Şimdi Ara

Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
3
Favori
8.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ah Hocam ahh bana kondansatörleri bitmiş içi geçmiş 0n yılını devirmiş Ampli aldırdın alaydık şöyle D class içi dolu dolu bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 17 Mayıs 2016; 21:51:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Ah Hocam ahh bana kondansatörleri bitmiş içi geçmiş 0n yılını devirmiş Ampli aldırdın alaydık şöyle D class içi dolu dolu bişey

hocam karamsar olmaya gerek yok.boru mu bu iş

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Hocam Marantzı alırken A.70 de yanında bağlıydı sisteme anladık neyin ne olduğunu

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Hocam üzülme gönder sen silmic ıı muse cerafine super through ne istersen değiştireyim , bir cihaz parası kadar senden para alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 17 Mayıs 2016; 22:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Ses ile görüntü teknolojilerini karıştırıyorsunuz . ses analog dur . her ne kadar baştan sona digital cihazlar kullansanızda ,hoparlörden çıkan ses analogdur .
    ses teknolojisi ,akustik teknolojisi kitaplarına göz gezdirmenizi öneririm .

Ses mekanik bir dalgadır, bu dalganın kayıt altına alınma formlarından biri analogdur diyelim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    orkestradan çıkan ses titreşimi analog dur ,ses tellerimizden çıkan ses titreşimi analogdur . hoparlörden çıkan titresim analogdur ,pikap iğnesinden çıkan titreşimde analogdur bunu gereksiz yere 01001001 gibi kodlamanın anlamı yoktur .
    Digatale karşı değilim ama bu kadar övülmesi gereksiz .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam bizimki daha yeni sayılır retro sınıfına girmedi henüz.Sizinde onayınızdan geçen bir Amp.nede olsa bir sıkıntısında direk kapınızdayım .Şaka bir yana hiçbir zaman pişman olmadım.Üstelik A-70 den daha pahalıya geldi bana,bence zaten ikisi aynı klasmanda bile değillerdi,zaten yan yana görüncede ikisini Marantz bir başka...

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Tabiki şaka yaptım . güle güle kullanın . Marantzları beğenirim
  • quote:

orkestradan çıkan ses titreşimi analog dur ,ses tellerimizden çıkan ses titreşimi analogdur . hoparlörden çıkan titresim analogdur ,pikap iğnesinden çıkan titreşimde analogdur bunu gereksiz yere 01001001 gibi kodlamanın anlamı yoktur .
    Digatale karşı değilim ama bu kadar övülmesi gereksiz .

Benim bir şeyi övdüğüm yok ki. Açıklamanız ve çoğu insanın inandığı bildiği kemikleşmiş şey hatalı, ses analog ya da dijital değildir. Ses mekanik bir dalgadır, hava basıncındaki sürekli değişimlerden ibarettir.
    Dijital ve analog ise bu dalgaların kayıt altında alınma ve saklanma biçimleridir. Her iki tekniğinde handikapları vardır her ikisinde de orijinal dalgadan sapmalar oluşur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hifi tekniiği ve uygulamaları kitabını okumanızı tavsiye ederim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Sn. ikarahal,

ben zaten farkındayım. yazmanıza gerek yok. eski üretim bir kondansatörün ki tipinide belirttim aynı kalmayacağının farkındayım. forumda yüz defa tekrar ettik. gelipde burada ezbere yazmanın alemi yok. ben kondansatörün değil 30 sene 1 yıl boyunca aynı kalmayacağının biliyorum; çok şükür. lütfen konuyu farklı yönlere çekmeyelim. ama karamsar olmaya gerek yok derken eskinin Pioneer Reference, Sony ES vb. serilerinin eski cihazlarını siz dahi her FIRSATda överken şimdi birden bire yön mü değiştirdiniz? hayır bu topikte tartışması sizi böyle yönlendirdi. eskilerde kötü değil. tabi bazı avantaj ve dezavantajlarının siz nasıl farkındaysanız bizde farkındayız. konumuz; her şey görüntü değildir...

