Şimdi Ara

Pioneer BCS-424 Ev Sinema Sistemi Bağlantılar hakkında... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
17.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sony nin sistemlerine bakıyordum, sony den de kötü olamaz heralde. Yaklaşık 720 liraya geliyor fiyatı özellikleri bağlantıları güzel görünüyor, bu fiyata lg samsung almaktan yine iyidir, yurtdışı forumlarda sesini genel olarak beğenmişler bu da dinlemesek de bize az çok fikir veriyor.
  • Cihazın kitapçığında ek bilgilerde Ön (sol/sağ) Hoparlörler 2 yollu 4 ohm deniyor.
    Surround ( sol/sağ) Hoparlör 1 yollu 4 ohm deniyor.

mefce77;
    arka surroundlar da 2 yollu olsaymış ve FLAC çalma özelliğide varki tadından yenmezdi. arka kolonlar 1 yollu olması kötü olmuş. insan kule tipi kolonlara surroundlar için tek yollu hoparlörmü ekler pıoneer bundan dolayı
  • Bu sistem iyi midir? Bana ucuz gibi yeni eve almak istiyorum tavsiye edermisiniz?
  • usb'den dts formatlı filmleri çözebiliyor mu?
  • Bende bu cihazı merak ediyorum sonu bdv 690 dinledim be beğendim en azından 800 tl civarında fö radyolu bir sistem. Bu cihazlar kıyaslarsak nasıldır. Geçenlerde ew de pioneer amfili 5+1 sisteme baktım 999 tl fiyatı vardı ama haporlorler 300watt lık Samsun'dan bile kötüydü. Satıcı amfi için al dedi haporlorleri çöpe at demişti. Sözde o da 1100 war dı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncore

usb'den dts formatlı filmleri çözebiliyor mu?

bu sistemi almış biri olarak kendi sorumu cevaplıyım evet çözebiliyor Müziklerde de m4a ve apple lossless hariç tüm formatları oynatmış durumda.Lakin ilginç bi problem yaşıyorum tv ve bu müzik sistemi hdmi arc destekliyor bende iyi sayılabilir bi kablo ile tv'nin hdmi arc si ile bluray'in hdmi out tarafına bu kabloyu taktım hem uydu yayınlarında hem de oynattığım filmerde 5.1 surround dts vs.. alabiliyorum lakin aynı zamanda başka bi kablo takmadığım halde görüntüyüde bu arc kısmına taktığım hdmi ile sağlıyorum.Ama uydunun hoporlörlerdeki ses dağılımı ile filmlerdeki dağılım bir hayli farklı..Bunu stabil şekilde nasıl çözebiliriz?

Not:2.hdmi yuvasına 2. kabloyu taktığım zaman görüntü ve ses dağılımında herhangi bir değişme gözlenmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: mefce77

Arkadaşlar geçen günlerde başlıkta bahsettiğim sinema sistemini 799 TL'ye alıp kurdum.3D kaynağım yok.Tv'im buna müsait değil.Şu an için önemli de değil... Müsadenizle sorum olacak. (Konuyu TF'da da açmıştım,yeterli ilgiiyi alamadım sanki..)

Kullanılan cihazlar.

1.Dreambox 800 hd uydu cihazım.
    2.Pioneer 428 plazma tv.
    3.Pioneer BCS-424 Ev Sinema Sistemi.

Amacım, uydudaki hd yayınlarda 5.1 yayın ve AC3 yayınlarda iyi ses almak aynı zamanda.

Bağlantıyı şöyle yaptım:

------------Dreambox 800.................. optik..............Sinema Sistemi (Sesi, tv açıkken de sinema sisteminden alıyorum. )

------------Dreambox 800..................dvı-hdmı..........Tv ( Görüntü ve ses aktarılmış oluyor,ayrıca sesi sinema sisteminden alıp Tv'den kapatabiliyorum.)

------------Sinema Sistemi.................hdmı out-hdmı.......Tv ( Sinema sisteminin menüsünü Tv'den görüp kumanda etmemi sağlıyor.)

*Bir de şunu yapıyorum.

--------------Dreambox------------aux bağlantı--------sinema sistemi

Aux seçeneğindeki ses,optik sese göre çok daha iyi geliyor.Çok ilginç....

-------------Tv optik out---------sinema sistemi optik bağlantısından da ses alamıyorum... (CEC 100 hatası alıyorum ve hata ifadesi kısa bir süre sonra kayboluyor..)

