Şimdi Ara

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.626
Cevap
47
Favori
207.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    resimlerde alyazı sanki ikilemiş gibi gördüm sanki half sbs mkv lerde olduğu gibi
    o yüzden karıştırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

Yaklaşık 1,5 ay önce aldım.Fw si eskiydi v.1,05'e ben yükselttim.

custom FW denedinmi ?

v1,05 e uyuyormu acaba ?
  • Ben dün akşam aleti adam ettim yada modifiye diyelim.Mkv film ile altyazıyı unicode kaydederek hatasız bir şekilde izledim.(Benim için önemlisi buydu.Çünkü mkvlerde altyazı desteği sunmuyordu.Divxlerde sadece sunulabiliyordu.Mkv filmlerde CP1254 kodu aktif olmadığı için altyazı ile izlemniz mümkün değildi mutlaka bir media player almanız gerekiyordu.Ama bu yazılım ile o sorunda ortadan kalkmış oldu.) 3d iso full menülü açtım.Flac dosyaları dinledim.Half sbs 3d filmlerde hiçbir sıkıntı yok gayet güzel açıyor alt yazı konusundada sıkıntı yok.Ayrıca 3d iso filme harici olarak sub uzantılı ve unicode kayıtlı harici altyazı eklediğinizde yada filmin içine gömdüğünüzde sıkıntısız izleyebiliyorsunuz.
  • BDP-140_SP.bin dosyasını yükleyebilmek için cihazın yazılım versiyonu kaç olmalı arkadaşlar ? Son versiyon cihaza yüklenemez herhalde, değil mi ?

Cihazı alırsak elde patlamasın diye soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

OK ANLADIM
    resimlerde alyazı sanki ikilemiş gibi gördüm sanki half sbs mkv lerde olduğu gibi
    o yüzden karıştırdım

Yok. 3D SBS film koyunca zaten 2 taraftaki yazıyı ve görüntüyü birleştirip tek görüntü oynatacaktır. Ben sadece göstermek için koymuştum. Biliyorsunuz normalde altyazıyı SBS ye uygun yapmak için 3DSubtitler ile convert edip biraz uğraşmak gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

BDP-140_SP.bin dosyasını yükleyebilmek için cihazın yazılım versiyonu kaç olmalı arkadaşlar ? Son versiyon cihaza yüklenemez herhalde, değil mi ?

Aslında öyle bir sıkıntı yok. Çünkü yanlış bilmiyorsam şu anki tüm orjinal BDP-140 yazılımlarında downgrade yapılabiliyor. Hatta son orjinal yazılımda da Cinavia aktif hale geliyor. Ama gerek yok ki zaten yüklenmeye. Zaten CFW başlı başına bir yazılım, hangisinden buna geçtiğinizin pek önemi yoktur muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

custom FW denedinmi ?

v1,05 e uyuyormu acaba ?

Denemedim, işin aslı denemeyi düşünmüyorum.Şu anlık hali ile ihtiyaçlarımı karşılıyor.Aslında merak ettiğim bir nokta da bu yazılımlar sonucu görüntü kalitesinde bir kayıp oluyor mu? Benim için önemli olan cihazın sunduğu görüntü kalitesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

BDP-140_SP.bin dosyasını yükleyebilmek için cihazın yazılım versiyonu kaç olmalı arkadaşlar ? Son versiyon cihaza yüklenemez herhalde, değil mi ?

Aslında öyle bir sıkıntı yok. Çünkü yanlış bilmiyorsam şu anki tüm orjinal BDP-140 yazılımlarında downgrade yapılabiliyor. Hatta son orjinal yazılımda da Cinavia aktif hale geliyor. Ama gerek yok ki zaten yüklenmeye. Zaten CFW başlı başına bir yazılım, hangisinden buna geçtiğinizin pek önemi yoktur muhtemelen.

Selam hocam.

Cihazın son güncel fw'si sitesinde 1.27. Cihaz üzerinde 1.08 fw var.

Downgrade olur mu yani bu cihaz ? Olursa valla dehşet güzel olur benim açımdan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Selam hocam.

Cihazın son güncel fw'si sitesinde 1.27. Cihaz üzerinde 1.08 fw var.

Downgrade olur mu yani bu cihaz ? Olursa valla dehşet güzel olur benim açımdan.

Cihazda downgrade yapılabiliyor. Mesela istersem şu andaki CFW den orjinale dönebilirim. (Saçma birşey olur tabi )

Bu arada benim gördüğüm son süürm 1.17, 1.27 değil.

1.17 yapsanız da ordan 1.08 e geri dönülünebilir (tabi bulunur mu bir daha bilemem eski fw) veya ordan CFW ye geçilinebilir.

