsın önemli olan mutlu olmak. Şahsen ben class d'ye ayar oluyorum yoksa bel canto çoktan almıştım denemek için eve.

Ayrıca sıfır a70da alınmaz bu paraya harbi beş para etmez. 3-4 bin liraya musical fidelity a5 düşebiliyorken a70da ne !

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Bende seninle aynı kafadayım abi psikolojik olarak doymadan sesine bakmam bile önce Mutlu olcam ki oyle dinle meye başlayayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 6 Nisan 2016; 22:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Pioneer muhakkak oldukça iddialı bir anfi, zaten iç tasarımı da bunu gösteriyor ama son zamanlardaki network streaming servislerindeki artık ve pratiklik düşünüldüğünde ben yanına ikinci bir cihaz alarak kullanacağıma Yamaha R-N602 gibi komple bir cihazı tercih ederim. Aslında birkaç hafta önce aldım da.

Bu cihazın alıcı kitlesi ortalama kullanıcı olacağı için Onkyo 8160 ve Yamaha R-N602 gibi network özellikli cihazlar ile arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum ama tabii dinlemek lazım. Pioneer'ın fiyatının bunların iki katı olduğunu da unutmamak lazım.

Yamaha R-N602

Onkyo 8160

Selam abi

Abi sen iyi guzel diyorsun ama kişiye özel bir hoby bu siz network islerine bayılıyor ve o alanda hep alım yapıyorsunuz. Ne kadar guzel Mutlu oluyorsunuz sizin adınıza en az sizin kadar seviniyorum

Ama ısın diğer bir yanı da var benim gibiler ve daha farklı olanlar da var

Bana kalsa her urun sadede bir is yapmalı

Anfi sadece anfi
    Dac sadece Dac
    PC sadece transport

Yanı her cihaz tek is çok cihaz tek sistem
    Bizde böyle Mutlu oluyoruz

Ayrıca bana kalsa gücüm yerde saate 100 tl elektrik yakacağını bilsem gene pure class A cihaz alırım olmadı class A olmadı class ab1

Hic isim olmaz ne network Player le nede class d anfiler le

Yanı bunu da seven var onuda seven var

Herkes E Allah is güç versin paralansın da istediği cihaza kavuş sun :)

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Sevgili Eraycelik80,

Sen de haklisin. Hatta daha haklisin, ama belli bir yastan sonra pratiklik bana kolay gelmeye basladi. Network obsesyonum da yok degil gercekten.

Daha fazla asagilanmamak icin bahce icin aldigim Bose 251 hopalorlere ne amfi almak istedigimi bu baslik da degil de Bose basliginda sorayim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Sevgili Eraycelik80,

Sen de haklisin. Hatta daha haklisin, ama belli bir yastan sonra pratiklik bana kolay gelmeye basladi. Network obsesyonum da yok degil gercekten.

Daha fazla asagilanmamak icin bahce icin aldigim Bose 251 hopalorlere ne amfi almak istedigimi bu baslik da degil de Bose basliginda sorayim.

Estafurullah ne denemek asagilanmak ne guzel yeni cihaz almışsın hayırlı olsun

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Denon Piccolo N4 alın... Ben iki aydır kullanıyorum... Oldukça başarılı... Network Streamer dlna Wireless.. Sesi de oldukça tatmin edici...Sub Output da var belki bir Rock Sub bağlarsın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.