Şimdi Ara

Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
3
Favori
8.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ikarahal

Pioneer ın D Class çıkışları Üst segment Elite Home AV Receiver gurubundada kullandıgı görülüyor. Watt konusundada daha güçlüler (8 ohm 140 Watt)

Pioneer SC-LX89-K

Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)

Marka fanatikliği gibi olmasın ama ben genel olarak Yamaha ürünlerinin iç tasarımlarını daha çok seviyorum. Bana daha düzenli gibi gözüküyorlar.

(mesajım konu ile alakasız ama Pioneer'ın iç tasarımı görünce bir yorum yapmak istedim. )

Aventage 3040

• Pioneer A70da'dan 100 dolar ucuza satılan Yamaha A-S801

Pioneer A70da'dan 300 dolar pahalı satılan Yamaha A-S1000

• pioneer iyice boslamis galiba.ne kadar basit görünüyor ic tasarim.sogutucu göremedim fet transistörler var yanlis anlamadiysam ama nasyl sogutuyorki bunu?

bir de su marka muhabbetine üzülerek birsey ekleyecegim.ctp (bilgisayardan matbaa kalibina direkt pozlayan cihaz) makinasi kurulumundan artan çöpe atmayip ya sunu bir deneyeyim dedigim(ki anladimki bi yerden sonra bu bir rahatsizliga dönüsüyor galiba)kabloda detay gövde sahne bas tiz ayrimi velhasil hersey 2-3 ay önce aldigim supra ply 3.4/s den daha iyi.resmen hoparlor veya amfi upgrade yapmisim gibi oldu.bir yerde bir yanlislik var.acaba supra pismedi mi daha tam olarak?3 ayda pismez mi 200-300 saat olmustur herhalde.5-6 saat hergün açik amfi.bir de çöpe atacagim kablo da pismemistir mantiken cünkü yeni. o ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Nisan 2016; 23:07:40 >
  • yalnız unutmadan ekleyeyim çöp dediğim kablo linktekine benzer tarzda içinden ipler falan geçen arada jelatin olan dış kaplamasını maket bıçağı ile zor ayırdığım yalıtımı sağlam olduğu belli bakırı da gayet kaliteli görünen bir kablo.ofc olabilir tam emin değilim.saf bakıra benziyor rengi.güç kablosu daha iyi olur sanki.

http://tr.aliexpress.com/item/High-performance-PS-Audio-Hisago-Series-Pure-copper-HiFi-power-cord-Bulk-cables-hifi-cable/32248320587.html?spm=2114.010208.3.291.tkrYwU&ws_ab_test=searchweb201556_6,searchweb201602_1_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_508_10020_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=a34d9c2c-38a2-49d2-8b33-24c1e9a6f2a5

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

pioneer iyice boslamis galiba.ne kadar basit görünüyor ic tasarim.sogutucu göremedim fet transistörler var yanlis anlamadiysam ama nasyl sogutuyorki bunu?

bir de su marka muhabbetine üzülerek birsey ekleyecegim.ctp (bilgisayardan matbaa kalibina direkt pozlayan cihaz) makinasi kurulumundan artan çöpe atmayip ya sunu bir deneyeyim dedigim(ki anladimki bi yerden sonra bu bir rahatsizliga dönüsüyor galiba)kabloda detay gövde sahne bas tiz ayrimi velhasil hersey 2-3 ay önce aldigim supra ply 3.4/s den daha iyi.resmen hoparlor veya amfi upgrade yapmisim gibi oldu.bir yerde bir yanlislik var.acaba supra pismedi mi daha tam olarak?3 ayda pismez mi 200-300 saat olmustur herhalde.5-6 saat hergün açik amfi.bir de çöpe atacagim kablo da pismemistir mantiken cünkü yeni. o ne olacak?

Merhaba,

Pioneer A-70 Klasik AB sınıfı cihaz değil. Yeni nesil D sınıfı cihaz. O yüzden ezberi bozan bir yapısı var. Az eleman çok iş şeklinde düsünebilrisin. D sınıfı için gereginden fazla bile dolu cihaz 17 kg.

• Sn asukrumercan

Verdiğim örnek D-Class amfilerin Pioneer sinema serisindede kullanıldıgı yönünde bilgiydi.
    Ve Daha güçlü tasarlanmış D-Class olan bu ev sinema sistemlerinin stereo basarısıda yorumlarda tatminkar görünüyor.
    A-70 Örnegine stereo odyofil sınıfta üretilmiş, eşine pek rastlanmayan az enerji, az eleman, çok iş şeklinde yüksek verimli bir tasarım. AB ye göre artılarıda cok.
    Ses kalliteside artık AB leri aratmayacak düzeylere ulaşmış. Yamahanın 25.000 TL yede güncel ab sınıf stereo amfisi var. Pioneer 5000 TL civarlarında.

Yamaha A-S801 odyofil sınıfta bir cihaz degil zaten. Yalıtımsız tek trafo, zayıf sase, standart üretim cihaz. Bu anlamda A-70 in gerisinde kalan bir üretim standardı var. A-50 gibi.

Yamaha A-S1000 ise odyofil güzel bir cihaz.
  • ikarahal İ kullanıcısına yanıt
    yok hocam yukarıda bir avr resmi verilmiş ki flagship model onun içi bile çok sıradan eski modellerde daha iyiydi onu söyledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

yok hocam yukarıda bir avr resmi verilmiş ki flagship model onun içi bile çok sıradan eski modellerde daha iyiydi onu söyledim.