Tabi şunu da önemle söyleyeyim, ben 1.08 den direk geçmiştim, 1.17 i hiç yüklemedim. Ama 1.17 den de downgrade in mümkün olduğu hakkında kullanıcıya ait yazı görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 14 Şubat 2013; 14:22:17 >

• Aklımda yanlış kalmış özür dilerim yanlış bilgilendirme yaptım. 1.17 var sitesinde.

1.08'in üzerine direk konuda verdiğiniz cfw'i kurabilirsem çok iyi olacak ki sizde öyle yaptınız sanırım.

Full BluRay ISO'larını yedeklemeye başlasam iyi olacak. Menülü olarak görmek ilaç gibi gelecek. :)
  • Merhaba
    Öncelikle özenle hazırlanmış bu konu için Sayın @charnel'e teşekkür ediyorum.
    Yaklaşık 2 aydır BDP140 kullanıcısıyım. Ve aldığım gün araştırma yaparken custom firmware'e denk gelip yüklemiştim.

SACD ve DVD-A denemelerini yaptım. Her ikisi de sorunsuz çalışıyor. Zaten SACD orjinal yazılımında da destekleniyor. Fakat DVD-A sadece üst versiyonlarda var. Yalnız SACD ve DVD-A çalarken cihazın ekranında zaman sayacı felan görünmüyor.Yine SACD çalmada cihaz SPDIF veya HDMI'dan 24bit 88.2 khz ses çıkışı verebiliyor. Bu da diğer bluray playerlara göre üstün bir özellik. (Diğerleri 44.1 khz çıkış verebiliyor). DSD olarak da amfiye passthrough yapabiliyor. Üst seviye amfilerde daha yüksek frekansta ses alınabilir. VSX920 amfim ancak 44.1 khz PCM ye decode edebiliyor.

Şurada güzel bir inceleme mevcut. Ve cihazın üreticisinin Çinli TCL olduğu belirtilmiş.http://marlene-d.blogspot.com/2012/11/review-pioneer-bdp-140.html

Konuya elimden geldiğince ben de katkıda bulunmaya çalışacağım. Emeği geçen herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regor -- 14 Şubat 2013; 14:27:41 >

• arkadaslar,

140 ve 150 de malzeme kalitesi, icindeki chipset vs hersey aynı degil mi?

tek farkları audio cıkısları olarak gorunuyor.

ikisine de aynı CFW i yukledikten sonra bu iki cihaz tıpatıp aynı olmaz mı? eger oyle ise 150 ye gecip risk almaktan cekindim acıkcası. kesin bir tarihi varsa 150 lerin 1.05 yazılımla geldigi onu bulabilirsek eger kutunun uzerinden bakabiliriz hangi verisyonla geldiklerine.

benim 140, Eylul 2011 uretimi.
  • Bugün sabah, İzmir Mavişehir Teknosa'dan 299 TL'ye BDP-140 aldım, hala 2 tane daha kapalı kutu vardı.
    Az önce kurdum, VSX-921'in üzerinde oldukça şık oldu, AVR'yi de BD kumandasıyla kontrol edebiliyosunuz doğal olarak.
    Firmware'i kurmadan önce elimdeki diskleri takarak birçok medya denedim.
    Çoğu medya playera göre format desteği kısıtlı, oynatmadığı medyalar var, menü hariç tüm özellikleri Türkçe yapmama rağmen altyazılarda karakter sorunu var, sanırım ya kodlamadan ya da mkvlerde TR altyazı desteği yok.
    3D tv olmadığı için onlara bakamadım.
    Az sonra firmware'i yükleyeceğim, umarım altyazı ve format desteği daha iyi olur.
  • BDP-140 bulamıyorum arıyorum her yerde :(. Çok pahalı genelde bulduklarım 400-450 TL arasında. Antalyadayım, başka bir teknosa dan sipariş versem getirirlermi acaba ?

Birde BDP-140 - 150 arasında pek fark yok sanırım da. LX-55 de bu yöntem uygulanıyormu acaba ? Hiç aramızda deneyen oldumu ?

Son olarak 100$ verip daha üst sürümleri denemek isterim açıkcası ama bunu nerden yapıcaz çözemedim henüz, @charnel arkadaştan haber bekliyorum

teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regor

Merhaba
    Öncelikle özenle hazırlanmış bu konu için Sayın @charnel'e teşekkür ediyorum.
    Yaklaşık 2 aydır BDP140 kullanıcısıyım. Ve aldığım gün araştırma yaparken custom firmware'e denk gelip yüklemiştim.