Örnek:Anfi ses 5'te aux bağlantı da yeterli.
    Anfi optik ses bağlantısı seçildiğinde aynı yeterlilik 10 olması gerekiyor...

Bu tuhaflığı anlayamadım..Yanlışım olabilir...Yüksek çözünürlüklü film ve şarkılarda cihaza diyecek bir şeyim yok. Tv ile çok uyumlu oldular bu arada..

*Kumanda, TV'ye göre dandik olmuş..
    *Kutu içinde hdmı kablo falan çıkmıyor.

Şimdi sorum gelecek.

Soru: Uydu yayınlarındaki 5.1 ve AC3 hayal kırıklığına mı uğrattı ya da bir yerlerde mi yanlış yapıyorum,bilemiyorum.Ya da bu yayınlara dönük benim beklentim mi yüksek,optik kablo mu dandik -ucuz bir şeydi- ya da her şey normal sorun yok mu?... Ne tür bağlantı,değişiklik veya ayar yapmam gerekli?

-Ses beklentim şuydu:Uydu yayınlardaki 5.1 ve AC3 sesleri, örneğin 720p çözünürlükteki bir filmle aynı olabilmeli.-

Temenni: Yanlışlıklarım için çözümü olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Saygılar...

mefce77 öncelikle merhaba.sana bişey sormak istiyorum.senin kullandığın bu sistemi aldım kapalı kutusunda duruyor.henüz kurulumunu yaptırmadım..ama bi teknoloji mağazasında yapılan yorumların bir tanesinde kopya disk lerin çoğunu doğru düzgün okumadığını söylüyor doğrumudur.yani yeri gelecek ben buna korsan disc takıcam okumayacakmı yani şimdi bu.tüm disc leri orjinal alma gibi bir zenginliğe henüz malesef sahip değilim cevabın için şimdiden teşekkür ederim.bu arada bu cihazı kullanan tüm arkadaşlarında cevaplarını bekliyorum.saygılar

• arkadaşlar selamlar soruma bi cevap alabilirmiyim bu sistemi kullananlardan.sadece orjinal dics mi okuyor bu pioneer.kopya yada korsan discleri okumuyor diye biyerde yorum okudum.doğrumudur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicsee

arkadaşlar selamlar soruma bi cevap alabilirmiyim bu sistemi kullananlardan.sadece orjinal dics mi okuyor bu pioneer.kopya yada korsan discleri okumuyor diye biyerde yorum okudum.doğrumudur..

Mesajınızı şimdi gördüm,ama sanırım bu konuda istediğiniz yanıtı veremeyeceğim.Harddisk ve usb bellekten kullanımım oldu,ama eşim 2004 yılına ait vcd taktı ve izledik...

Bu arada soruma görüp de yanıt veren olursa çok sevineceğim...
    *****Aux bağlantı ile optik bağlantı arasında***** duyduğumuz seste ,kalite ve ses şiddeti-duyulan ses oranı diyelim- farkı optiğin lehine olması gerekmez mi?
    Örneğin; Aux bağlantıdaki seçeneğinde kumanda ses ayarı 10 olsun,
    Optik bağlantıdaki seçeneğinde kumanda ses ayarı 12-13 ayarlamak zorunda kalıyorum,aynı sesi alabilmek için....
    Bu normal mi????

• Acilen bcs 424 ile bcs 424K arasındaki farkı öğrenmek istiyorum ona göre alım yapacağım

• Genelde Pioneer ,urunlerinde kodlamadan sonraki gelen harfleri renk belirtir.-S : Silver ,-K : Siyah anlamindadir.Bu sekildeki kodlamalarda teknik ozellik farkliligi gozlemlemedim.

Bahsettiginiz urunun ozelliklerine bakmadim.Fakat yukarida yazdigim aciklamanin disinda bir durumun oldugunu sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Genelde Pioneer ,urunlerinde kodlamadan sonraki gelen harfleri renk belirtir.-S : Silver ,-K : Siyah anlamindadir.Bu sekildeki kodlamalarda teknik ozellik farkliligi gozlemlemedim.

Bahsettiginiz urunun ozelliklerine bakmadim.Fakat yukarida yazdigim aciklamanin disinda bir durumun oldugunu sanmiyorum.