Cihazların dış görünütüsü ve speclerinden önce iç yapısına bakmak ve analiz etmek lazım. Kalite iç yapısında ve detaylarında gizlidir.
    Malzeme, mühendislik ve işçilik detayları ile zaten kendini ele veriyor cihazlar.
  • 2.el A-50 bulabilir miyim acaba?
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Sizce A30 Dali Zensor 7'leri sürebilir mi?
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Sürmemesi için sebep yok tabiki .

Arkada?ymda tamirsiz ,orijinal Pioneer A6 var . satmayy dü?ünüyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

2.el A-50 bulabilir miyim acaba?

Slm,

Zaman zaman ilanlara düşüyor. Fakat 2 elde A-70 düşünün, amaç ses kalitesi ise aradaki farka kesinlikle değecektir. Zaten fiyatlarıda bayağı geriledi. Fiyat/performans oldu.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    @elektürükçü

sanırım A6'da power direct in yok, o özellik olmazsa olmaz ne yazık ki, yoksa sizin referansınızı kesinlikle değelendirmek isterim.

Bu arada benim emektar A-441'i elden çıkartmaya karar verdim düşünür müsünüz

@ikarahal

800 TL'ye A30, 1.400 TL'ye A50 buldum nakitte.

Ancak A-70'in ikinci eline rastlayamadım henüz.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Cihaz Stakanar arkadaşımızın , özellikleri hakkında detay bilgim yok , kendisi vacuum tube ampliye geçtiğinden satmak istediğini söylemişti .
    elimde vintage tabir ettiğimiz cihaz o kadar çokki , yeni proje F6 Nelson Pass A class amplifikatöre adım atmış bulunmaktayım .
  • ikarahal İ kullanıcısına yanıt
    a-70 hakkında çok güzel yorumlar okuyorum hep ancak daha 2. eline rastlayamadım.

A-50 buldum bir tane 1.500 TL'ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

a-70 hakkında çok güzel yorumlar okuyorum hep ancak daha 2. eline rastlayamadım.

A-50 buldum bir tane 1.500 TL'ye.

Merhaba,

Bir ara 3 tane birden vardı ilanlarda. Biraz sabırlı olursanız denk gelirsiniz. Üstüne biraz daha ekleyerek odyofil sınıf cihaz almış olursunuz. İlerde elden çıkarmanızda cok daha rahat olur. A-50 standart hafif bir kasaya sahip. Çift trafo degil. Tüm sistem yalıtımsız tek trafo ile besleniyor. A-70 gibi kaliteli komponentlerle üretilmemiş. A-70 gibi donanımlıda degil. Airstudios sertifikalı değil.
    Kısaca aradaki farka değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Nisan 2016; 22:01:23 >
  • Merhaba,

Pioneer A-70-DA Amfi Resmi satışa çıkmış görünüyor. Bu fiyata bakınca önceki modeli kelepir gibi, sıfırını şu anda yarı fiyatına almak mümkün.

6.688,00 TL KDV DAHİL
  • İbrahim Bey merhaba...Yeniden bir ses sistemi kuruyorum...Sistem bir adet avr bir adet stereo amfiden oluşacak...Malum dolar yüzünden sıfır ürünlere el değmiyor...Sizin gibi pioneer'a sempatim var...Kesinlikle pioneer düşünüyorum sistem bileşenlerini...Bir çift 'hpm-60' aldım...Bunları Pioneer a-676 ile sürmeyi düşünüyorum...Avr olarak 'pioneer vsx-ax2av' satın aldım...Avr'nin hoparlör setini daha almadım ne önerirsiniz?...Kaynak olarak pc'yi kullanacağım, ses kartım creative zxr'den analog olarak amfilere giriş yapacağım...
  • @ikarahal
  • quote:

Orijinalden alıntı: one gun

İbrahim Bey merhaba...Yeniden bir ses sistemi kuruyorum...Sistem bir adet avr bir adet stereo amfiden oluşacak...Malum dolar yüzünden sıfır ürünlere el değmiyor...Sizin gibi pioneer'a sempatim var...Kesinlikle pioneer düşünüyorum sistem bileşenlerini...Bir çift 'hpm-60' aldım...Bunları Pioneer a-676 ile sürmeyi düşünüyorum...Avr olarak 'pioneer vsx-ax2av' satın aldım...Avr'nin hoparlör setini daha almadım ne önerirsiniz?...Kaynak olarak pc'yi kullanacağım, ses kartım creative zxr'den analog olarak amfilere giriş yapacağım...

Merhaba,

Maalesef avr ve home cinema hoparlorleri hakkında fazla bilgim yok. Bende uzun bir dönem A-757 kullanmıştım. O seriyi bilirim. 7 ve 8 serisi dual mono tasarım çok iyi cihazlardır.
    Hpm serisi hoparlorde zaten aynı dönemlerin hoparloru. Ses rengini seviyorsanız iyi bir eşleme.

Kaynak olarak pc lere sıcak bakanlardan degilim. Ses kalitesini olumsuz etkileyen bir sürü unsur var. Mekanik ve dijital gürültü kaynagıdır.
    Fanlar , hdd ler, dijital kartlar, smps, kasa titreşimleri derken fena bir gürültü ortamıdır. Ses kartının ne kadar iyi olursa olsun kasa içindeyse sıkıntı. O yüzden deck player kalitesi ile kıyaslanamaz.

Kaynak pc ile harici dac kullanım daha iyi bir yöntem. Dac kaliteleride seviye seviye tabi. Bu durumda bile pc üzerinde ses kalitesini düşüren bir cok donanım ve yazılım unsurları üzerinde çalışma yapılması gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.