demek istediğim; Class D gibi eski teknolojiyi Pio A70 hasebiyle ön plana çıkarmaya çalışırken, Class D yeniymiş, önemliymiş gibi gibi ''yeni dijital teknolojiden/lerden'' dem vurmanız. CLassD yeni değil ki. flac, classD, lossless vs. yarın öbür gün ClassD den daha iyi bir sınıf çıkarsa (ki zaten var Class T) o zaman ne yapacağız? Class Z çok daha iyi diyeceğiz bu kez ama içinde iki fet ve iki flexden başka bir şey yok. kablo bile yok. içi boş iyi değil mi diyeceğiz??? mümkün mü?
    ha bu arada iki fet ve flex le mümkün mü? bence şu an bile mümkün. elektronikde hiçbir şey imkansız değildidr. neyse.
    Pioneer ClassD tecrübeli firma diyorsunuz ama kendi değil bu alanda iyi olan firmadan almış. Bang Olufsen ICEpower OEM olarak temin edilmiş. kod adı Susano gibi bir amplide mesela. bu anlayış kötü değil ki tüm firmaların yaptığı bir şey. ClassD üretimde Pioneer'ı överken dikkatimi çekti de. hasıl-ı kelam Pioneer benim gözümde her zaman klas ve büyük bir firmadır... yorum şeklinde görüşlere pek katılmıyorum.

selam ederim.

Slm,

Vintage hiend cihazlarına karsı bir değişim sözkonusu degil. Gerçekleri iletiyorum. Esprit seriyi hala severek kullanıyorum zaten. 808 de var.
    Bu cihazlar 20 yıl öncesinin muhtesem cihazları. Bunların ayarında güncel cihazı almak ciddi sıkıntı. 808 gibi bir amfinin günceli 25.000 TL civarında bir fiyata alınabiliyor.
    Kolay ulasılabilir fiyatlarda olmasıda ayrıca bu cihazları sevdiriyor. Ama 20 yılda az bir sure degil tabi.

Burda bahsettiğim yeni teknolojilerin geldiği nokta. Class D tabiki yeni değil. Ama eskiden ses kalitesinin önemi olmayan yerlerde kullanılıyordu.
    Oto sub amfileri, genel anons sistemleri, tasınabilir pilli cihazlar vs vs. Uzun dönem böyle gitti.
    Zamanla trassistörler ve diger komponetler cok gelişti ve Class D yi hifi sınırlarına sokmaya başladı. Class T de AB kalitesi sunan D tüketimi olan yapı biliyorum.
    Pioneer sinema amfilerinde class D yi kullanmakta ve stereo performansıda bu cihazlarda övülür konumda.
    A-70 te alt segmentleri AB class olmasına ragmen top modelde D class da diretti ve iki nesildir aynı cıkış katını kullanıyor.
    Airstudios tarafındanda kalibre edilmiş. Dinledigindede bu performansı sasırtıyor. Oyle mekanik, suni, soğuk bir sound duymuyorsunuz. Yani ciddi yol alınmış.

• Aslolan Analog ama her sey dijital olmaya basladı. Amfiler bile dijitale döndü :)
    ADC,DAC çevir çevir dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Mayıs 2016; 10:45:52 >
  • quote:

Hifi tekniiği ve uygulamaları kitabını okumanızı tavsiye ederim .

Bu kitabı okumadım ancak benzeri yabancı yayın çok okudum. Tavsiyeniz üzerine okurum tabi ki ancak yazdığım fiziksel gerçekliğe ve açıklamaya muhalif olunabilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Istediğiniz her kaynaktan yazdığım açıklamayı kontrol edebilirsiniz.

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim . Tabiki .
  • Elektronik olarak degerlendirirseniz ki konuyu okudugum kadariyla oyle degerlendiriliyor. Ses sinyalleri analog bicimlidir bunu inkar edip tartismaya gerek yok arkadaslar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.