Teşekkürler ama emin olmak istiyorum sonradan tüh dememek için vatandaki %30 fırsatı ile uygun oluyor ancak burdaki bcs 424 bundaki 3d blu ray oynatıcı mı yoksa sadece bluray oynatıcı mı anlayamadım bcs 424k diye başka bir yerde var ordaki açıklamalarda 3dbluray oynatıcı yazmış aynısı ise almayı düşünüyorum pioner bl-150 sadece bluray oynatıcı 400 tl iken bu 700 tlye sub,5+1,bluray bir arada

• http://www.pioneer.eu/uk/products/42/100/42/BCS-424/page.html

Bu linkten official bilgiyi alabilirsiniz. Yani -K burada rengi gosteriyor.

• quote:

quote:

arkadaşlar selamlar soruma bi cevap alabilirmiyim bu sistemi kullananlardan.sadece orjinal dics mi okuyor bu pioneer.kopya yada korsan discleri okumuyor diye biyerde yorum okudum.doğrumudur..

Mesajınızı şimdi gördüm,ama sanırım bu konuda istediğiniz yanıtı veremeyeceğim.Harddisk ve usb bellekten kullanımım oldu,ama eşim 2004 yılına ait vcd taktı ve izledik...

Bu arada soruma görüp de yanıt veren olursa çok sevineceğim...
    *****Aux bağlantı ile optik bağlantı arasında***** duyduğumuz seste ,kalite ve ses şiddeti-duyulan ses oranı diyelim- farkı optiğin lehine olması gerekmez mi?
    Örneğin; Aux bağlantıdaki seçeneğinde kumanda ses ayarı 10 olsun,
    Optik bağlantıdaki seçeneğinde kumanda ses ayarı 12-13 ayarlamak zorunda kalıyorum,aynı sesi alabilmek için....
    Bu normal mi????

teşekkür ederim cevap için mefce77..

• quote:

Orijinalden alıntı: drarter

quote:

Genelde Pioneer ,urunlerinde kodlamadan sonraki gelen harfleri renk belirtir.-S : Silver ,-K : Siyah anlamindadir.Bu sekildeki kodlamalarda teknik ozellik farkliligi gozlemlemedim.

Teşekkürler ama emin olmak istiyorum sonradan tüh dememek için vatandaki %30 fırsatı ile uygun oluyor ancak burdaki bcs 424 bundaki 3d blu ray oynatıcı mı yoksa sadece bluray oynatıcı mı anlayamadım bcs 424k diye başka bir yerde var ordaki açıklamalarda 3dbluray oynatıcı yazmış aynısı ise almayı düşünüyorum pioner bl-150 sadece bluray oynatıcı 400 tl iken bu 700 tlye sub,5+1,bluray bir arada

arkadaşım bende vatandan aldım bu ürünü.ben 749 a aldım.bu hafya sonu indirimi ile 699 a geliyor kaçırma derim.ayrıca 424 ile 424k arasında ben hiç bir fark bulamadım.aynı cihazlar.424 de 3d blu ray oynatıyor.zaten bu sistemi adamlar kendileri oluşturmuşlar.büyük bir kutu.açıyorsun içinden ayrı iki kutu çıkıyor.adamlar oluşturdukları sistemede bcs424 demişler.ben şiddetle öneririrm.699 a böyle bir sistem alıyorsun.bide pioneer yani.bu arada yok ben arka hoporlörleri kablosuz felan olsun isterim dersen o ayrı ama onunda alıcıları çabuk bozulmaya müsait bir durumu varmış ve bozuluncada kaldırıp atıyormuşsun.öyle bir yorumu vardı forumdan bir arkadaşımızın.uzun lafın kısası almanı tavsiye ederim.ses üzerine pioneer zaten malum.tam bir fiyat performans ürünü

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım bende vatandan aldım bu ürünü.ben 749 a aldım.bu hafya sonu indirimi ile 699 a geliyor kaçırma derim.ayrıca 424 ile 424k arasında ben hiç bir fark bulamadım.aynı cihazlar.424 de 3d blu ray oynatıyor.zaten bu sistemi adamlar kendileri oluşturmuşlar.büyük bir kutu.açıyorsun içinden ayrı iki kutu çıkıyor.adamlar oluşturdukları sistemede bcs424 demişler.ben şiddetle öneririrm.699 a böyle bir sistem alıyorsun.bide pioneer yani.bu arada yok ben arka hoporlörleri kablosuz felan olsun isterim dersen o ayrı ama onunda alıcıları çabuk bozulmaya müsait bir durumu varmış ve bozuluncada kaldırıp atıyormuşsun.öyle bir yorumu vardı forumdan bir arkadaşımızın.uzun lafın kısası almanı tavsiye ederim.ses üzerine pioneer zaten malum.tam bir fiyat performans ürünü