SACD ve DVD-A denemelerini yaptım. Her ikisi de sorunsuz çalışıyor. Zaten SACD orjinal yazılımında da destekleniyor. Fakat DVD-A sadece üst versiyonlarda var. Yalnız SACD ve DVD-A çalarken cihazın ekranında zaman sayacı felan görünmüyor.Yine SACD çalmada cihaz SPDIF veya HDMI'dan 24bit 88.2 khz ses çıkışı verebiliyor. Bu da diğer bluray playerlara göre üstün bir özellik. (Diğerleri 44.1 khz çıkış verebiliyor). DSD olarak da amfiye passthrough yapabiliyor. Üst seviye amfilerde daha yüksek frekansta ses alınabilir. VSX920 amfim ancak 44.1 khz PCM ye decode edebiliyor.

Şurada güzel bir inceleme mevcut. Ve cihazın üreticisinin Çinli TCL olduğu belirtilmiş.http://marlene-d.blogspot.com/2012/11/review-pioneer-bdp-140.html

Konuya elimden geldiğince ben de katkıda bulunmaya çalışacağım. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Size de teşekkürler. SACD ve DVD-A bilgileri makbule geçti. Aynen Pio VSX-920 kullanıyorum. Hala indiremedim bir albüm denemek için. Normal CD ye göre çok farklı ve daha iyi oldukları söyleniyor.

Ben de 1,5 aydır sürekli olarak CFW ile kullanıyorum ama ancak buraya yazabildik işte. Aslında daha erken olsa daha çok kişi faydalanırdı belki ama arayan bir şekilde bulabilir hala..

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

BDP-140 bulamıyorum arıyorum her yerde :(. Çok pahalı genelde bulduklarım 400-450 TL arasında. Antalyadayım, başka bir teknosa dan sipariş versem getirirlermi acaba ?

Birde BDP-140 - 150 arasında pek fark yok sanırım da. LX-55 de bu yöntem uygulanıyormu acaba ? Hiç aramızda deneyen oldumu ?

Son olarak 100$ verip daha üst sürümleri denemek isterim açıkcası ama bunu nerden yapıcaz çözemedim henüz, @charnel arkadaştan haber bekliyorum

teşekkürler,

teknosa ları telefon ile arayın kesin cıkar bir yerden. daha once yazdıgım gibi ben oyle yapmıstım.

en kotu kargo bedelini siz karsılarsınız Antalya ya getirtirler urunu, bence problem olmaz.

bu arada BDP-140 299 TL, BDP-150 279 TL :)

• quote:

kutusu halen daha sizdeyse, kontrol edebilir misiniz uzerindeki uretim tarihi nedir. barkodun altında yazıyor, benim 140 September 2011

1.05 Ekim 2012 de cıktı deniliyor. Ekim 2012 den onceki uretim 150 ler 1.02 ile geliyor muhtemelen.
  • Yeni yazılımı yükledim.
    Öncelikle HDD'den format desteği olarak bi yenilik göremedim. (.iso'dan bahsetmiyorum, mkv ya da diğer birkaç format)
    Altyazı sorunu, kodlamayı UTF-8 yaparak çözülebiliyor, Unicode yaptığımda altyazıyı tanımadı.
    Fakat mkv oynatırken dosyadan altyazı seçtirmiyor ve mevcut altyazıyla ilgili herhangi bir büyüklük ya da renk seçim olayı yok. Belki de bu olay sadece .iso olanlarda oluyordur.
    Elimde bir tane BDMV vardı, HDD üzerinden çalıştırdım menü geliyor, extra scene'ler, BD live falan çalışıyor fakat filmin kendisini açamadım bir türlü, bu belki de playerla alakalı olmayabilir.
    Bunun yanında .flac desteği gelmiş bu güzel olmuş.
    Bugün bir tane bluray iso indirip öyle deneyeceğim.
  • inceleme güzel yalnız piyasa da hiç yok. sadece bazı 2. el sitelerde 2 tane ilan buldum. onlarda baya pahalı ..
  • Harici hdd degil de NAS uzerinden .mkv ve ayni dosya icinde harici TR altyazilari sorunsuz oynatan var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS

quote:

kutusu halen daha sizdeyse, kontrol edebilir misiniz uzerindeki uretim tarihi nedir. barkodun altında yazıyor, benim 140 September 2011

1.05 Ekim 2012 de cıktı deniliyor. Ekim 2012 den onceki uretim 150 ler 1.02 ile geliyor muhtemelen.

Haziran 2012 yazıyor.Siz zaten cfw ile kullanacaksınız sanırım.Bu yüzden isterseniz bdp-140'ı değiştirmeyin derim.Çünkü bdp-150 için halen bazı soru işaretleri var galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 14 Şubat 2013; 18:47:29 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.