Peki hocam forumda da bahsediliyor media player oynatıcılar köşesinde belki takip ediyorsundur pioneer ın bdp-140 olan bluray oynatıcısına firmware yukleyip harici diskteki bluray leri oynatma , usb den srt ekleme, flac ve dts müzikleri dinleme gibi bir çok şeyi yapabiliyorsunuz bundaki bluray de de bu imkanlar var mı , 3d film izledin mi bu alet ile açıklamaların için şimdiden teşekkür ederim(arkadaşlar kızmasın pm de sorun olduğu için buraya yazıyorum)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki hocam forumda da bahsediliyor media player oynatıcılar köşesinde belki takip ediyorsundur pioneer ın bdp-140 olan bluray oynatıcısına firmware yukleyip harici diskteki bluray leri oynatma , usb den srt ekleme, flac ve dts müzikleri dinleme gibi bir çok şeyi yapabiliyorsunuz bundaki bluray de de bu imkanlar var mı , 3d film izledin mi bu alet ile açıklamaların için şimdiden teşekkür ederim(arkadaşlar kızmasın pm de sorun olduğu için buraya yazıyorum)

arkadaşım hemen şöyle cevap vermeye çalışayım.ben daha cihazı açıp kullanmadım.benimki kapalı kutusunda duruyor daha kurulum yaptırmadım.ama sesini dinleme imkanım oldu vatan bilgisayarda.ses kalitesi çok hoşuma gitti.fiyatı makul ve kaliteli bir ürün.pioneer in diğer modeli ile yapacağın tüm işlemleri bununlada yapabileceğini düşünüyorum.net cevap verememendeki olay ise dediğim gibi detaylı bi şekilde kullanmıyor olmam şu an.mefce77 aktif bir şekilde kullanıyor istersen ona sor bide.cevap verir.benim tek korktuğum şey kopya disc okumuyor diye bir yazı okumuştum biyerlerde ama sonra öyle bir sorun olmadığını ögrendim..bu arada dediğin model bundan alt model diye biliyorum.onunla dediğin şeyleri bcs ile yapabilirsin bence

• Bu sistemde media player ımı optic ile bağlayıp o şekilde film izleyebilir miyim? Çünkü bende harddisk var 720/1080p filmler var. media player'a harddiski bağlayıp o şekilde izleyebilir miyim. Çünkü sadece fat32 usb'leri okuyor diye biliyorum.
  • quote:

Fotoğraf çekmek zormuş..
    Bu arada ömerçip1 adlı arkadaşım,vermiş olduğun dolbytruehd videonu oynatıyor ama ses formatı malesef desteklenmiyor..

Ses kalitesi bence yeterli...İyi kayıtlar iyi ses...

Isınma ile illgili yorum yapamayacağım...Bazıları için ısınma takıntıya varıyor diye düşünüyorum.Örneğin dreambox 800 hd kullanıyorum.Isınma sorunu olduğunu söyleyenler var,fan kullananlar var,ama ben hiç gerek duymadan kullanıyorum,sorun da yaşamıyorum.Bu cihazda da aklıma ısınma sorunu hiç gelmedi mesela...Isınma olsa bile sorun olacağını düşünmüyorum.

Cihazın kitapçığında ek bilgilerde Ön (sol/sağ) Hoparlörler 2 yollu 4 ohm deniyor.
    Surround ( sol/sağ) Hoparlör 1 yollu 4 ohm deniyor.

Not: Fikir vermesi açısından,Tv 42 '' boyutunda...

resimleri açayım derken kotam doldu güzel kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: deadline

Bu sistemde media player ımı optic ile bağlayıp o şekilde film izleyebilir miyim? Çünkü bende harddisk var 720/1080p filmler var. media player'a harddiski bağlayıp o şekilde izleyebilir miyim. Çünkü sadece fat32 usb'leri okuyor diye biliyorum.

harddisk bağlayıp altyazılı film izlemek istiyorum. konu hakkında bilgisi olan yok mu bu sistem hakkında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.